Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Nvidia TV-OUT: beeld te groot  (gelezen 3827 keer)

Sabazios

 • Gast
Nvidia TV-OUT: beeld te groot
« Gepost op: 2008/09/30, 13:10:19 »
Ik heb mijn pc aangesloten op mijn tv maar het beeld dat hij doorgeeft valt deels buiten mijn tv-scherm.  Ik heb als resolutie nochtans gewoon 800x600 gekozen. Het is ook niet zo dat wanneer ik mijn muis beweeg het beeld verschuift.  Het beste kan ik het voorstellen alsof mijn pc denkt dat de tv iets hoger en breder is.  Iemand een idee met welke instelling of optie ik dit kan aanpassen.  Ik heb tv-out gewoon handmatig in mijn xorg.conf opgemaakt zoals ik vroeger ook steeds onder debian deed, dus niet via die hulpprogramma's aangezien ik het makkelijker vind om rechtstreeks te doen. Het gaat echter wel om een andere tv en pc waarvan ik de HorizSync en de VertRefresh niet weervind in de manual of online (sony KV-29FX30B) maar daar gewoon respectievelijk 30-50 en 50 voor heb genomen.  Iemand een idee?

Offline joop905

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Nvidia TV-OUT: beeld te groot
« Reactie #1 Gepost op: 2008/09/30, 13:13:10 »
probeer het eens met nvidia-settings

Systeem - Beheer - Synaptic pakketbeheer

zoekterm: nvidia-settings

aan vinken druk op knop Toepassen

GrJ.

Sabazios

 • Gast
Nvidia TV-OUT: beeld te groot
« Reactie #2 Gepost op: 2008/10/01, 14:58:26 »
Nvidia-settings en nvtv ook al geprobeerd ondertussen en beetje met alle mogelijke instellingen gespeeld maar nog geen oplossing.  Ondertussen al veel gelezen van mensen met zelfde probleem maar nog nergens een oplossing tegengekomen, dus ik vrees er een beetje voor dat ik moet wachten op een nieuwe driver van nvidia voorlopig (alhoewel ik al hetzelfde probleem heb gevonden in topics van meer dan een jaar geleden).  Moest nog iemand anders een idee hebben hoor ik het graag natuurlijk. Onder vista (dualboot aangezien ik microsoft office nog steeds veel beter vind dan openoffice maar dat is een andere discussie) werkt het trouwens wel.

Offline asilnevs

 • Lid
  • jef-damen
  • Ubuntu - Video - 2012
 • Steunpunt: Nee
Nvidia TV-OUT: beeld te groot
« Reactie #3 Gepost op: 2008/10/01, 15:29:23 »
Kan het progje van Dennis misschien helpen: http://forum.ubuntu-nl.org/topic/30677
Allemaal Linux gerelateerde links op mijn website http://home.scarlet.be/jefdamen/Ubuntu.html
Mijn filmpjes met Openshot en Kdenlive gemaakt:http://www.youtube.com/user/asilnevs
https://jefdamen.wordpress.com/
We are spiritual beings having a human experience

Offline dallco

 • Lid
  • stormsail.nl
 • Steunpunt: Nee
Nvidia TV-OUT: beeld te groot
« Reactie #4 Gepost op: 2008/10/01, 16:08:23 »
Volgens mij heet jouw probleem overscan iets dat bij het tvout signaal hoort. Bij mijn tv miste ik ook bij normale instellingen een deel van mijn desktop. Ik kon het echter oplossen door instellingen van de tv te wijzigen. Heeft je tv geen instelling letterbox oid?

Succes,
Frank
Blije (L)Ubuntu gebruikende familie  12.04 en 13.10

Sabazios

 • Gast
Nvidia TV-OUT: beeld te groot
« Reactie #5 Gepost op: 2008/10/01, 20:18:28 »
Denk inderdaad ook dat overscan het probleem is. Op tv kan ik dat niet aanpassen.  Ga de handleiding nog eens goed bekijken maar voorlopig toch geen dergelijke functie gevonden.

Offline dallco

 • Lid
  • stormsail.nl
 • Steunpunt: Nee
Nvidia TV-OUT: beeld te groot
« Reactie #6 Gepost op: 2008/10/01, 21:06:15 »
Bij mijn pogingen een mythbuntusyteem op te zetten kwam ik op deze site http://parker1.co.uk/mythtv_ubuntu.php een opmerking tegen ( "Tweaks to overscan settings can be made using the nvidia-settings utility") over een nvidia settings utility. Voor mij is het geen issue maar misschien kun jij er wat mee.

Frank
Blije (L)Ubuntu gebruikende familie  12.04 en 13.10

Sabazios

 • Gast
Nvidia TV-OUT: beeld te groot
« Reactie #7 Gepost op: 2008/10/01, 22:59:08 »
In de nvidia-settings heb ik die optie niet gevonden, maar ik heb de overscan wel reeds in mijn xorg.conf gezet maar dit had geen effect.  Ook modelines heb ik beetje over gelezen maar dit blijkt geen optie voor de tvout en ik zou natuurlijk ook niet graag mijn tv of pc monitor stuk maken door te veel te experimenteren.  Ik zal nog wel een beetje verder zoeken, maar een eenvoudige oplossing is er blijkbaar niet.  Alleszins bedankt voor jullie antwoorden.