Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: kan ubuntu geinstalleerd worden op een usb stick  (gelezen 963 keer)

Offline edwinv

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
kan ubuntu geinstalleerd worden op een usb stick
« Gepost op: 2008/11/07, 17:50:24 »
is het mogelijk ubuntu 8.10 te installeren op een usb stick en ook te draaien van een usb stick zodat alle bestanden ook op de usb stick worden bewaard

ik wil dit doen om bij anderen te laten zien hoe ubuntu werkt en zelfs van een usb stick kan draaien zonder het eigenlijk te installeren

is dit mogelijk ?

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
kan ubuntu geinstalleerd worden op een usb stick
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/07, 17:52:49 »
dit kan, maar er moet zeker 6 GB vrije ruimte zijn op de stick om Ubuntu soepel te kunnen draaien. Ik raad ook niet aan om een installatie op een stick te doen, daarvan slijt het flashgeheugen bijzonder snel. Je kunt wel je stick transformeren in een soort LiveCD, maar dan op een stick. Op Intrepid Ibex is deze functie te vinden onder Systeem > Beheer > Create USB Startup Disk.