Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Wifi werkt niet op nieuwe laptop  (gelezen 1508 keer)

Offline Nassara

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Wifi werkt niet op nieuwe laptop
« Gepost op: 2008/09/26, 21:47:37 »
Ik kocht een Fujitsu/Siemens Esprimo Mobile laptop met Atheros AR5007EG wireless-netwerkkaart.  In het ge├»nstalleerde Windows XP krijg ik de mogelijkheid om de WiFI-verbinding aan of uit te zetten, de verbinding vindt ook meteen mijn draadloos netwerk en alles werkt naar behoren.

Bij Ubuntu lukt het me echter niet draadloos te surfen. In de rechter bovenhoek van het Ubuntu-scherm staat het icoontje van de netwerkverbinding met een uitroeptekentje. Indien ik "handmatige configuratie" en "netwerkinstellingen" kies, krijg ik enkel keuze tussen een draadverbinding en een point-to-point verbinding; het draadloos netwerk is niet terug te vinden. Bij "Hardware drivers" vind ik "support for Atheros 802.11 wireless LAN Cards" aangevinkt, terwijl ook het indicatorlampje van de wifi-kaart brandt.

Ik probeerde reeds dit http://computertip.googlepages.com/geendraadloosinternet maar zonder resultaat. Tevens installeerde ik Ubuntu met draadverbinding aangesloten en alle updates incluis. En ik probeerde Ndiswrapper, maar ook hier geen succes. Hoe krijg ik mijn netwerkkaart aan de praat?

Offline quick30

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Wifi werkt niet op nieuwe laptop
« Reactie #1 Gepost op: 2008/09/26, 22:03:07 »
kijk eens op:
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/30751
Het is een post van 16-08-2008. Ik verwacht dan ook dat het voor Ubuntu Hardy is. Je zou het eens bij de poster kunnen navragen via email?