Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu 8.10 (inetbootin-install op een usb-stick) mount probleem  (gelezen 2198 keer)

pbecks

  • Gast
Hallo allemaal,

Ik zit met Ubuntu 8.10 op een usb-stick (bootable, persistent homedirectory/configuratie). Werkt lekker alleen vind ik het onderstaande raar:

Mijn usb-stick, sdb volgens de partition editor, zit gemount op /cdrom, als ik in de map /media kijk zie ik daar sdf1 en sdg1 staan, beidde niet mountable?? Verder kan ik de lokale harde schijf van de pc waarop ik zit niet mounten! ("according to mtab, /dev/sda1 is already mounted on /media/disk") Als ik kijk in /media staat er geen map "disk" in ?? Mijn lokale harde schijf bestaat uit 3 partities (sda1 sda2 en sda3). sda2 en sda3 kan ik wel mounten! (komen dan terecht op /media/disk en /media/disk-1)


???????

Snapt iemand hier iets van??

Offline heir4c

  • Lid
Ubuntu 8.10 (inetbootin-install op een usb-stick) mount probleem
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/07, 12:00:58 »
Citaat van: pbecks
Verder kan ik de lokale harde schijf van de pc waarop ik zit niet mounten! ("according to mtab, /dev/sda1 is already mounted on /media/disk')
antwoord staat in je vraag. Je sda1 is ALREADY mounted. Dus wil zeggen dat hij al gemount is. :)
Waarom de usb gemount is via cdrom (denk ik) is iets softwarematig. Normaal doe je dit via de Livecd en nu staan deze data op de usb, en word dit dus softwarematig omgeleid of zoiets dan lijkt het dus een Livecd voor het OS maar is het een usb die gebruikt word. 't Is een beetje eenvoudig uitgelegd maar ik denk dat het ongeveer daarop neerkomt.
Hopelijk is er iemand die dit nog wat duidlijker en juister kan uitleggen.
Tip: https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/1.html en http://wiki.ubuntu-nl.org/   Upload-site:http://imgur.com/
be Open be Free be Ubuntu