Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Laden sites duurt erg lang  (gelezen 2714 keer)

Superjeap

  • Gast
Laden sites duurt erg lang
« Gepost op: 2008/11/04, 21:17:11 »
Hallo allemaal.
Sinds kort heb ik Ubuntu op mn nieuwe pc geinstalleerd.
Intel Core2 Quad CPU    Q6700  @ 2.66GHz
Wel even wennen zo hier en daar maar alles lijk ik wel onder de knie te krijgen.

Er is echter 1 ding waar ik nog geen oplossing voor heb kunnen vinden en daarom graag jullie hulp in roep.

Ongeacht welke browser ik gebruik (Firefox of Opera) of welke site ik bezoek;
bij elke webpagina die ik opstart duurt het eerst zeker 5 tot 15 seconden voordat de pagina daadwerkelijk gaat laden.
Je zit dus eerst naar een wit vel te turen met daarop de muisaanwijzer met het klokje daarin.
Dan begint het binnenhaal proces en wordt elke pagina normaal weegegeven.
Het ligt niet aan mn pc want als ik M$Vista opstart (dualboot) kan ik daarmee wel normaal internetten.
Aan mn netwerk/router ligt het vermoedelijk ook niet aangezien ik op mn andere pc's ook gewoon kan internetten.

Iemand een goede suggestie?

Offline rja

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Laden sites duurt erg lang
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/06, 14:23:49 »
Meestal duidt dit op een dns probleem..

Zijn je dns instellingen goed ?.

Kun je controleren in Systeem, beheer, netwerk , tab dns

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Laden sites duurt erg lang
« Reactie #2 Gepost op: 2008/11/06, 18:17:29 »
Heb je bedraad of draadloos? Welke (draadloze) netwerkkaart heb je?

Superjeap

  • Gast
Laden sites duurt erg lang
« Reactie #3 Gepost op: 2008/11/08, 13:45:36 »
Hallo, dank voor jullie reacties.

Mn DNS staan hetzelfde als in mn windows pc:
192.168.1.80
213.211.133.162
213.211.133.163

Ik heb mn pc bekabeld aan mn router.

Over mn netwerk kaart kan ik dit vinden:

*-network
                description: Ethernet interface
                product: L1 Gigabit Ethernet Adapter
                vendor: Attansic Technology Corp.
                physical id: 0
                bus info: pci@0000:02:00.0
                logical name: eth0
                version: b0
                serial: 00:1e:8c:7d:0c:55
                width: 64 bits
                clock: 33MHz
                capabilities: bus_master cap_list ethernet physical
                configuration: broadcast=yes driver=atl1 driverversion=2.0.7 firmware=N/A ip=192.168.1.69 latency=0 module=atl1 multicast=yes

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Laden sites duurt erg lang
« Reactie #4 Gepost op: 2008/11/08, 14:01:23 »
Klik eens met de rechtermuisknop op Network Manager en kies verbindingsinformatie. Welk stuurprogramma wordt daar weergeven?

Offline rja

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Laden sites duurt erg lang
« Reactie #5 Gepost op: 2008/11/08, 22:34:02 »
Citaat van: Superjeap
Hallo, dank voor jullie reacties.

Mn DNS staan hetzelfde als in mn windows pc:
192.168.1.80
Weet je zeker dat dit goed is ?

Is dat je router ?

Meestal staat die op 192.168.1.1

Superjeap

  • Gast
Laden sites duurt erg lang
« Reactie #6 Gepost op: 2008/11/09, 14:17:32 »
Citaat van: rja
Weet je zeker dat dit goed is ?

Is dat je router ?

Meestal staat die op 192.168.1.1
Nee weet niet zeker of dit goed is, heb niet zo veel verstand hiervan.
Zo werkt het iig op andere pc's.

Maar als ik .1.1 toevoeg en .80 verwijder DOET MN INTERNET HET GOED!!!

Thanx mensen!!