Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: VLC video speelt niet/slecht af tijdens het begin [8.10]  (gelezen 1323 keer)

Offline tabasco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
VLC video speelt niet/slecht af tijdens het begin [8.10]
« Gepost op: 2008/11/01, 00:10:16 »
Als ik video kijk met VLC dan is er bij de eerste paar seconden geen beeld, heel even wat digitale storing en daarna speelt de film pas goed en normaal. Het lijkt alsof VLC nog niet volledig is opgestart want na een 'rewind' speelt de film wel goed.

videokaart: GeForce 6200 LE
Ubuntu 8.10 (nieuwe installatie)
Nvidia accelerated graphics driver 177.80 (ook bij versie 173)
VLC 0.9.4
geteste video: divx en xvid in een .avi container

Wat zie ik over het hoofd? Of is dit een bekende fout?

Offline Hanssun

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
VLC video speelt niet/slecht af tijdens het begin [8.10]
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/01, 06:43:01 »
bij mij speelt die wel goed af en ben heel tevreden met de nieuwe versie van VLC :)

Offline tabasco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
VLC video speelt niet/slecht af tijdens het begin [8.10]
« Reactie #2 Gepost op: 2008/11/01, 11:01:12 »
Citaat van: Hanssun
bij mij speelt die wel goed af en ben heel tevreden met de nieuwe versie van VLC :)
Bedankt voor je reactie maar, welke videokaart en driver gebruik je?

Offline Lexaldo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: VLC video speelt niet/slecht af tijdens het begin [8.10]
« Reactie #3 Gepost op: 2008/12/06, 08:42:55 »
Als ik video kijk met VLC dan is er bij de eerste paar seconden geen beeld, heel even wat digitale storing en daarna speelt de film pas goed en normaal. Het lijkt alsof VLC nog niet volledig is opgestart want na een 'rewind' speelt de film wel goed.
Bump.

Ik heb precies hetzelfde. De eerste 7 seconden op zwart.
Het is niet echt een ramp of zo, maar ik ben toch benieuwd of er een oplossing voor is.

Offline Hanssun

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: VLC video speelt niet/slecht af tijdens het begin [8.10]
« Reactie #4 Gepost op: 2008/12/06, 09:32:59 »
mijn grafische kaart in een Nvidia GeForce 8800 GTS en mij grafische driver is ook de versie 177.80 en ik heb ook Ubuntu 8.10 [Intrepid Ibex] en hij draait hier echt zonder problemen.

Gr Hans,

Offline rja

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: VLC video speelt niet/slecht af tijdens het begin [8.10]
« Reactie #5 Gepost op: 2008/12/06, 12:35:05 »
Bij mij werkt Vlc ook slechter onder 8.10 dan onder 8.04.

En ik gebruik een Ati kaart.