Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Beveiliging draadloos netwerk  (gelezen 940 keer)

Offline Nassara

  • Lid
Beveiliging draadloos netwerk
« Gepost op: 2008/10/10, 13:19:43 »
Misschien een heel domme vraag... Ik kocht recent een laptop en merkte op dat hij meteen een "onbeveiligde internetconnectie" terug vond... Blijkt dat ik zonder meer met mijn draadloos netwerk kon connecteren.
Dus nu de vraag: hoe kan ik weten of mijn draadloos netwerk al dan niet kan misbruikt worden door derden? Hoe stel je de beveiliging in?

Offline raggar

  • Lid
    • fietsen naar Tibet
Beveiliging draadloos netwerk
« Reactie #1 Gepost op: 2008/10/10, 13:32:42 »
Je zult de beveiliging in je router moeten instellen. De meeste routers hebben een configuratie pagina die je in je browser kunt benaderen. Vaak is dat http://192.168.1.1 maar er komen ook andere adressen voor.

Je kunt kiezen voor verschillende manieren van beveiligen, ik zou kiezen voor een wpa2 beveiliging. Geef een wachtwoord in en doe hetzelfde op al je computers, dan ben alleen jij de gene die op het netwerk kan.

Weten of je router of internet connectie wordt gebruikt kun je vaak terugvinden in een dhcp lijst, als daar vreemde computers instaan dan is er iemand die het gebruikt die je niet kent. Maar dit geldt alleen als mensen op dat moment gebruik maken van je router. Een log bijhouden is een alternatief om ook de geschiedenis te weten maar dan moet je wel ongeveer weten hoe dat te lezen.

Offline Nassara

  • Lid
Beveiliging draadloos netwerk
« Reactie #2 Gepost op: 2008/10/10, 13:58:23 »
Bedankt!

Offline Pjotr

  • Lid
    • Makkelijke Linuxtips
Beveiliging draadloos netwerk
« Reactie #3 Gepost op: 2008/10/10, 14:22:32 »
Hier staat wat nuttige info over draadloze veiligheid:
http://sites.google.com/site/computertip/draadlozeveiligheid