Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: mod rewrite via lampp (werkt onder windows niet onder ubuntu)  (gelezen 661 keer)

magicPee

  • Gast
Hallo,

ik ben met mijn hoofdpc overgegaan op ubuntu 8.04.1 LTS
maar ik zit nu met een blokkerend probleem

ik heb met succes eclipse met de php plugin geïnstalleerd
ik heb met succes lampp (xampp van apachefriends.org) geïnstalleerd

ik kan naar de hoofdpagina surfen maar wanneer ik op een link klik dan krijg ik volgende foutmelding :

The requested URL /xxxxxx/xxxx-xxxx was not found on this server.
Apache/2.2.9 (Unix) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h PHP/5.2.6 mod_apreq2-20051231/2.6.0 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.0 Server at localhost Port 80

ik gebruik mod rewrite om (valse) subdirs te rewriten naar index.php?toon=$1

# Ignore real directories.
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([-a-z0-9]+)/?$  index.php?toon=$1 [NC,QSA,L]


dit werkt dus niet op mijn ubuntu pc, maar dezelfde files doen het dus wel op mijn windowsPC
de module mod_rewrite wordt geladen in httpd.conf

iemand een idee waar het misloopt ?


P.

magicPee

  • Gast
mod rewrite via lampp (werkt onder windows niet onder ubuntu)
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/04, 17:19:55 »
niemand een idee ?

Offline rja

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
mod rewrite via lampp (werkt onder windows niet onder ubuntu)
« Reactie #2 Gepost op: 2008/11/04, 17:37:47 »
Hoe heb je die module geinstalleerd ?.

Onder Ubuntu :

sudo a2enmod write

man a2enmod

magicPee

  • Gast
mod rewrite via lampp (werkt onder windows niet onder ubuntu)
« Reactie #3 Gepost op: 2008/11/05, 19:44:23 »
die mod staat standaard aan dacht ik ?

Offline rja

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
mod rewrite via lampp (werkt onder windows niet onder ubuntu)
« Reactie #4 Gepost op: 2008/11/05, 20:03:30 »
Staat er geen foutmeldingen in

/var/log/apache2/error.log

magicPee

  • Gast
Re: mod rewrite via lampp (werkt onder windows niet onder ubuntu)
« Reactie #5 Gepost op: 2008/12/03, 09:53:35 »

Opgelost !

ik ben terug gegaan naar Windows XP !