Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: (k)ubuntu start niet op na installatie  (gelezen 1994 keer)

Freshmaker

  • Gast
(k)ubuntu start niet op na installatie
« Gepost op: 2008/11/01, 11:31:24 »
Ik probeer _K_Ubuntu te installeren op een ACER laptop (model 5050)
en krijg na afloop & herstart de volgende mededeling (denk ik :|)

Boot from (hd0,0) ext3  xxxxxx-xx--xxx
Starting up...
Loading, plwase wait
Gave up waiting for root device.   common problems:
 -Boot args (cat /proc/cmdline)
   - Check Rootdelay= ( did the system wait long enough? )
   - Check root= (did the system wait for the right device?)
 - Missing modules (cat /proc/modules; ls /dev)
ALERT! /dev/disk/by-uuid/xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxx-xxxxxxxx does not exist dropping to a shell!



busybox v1.10.2
dit gebeurt me zowel bij Kubuntu & Ubuntu versie van 8.10

anyone ?

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
(k)ubuntu start niet op na installatie
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/02, 23:34:18 »
Hij ziet de harde schijf blijkbaar na het opstarten niet meer.
Werkt deze harde schijf normaal wel goed?

Je kunt altijd eens proberen ubuntu 8.04 te installeren.

Freshmaker

  • Gast
(k)ubuntu start niet op na installatie
« Reactie #2 Gepost op: 2008/11/03, 17:04:20 »
De schijf is in orde, XP installeerde normaal

en scandisk met externe app. verloopt ook ok

kan het met de chipsett te maken hebben
het is een AMD mobile
# Processor: AMD Turion64 (single core)
# RAM: 2 GB 533 MHz DDR2 RAM (1 x 2048 )
# Hard Drive: 60 GB Hitachi 5400 RPM HD
# Screen: 14.1-inch WXGA Acer CrystalBrite screen
# Gaphics: ATI Radeon Xpress 1100 integrated graphics
# Optical Drive: Dual layer DVD +/- RW combo
# OS: geen
# Wireless: Atheros Wireless 802.11 b/g with Signalup high efficiency antennae

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
(k)ubuntu start niet op na installatie
« Reactie #3 Gepost op: 2008/11/03, 18:25:19 »
heb je ubuntu 8.04 al geprobeerd?

Freshmaker

  • Gast
(k)ubuntu start niet op na installatie
« Reactie #4 Gepost op: 2008/11/11, 18:12:48 »
Ja, helaas hetzelfde verhaal
ik ga eens pproberen om toch een andere harddisk te plaatsen

maar de livecd start ook niet helemaal lekker op
en als ik de 'veilige' mode kies dan gaat het wel goed, alleen mis ik dan wireless en lijkt het langzaam te draaien

Freshmaker

  • Gast
(k)ubuntu start niet op na installatie
« Reactie #5 Gepost op: 2008/11/11, 21:43:38 »
Update
Nieuwe HD erin gedaan, maar het blijft voorkomen

wat me opvalt, als ik naar het GRUB scherm ga, en van daaruit de 1e optie neem, schijnt het wel te werken
kan het zijn dat er een 'herkenning' niet goed gedaan wordt, e.g er wordt te snel doorgestart ?
dat bootdelay= , waar kan ik dat instellen ?

( ben nu wel ingelogd in het 8.10 systeem ) dus uiteindelijk werkt het dan wel
maar niet vlekkeloos