Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geforce 6600  (gelezen 736 keer)

Offline tiemenhakvoort

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geforce 6600
« Gepost op: 2008/09/27, 12:36:13 »
hoi allemaal

ik heb hier al eens eerder gepost over mn geforce 6600 kaartje, toen dacht ik dat mijn voeding niet krachtig genoeg was en dat de problemen daar aan lagen.
nu heb ik een betere veoding erin gehangen, maar het probleem is er nog steeds.

als ik opstart met de geforce 6600 kaart erin dan lijkt alles goed te gaan, ik installeer de hardware drivers en reboot.
maar na de reboot, kan ik compiz niet inschakelen en als ik een 3d toepassing start crasht deze terug naar het bureaublad.
ik heb het ook al geprobeert met de driver van de site van nvidia, maar ook dat levert niks beters op.
ik heb al gestart in de recovery mode en de optie ´try to fix xserver´ uitgevoerd, maar het helpt allemaal niet.
zijn er nog dingen de ik kan proberen?
It ain't me, it ain't me, I ain't no fortunate one, no.

Offline mrGee

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geforce 6600
« Reactie #1 Gepost op: 2008/09/28, 15:23:21 »
Hallo

Op dit moment ben ik bezig om een machine met exact dezelfde kaart te installeren, vroeger
stond daar een PcLinuxOs op met een werkende compiz, toen waren er ook wel wat problemen,
heb ik toen handmatig in mijn xorg.conf gehacked. (is nu dus gewist)
Bij mijn andere machine, ook met een nvidia kaart en ook wat problemen in Ubuntu;
verkeerde monitor uitgang werd als default gebruikt, heb ik alles keurig
recht kunnen trekken na installatie en gebruik van het programma nvidia-settings.
Ik verwacht dat ook op deze machine. Even afwachten nog, eerst moet er nl. een kleine kuch* windows kuch*
partitie op.
Ik houd je op de hoogte, als je trouwens al succes hebt met de nvidia-settings meld dat dan even

Groeten Gerrit
-- = >  simplify if you can   -- = >

Offline mrGee

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geforce 6600
« Reactie #2 Gepost op: 2008/10/04, 10:10:15 »
Hallo

Mijn problemen met de 6600 zaten in een iets andere hoek, met name de instellingen van refresh en resolutie.
Het blijkt dat de monitor(en) niet juist werden gedecteerd, het zijn oudere crt's. Lcd monitor van Samsung werd wel
goed gedecteerd, daarbij; de refresh rate wordt bij ongeldige detectie toch op 60Hz gezet en dat valt natuurlijk direct
op bij een crt monitor.
Belangrijk  in deze setup is section monitor, de horizontale en verticale refresh (tenminste belangrijk voor mij) alle niet
terzake doende entries heb ik weggesnoeid.
Hij werkt en is stabiel. Ik heb hem ook netjes kunnen aanpassen als er eens een dualhead twinview/cinerama nodig is,
kan ik op aanvraag hier ook wel even posten

!! Let wel even op; als je hem zo overneemt; standaard staat de refresh nu op 85 Hz en de gebruikte monitor kan veel
hoger, maar als je monitor een LCD of een ouder type crt is, NIET zo toepassen, vul de waarden in die bij de specs van je monitor
horen !!

mijn xorg.conf;

#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg


Section "Module"
    Load           "glx"
    Load           "GLcore"
    Load           "v4l"
EndSection


Section "InputDevice"
    Identifier     "Generic Keyboard"
    Driver         "kbd"
    Option         "XkbRules" "xorg"
    Option         "XkbModel" "pc105"
    Option         "XkbLayout" "us"
    Option         "XkbVariant" "intl"
    Option         "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Configured Mouse"
    Driver         "mouse"
    Option         "CorePointer"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Iiyama"
    HorizSync       31.0 - 93.0
    VertRefresh     56.0 - 85.0
EndSection


Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 6600 GT"
    Option         "NoLogo" "True"
    BusId          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Videocard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "metamodes" "CRT-0: 1280x1024 +0+0"
EndSection

Groeten Gerrit
-- = >  simplify if you can   -- = >

Offline tiemenhakvoort

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geforce 6600
« Reactie #3 Gepost op: 2008/10/04, 12:01:57 »
dank je!
ik ga er even mee aan de slag en ik zal mijn bevindingen hier ook maar weer even melden
It ain't me, it ain't me, I ain't no fortunate one, no.