Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geen geluid bij youtube  (gelezen 4349 keer)

johnvandenende

  • Gast
geen geluid bij youtube
« Gepost op: 2008/10/07, 16:09:01 »
Hallo mensen, ik heb geen geluid bij youtube, hoe kan ik dit oplossen?


John

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid bij youtube
« Reactie #1 Gepost op: 2008/10/07, 17:09:02 »
is je multimedia al geinstalleert zoals hier beschreven door pjotr
http://computertip.googlepages.com/multimediainubuntulinux

GrJ

johnvandenende

  • Gast
geen geluid bij youtube
« Reactie #2 Gepost op: 2008/10/07, 17:18:09 »
Bedankt Joop, ik ga het proberen.


Groet,
John

Hallo Joop  (of anderen mensen) het is niet gelukt om geluid te op youtube te krijgen, heb je (jullie) nog andere sugesties?

Groet,
John

Offline nivasys

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid bij youtube
« Reactie #3 Gepost op: 2008/10/10, 17:24:06 »
@john,
Welke versie linux gebruik je?
Er staat me namelijk iets bij van simlinken naar java in oudere versies dan 8.04
download in dat geval ff java.tar.gz
(uitpakken: tar -xzvf java.tar.gz)

Maak nadat je java hebt uitgepakt een symbolische link naar je plugins map van je firefox/
code:
ln -sf /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so /usr/lib/mozilla//plugins
(dit kan verschillen qua versie)
Doe hetzelfde met flash, en het zou moeten werken.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid bij youtube
« Reactie #4 Gepost op: 2008/10/10, 17:32:09 »
Citaat van: nivasys
@john,
Welke versie linux gebruik je?
Er staat me namelijk iets bij van simlinken naar java in oudere versies dan 8.04
download in dat geval ff java.tar.gz
(uitpakken: tar -xzvf java.tar.gz)

Maak nadat je java hebt uitgepakt een symbolische link naar je plugins map van je firefox/
code:
ln -sf /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so /usr/lib/mozilla//plugins
(dit kan verschillen qua versie)
Doe hetzelfde met flash, en het zou moeten werken.
Volgens mij heeft dit er niet mee te maken, het komt gewoon door PulseAudio dat roet in het eten gooit. doe eens sudo apt-get remove --purge pulseaudio ?

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
geen geluid bij youtube
« Reactie #5 Gepost op: 2008/10/10, 21:37:06 »
Of libflashsupport installeren ipv PulseAudio weggooien:
Citaat
Support library for sound output of Flash 9 with pulseaudio
Due to various bugs in the Flash 9 plugin sound output of Flash 9 through
the pulseaudio soundserver doesn't work properly. This library adds
a clutch to make Flash 9 sound output in pulseaudio possible.

For further information see http://www.pulseaudio.org/ticket/43
and http://www.pulseaudio.org/wiki/FlashPlayer9Solution

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid bij youtube
« Reactie #6 Gepost op: 2008/10/10, 22:09:38 »
deactiveer gewoon pulseaudio ipv te deinstalleren. bovenstaande oplossing zou je probleem kunnen oplossen inderdaad.

Offline curie001

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid bij youtube
« Reactie #7 Gepost op: 2008/10/17, 11:50:34 »
Ik had precies het zelfde probleem
Kun je wel bijvorbeeld een filmpje bekijken op expeditie robinson met geluid ? Dat kon ik nml wel
en hoor je ook geen systemgeluiden als je opstart ?die hoore ik nml niet

probeer dan eens ESOUND te instaleren in de  synaptic pakketmanager  dit heeft mijn problem doen oplossen als sneeuw voor de zon
even opnieuw opstaren eh voila  
Ik hoop dat het werkt voor je
gr Dave


Offline Jakke5

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid bij youtube
« Reactie #9 Gepost op: 2008/10/18, 12:05:56 »
Even gekeken op http://computertip.googlepages.com/multimediainubuntulinux, maar deze koppeling werkt (nu, voor even?) NIET.

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
geen geluid bij youtube
« Reactie #10 Gepost op: 2008/10/18, 12:25:08 »
Hallo Jakke5, die pagina's staan nu hier: http://sites.google.com/site/computertip/

Offline Jakke5

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid bij youtube
« Reactie #11 Gepost op: 2008/11/08, 23:17:20 »
Dank je wel, Autostatic. Zéér goed geschreven, zeer leerrijk, die computertips. (Helaas voor mij nog zonder resultaat).

"deactiveer gewoon pulseaudio ipv te deinstalleren" Hoe doe je dat, Leoquant?

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
geen geluid bij youtube
« Reactie #12 Gepost op: 2008/11/09, 09:58:22 »
Preferences - Sound en dan alles op ALSA zetten ipv Autodetect of PulseAudio.
Je kunt dat schermpje ook oproepen door Alt+F2 en dan gnome-sound-properties ingeven.

Oh, en Flash Player 10 is alweer een tijdje uit, die zou het goed moeten doen met PulseAudio, ook zonder libflashsupport.