Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen X meer na installatie drivers  (gelezen 699 keer)

Offline scarfaces

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen X meer na installatie drivers
« Gepost op: 2008/11/02, 10:47:55 »
Ik heb pas weer een nieuwe computer een acer x3200 dus een amd64 met een nvidia 8200.
Ik heb zowel de ubuntu 8.10 i386 als de 64 bits geprobeerd dit werkt goed en naar behoren maar als ik de nvidia drivers installer de 173 of 177 is het afgelopen ik krijg dan tijdens het opstarten foutmeldingen die ik niet hersteld krijg zie ook  afbeelding
Wat is hier het probleem hoe dit op te lossen de xorg.conf terugzetten heeft geen effect.

andre jansen

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen X meer na installatie drivers
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/02, 12:07:29 »
Deze verplaats ik even naar hardware en drivers.

Offline scarfaces

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen X meer na installatie drivers
« Reactie #2 Gepost op: 2008/11/04, 21:24:38 »
Probleem is opgelost !!!

Ik heb gewoon de nvidia 177 driver geinstalleerd, let op daarna niet herstarten.
Start nu de console op en tik het volgende in  sudo lspci | grep VGA .
Je krijg bijvoorbeeld het volgende te zien 02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 8200 (rev a2)
02:00.0 is het busid wat ik nodig heb om de xorg.conf aan te passen.
Pas de xorg.conf file aan zie onderstaande.

Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
   Driver   "nvidia"
   Busid        "PCI:2:0:0"
   Option   "NoLogo"   "True"
EndSection

Je ziet dus ik heb het busid adres toegevoegd nu de file saven en de computer herstarten en jawel we hebben weer beeld.
Compiz activeren en alles werkt weer.

Groetjes

Andre