Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Knipperend streepje en dan niets...  (gelezen 3641 keer)

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Gepost op: 2008/10/28, 23:40:35 »
Hallo,

Ik ben een echte newbee op Linux-gebied, en word met een probleem geconfronteerd waar ik geen raad mee weet.

Ik heb een oudere PC waarop ik drie partities heb gemaakt :
1) 40 GB NTFS systeempartitie voor Windows XP
2) 40 GB EXT2 systeempartitie voor Linux
3) 80 GB NTFS datapartitie

Windows XP zonder problemen geïnstalleerd. Wanneer ik daarna Ubuntu 8.04 wil installeren gebeurt het volgende :
- Taalkeuze : geen probleem
- Dan verschijnt het keuzemenu (CD controleren, Geheugentest, Linux Uitproberen, Linux installeren, enz.).
Welke keuze ik dan ook maak (behalve de geheugentest, die werkt wel), er gebeurt altijd hetzelfde : het scherm wordt zwart, in de linkerbovenhoek verschijnt een knipperend streepje, de CD valt stil en er gebeurt verder niets meer.

Ik heb met dezelfde CD Linux al wel kunnen installeren op een laptop. Als ik de CD met die laptop op fouten controleer, worden er geen fouten gevonden. Ook de geheugentest levert geen fouten op, dus daar lijkt het ook niet aan te liggen.

Voor de volledigheid : dit zijn de gegevens van het systeem :
- AMD Athlon XP 2200+
- 1 x 512MB DDR
- HDD WDC WD1600AAJB
- Video : NVidia Riva TNT2 Model64

Wie kan er klaarheid scheppen?

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #1 Gepost op: 2008/10/29, 00:17:03 »
Probeer de CD eens op te starten zonder energiebeheer, dus met de optie noapic.

Als volgt:
In het opstartmenu van de CD kun je op F6 drukken en noapic intikken. Daarna gewoon op Enter drukken. Mogelijk gaat de installatie dan prima, en heb je naderhand nergens meer last van.

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #2 Gepost op: 2008/10/29, 00:21:23 »
Citaat van: pjotr123
Probeer de CD eens op te starten zonder energiebeheer, dus met de optie noapic.
Heel erg bedankt voor de tip. Ik probeer het net, maar het probleem blijft gewoon hetzelfde...

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #3 Gepost op: 2008/10/29, 00:27:23 »
Hmmm... Probeer eens met twee opties extra, namelijk noapic acpi=off

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #4 Gepost op: 2008/10/29, 01:45:17 »
Citaat van: pjotr123
Hmmm... Probeer eens met twee opties extra, namelijk noapic acpi=off
Ook dat lost het probleem helaas niet op...

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline Starterke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #6 Gepost op: 2008/10/29, 08:30:22 »
Citaat van: Vermijn
Hallo,


- AMD Athlon XP 2200+
- 1 x 512MB DDR
- HDD WDC WD1600AAJB
- Video : NVidia Riva TNT2 Model64
Heb je de juiste versie op cd gezet? Moet het die andere versie voor AMD 64 niet zijn?

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #7 Gepost op: 2008/10/29, 12:23:26 »
Citaat van: Idzme
heb je al een sgeprobeerd ubuntu te installeren met de alternate cd ?
Helaas, ook met de alternate cd blijft het probleem hetzelfde...

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #8 Gepost op: 2008/10/29, 12:26:02 »
Citaat van: Starterke
Heb je de juiste versie op cd gezet? Moet het die andere versie voor AMD 64 niet zijn?
Het is een gewone Athlon XP (32 bit), geen Athlon 64 (64 bit), dus lijkt het mij dat een 64-bits versie zeker niet gaat werken.

Offline Peterbeter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #9 Gepost op: 2008/10/29, 12:38:33 »
Heb niet echt een directe oplossing voor jou maar mogelijk weten anderen toch raad:
Zag hier vandaag een update langskomen om dit soort situaties te verhelpen. Weet alleen niet op dat op jouw configuratie van toepassing is.  
Anders kun je vanaf morgen (of althans heel binnenkort) de nieuwere versie van Ubuntu: Intrepid Ibex proberen.
¨ik respecteer u zoals ik ben¨
Herman Brood

Offline Prosper

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #10 Gepost op: 2008/10/29, 13:17:00 »
Anders eerst een opdrachtregelinstallatie doen en vervolgens ubuntu-desktop installeren.  Dan ben je zeker dat er geen compiz en zo in zit.
Voor gevorderden zou ik een blokkendoos aanraden, maar dit is de kortste weg voor een beginner.

Gebruik de AlternateCD.
Druk bij het eerste scherm, na de taalkeuze, op F4, met de pijltjes twee naar beneden tot aan "opdrachtregelinstallatie", dan ENTER.
Verder de hele installatieprocedure.
Na het rebooten op het einde van de installatie, inloggen met de aangemaakte gebruiker en wachtwoord.
Vervolgens op die commandolijn (je krijgt geen grafisch scherm !) intikken:
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install ubuntu-desktop
Omwille van de besparingen hebben ze het licht aan het eind van de tunnel ook uitgedaan...

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #11 Gepost op: 2008/10/29, 13:23:31 »
Citaat van: Prosper
Anders eerst een opdrachtregelinstallatie doen en vervolgens ubuntu-desktop installeren.  Dan ben je zeker dat er geen compiz en zo in zit.
Jammer maar helaas... Ik heb de aanwijzingen nauwgezet gevolgd, maar ik raak ook nu niet verder dan dat knipperende streepje...

Offline Prosper

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #12 Gepost op: 2008/10/29, 13:35:30 »
Op zes minuten ??

Dan is er duidelijk iets anders aan de hand...
Kun je niet even een live-sessie starten met de Desktop-CD ?
Dan open je daar via Toepassingen-->Hulpmiddelen-->Terminalvenster
een terminal en tik daar
Citaat
sudo lshw
Post de uitkomst hier.
Omwille van de besparingen hebben ze het licht aan het eind van de tunnel ook uitgedaan...

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #13 Gepost op: 2008/10/29, 15:04:51 »
Ja hoor, op 6 minuten. Ik ben zo ongeduldig dat ik je voorgestelde oplossing onmiddellijk uitprobeerde... Maar zonder resultaat dus.

Wat bedoel je precies met een live sessie? Betekent dat : Ubuntu vanop de CD zelf opstarten? Want dat lukt me evenmin (gebeurt hetzelfde : knipperend streepje en dan niks).

Offline SeySayux

  • Lid
    • SeySayux.net
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #14 Gepost op: 2008/10/29, 15:27:52 »
hmm... en er komt helemaal niets op het scherm?
probeer eens de parameter 'quiet' te verwijderen... krijg je dan foutmeldingen?

Het ligt waarschijnlijk aan de kernel.

- SeySayux
I use a Unix-based system, that means I'll get laid as often as I have to reboot.
LibSylph
SeySayux.net

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #15 Gepost op: 2008/10/29, 17:45:15 »
Citaat van: SeySayux
hmm... en er komt helemaal niets op het scherm?
probeer eens de parameter 'quiet' te verwijderen... krijg je dan foutmeldingen?

Het ligt waarschijnlijk aan de kernel.
Thanks. "Quiet" heb ik verwijderd. Nu krijg ik een scherm vol tekst en stopt de installatie bij de volgende melding : "[51.504210] SMP motherboard not detected."

Dit zijn de gegevens die ik van mijn moederbord kan terugvinden :
- Manufacturer : DFI
- Model : AD77
- Chipset : Via Technologies Inc. VT8377 Apollo KT400/A/600

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #16 Gepost op: 2008/10/29, 18:13:18 »
Laat het bios de hardware herkennen: kijk even in je bios naar 'Plug and Play O/S'. Staat dit op 'No' of op 'Off' ? Laat iets weten of dit op deze manier lukt. (a.u.b. :) )

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #17 Gepost op: 2008/10/29, 18:19:28 »
Citaat van: heir4c
Laat het bios de hardware herkennen: kijk even in je bios naar 'Plug and Play O/S'. Staat dit op 'No' of op 'Off' ?
Ik heb net het BIOS doorsnuffeld, maar ik vind nergens dergelijke optie, of iets wat er van ver op trekt... (gaat om een klassiek AwardBIOS)

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #18 Gepost op: 2008/10/29, 19:24:39 »
Voor Award BIOS: Staat onder PnP/PCI configuration  selecteer en druk Enter. Bovenaan (normaal gezien) staat PnP OS installed. Daarachter moet je NO zien. Dan terug uit het bios ('save' de instelling en exit) en opstarten.

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #19 Gepost op: 2008/10/29, 20:13:25 »
Citaat van: heir4c
Voor Award BIOS: Staat onder PnP/PCI configuration  selecteer en druk Enter. Bovenaan (normaal gezien) staat PnP OS installed.
Die optie staat daar niet in. Onder PnP/PCI Configurations vind ik enkel volgende opties :
- Reset Configuration Data (staat Disabled)
- Resources Controlled by (staat Auto ESCD)
- CI/VGA Palette Snoop (staat Disabled)
En dan nog een aantal IRQ toewijzingen...

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #20 Gepost op: 2008/10/29, 20:20:29 »
Hmmm... Dat is raar. En als het ook nergens anders staat... Dan weet ik het voorlopig ook even niet..
Ik zoek intussen verder om je te helpen... Misschien komt iemand anders nog langs die meer weet...

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #21 Gepost op: 2008/10/29, 20:50:54 »
Kwestie van gewoon ff bij Phoenix kijken ??
PNP zit er echt in.
This page lists Setup fields found in the following Setup screens:

Standard CMOS
BIOS Features
Chipset Features
Power Management
PNP/PCI Configuration
Integrated Peripherals


http://www.phoenix.com/en/Customer+Services/BIOS/AwardBIOS/Setup+Index.htm#P

Het zou een GA-7VT600 mobo kunnen zijn ?

Kan helaas geen pdf met plaatjes vinden, maagoe ut zit er dus wel degelijk....
http://www.phoenix.com/NR/rdonlyres/EC46CA63-F202-4600-925B-EA942BAD6C5A/0/biosaward82430hx.pdf
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #22 Gepost op: 2008/10/29, 20:55:29 »
Citaat van: Gandyman
Kwestie van gewoon ff bij Phoenix kijken ??
PNP zit er echt in.
Ja, PNP zit er idd wel degelijk in - heb ook niet beweerd dat dat niet zo is. Alleen zit de optie "'Plug and Play O/S" waarvan sprake in eerdere posts niet in dat PNP-scherm (en ook nergens anders te vinden in het BIOS)

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #23 Gepost op: 2008/10/29, 21:12:41 »
Als ik in mijn computer 'PNP/PCI configuration' selekteer en dan Enter druk komt er een vol scherm informatie te voorschijn.
Bij mij staat daar bovenaan: ''PnP OS installed' (in mijn andere computer, dus ander bios staat 'Play and Plug O/S'. Hangt dus af van het soort bios)
Direkt  erachter staat er of 'No' of 'Yes' . De bedoeling is dat je dit op 'No' zet.
Ik weet dat je gezegd hebt dat het er bij jou niet staat en ik vind dat zo eigenaardig. Ik heb meerdere (oude) computers en in elk van hen staat dit. Vreemd....

Vermijn

  • Gast
Knipperend streepje en dan niets...
« Reactie #24 Gepost op: 2008/10/29, 21:18:20 »
Als het hier kon zou ik een foto posten van het PNP-scherm van mijn BIOS, dan zou je't zelf kunnen zien. Er staat hier niets over het OS in, dat ik met Yes of No kan beantwoorden...