Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: plasma fatal error  (gelezen 778 keer)

Offline kage

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
plasma fatal error
« Gepost op: 2008/09/25, 20:43:31 »
Hoi allemaal,Ik heb kubuntu 8.04.1 en heb KDE 4.1.1 ernaast geinstalleerd en dat werkt uit stekend.
Tot vanmorgen: ik startte op en kreeg de melding fatal plasma error en een crash
Beeld blijft zwart maar ik kon wel een crashreport opslaan.
Die verschiijnt hieronder
Ik heb geprobeerd kubuntu-kde4-desktop te verwijderen maar dat laat alle andere pakketten achter. Herinstalleren levert elke keer dezelfde fout op.
KDE 3.5.10 werkt gewoon en ik wil graag opnieuw KDE4 ernaast werkend hebben.
Wie weet OF een oplossing voor de crash van plasma of hoe ik KDE4 in zijn geheel incl alle pakketen kan deleten zodat ik KDE4 weer kan installeren?

Dank voor het meedenken
kage
hieronder tref je het crashreport aan:

Application: Plasma Workspace (plasma), signal SIGSEGV
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread 0xb54dca00 (LWP 6068)]
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[KCrash handler]
#6  0xb7117b1c in QGraphicsLinearLayout::insertItem ()
   from /usr/lib/libQtGui.so.4
#7  0xb3a2761c in ?? ()
   from /usr/lib/kde4/lib/kde4/plasma_applet_devicenotifier.so
#8  0xb3a23191 in ?? ()
   from /usr/lib/kde4/lib/kde4/plasma_applet_devicenotifier.so
#9  0xb3a233a3 in ?? ()
   from /usr/lib/kde4/lib/kde4/plasma_applet_devicenotifier.so
#10 0xb7c652c6 in Plasma::Applet::flushPendingConstraintsEvents ()
   from /usr/lib/kde4/lib/libplasma.so.2
#11 0xb7c65a8e in Plasma::Applet::timerEvent ()
   from /usr/lib/kde4/lib/libplasma.so.2
#12 0xb760a9fa in QObject::event () from /usr/lib/libQtCore.so.4
#13 0xb711a08f in QGraphicsWidget::event () from /usr/lib/libQtGui.so.4
#14 0xb6b61f9c in QApplicationPrivate::notify_helper ()
   from /usr/lib/libQtGui.so.4
#15 0xb6b66bf9 in QApplication::notify () from /usr/lib/libQtGui.so.4
#16 0xb7a781c3 in KApplication::notify () from /usr/lib/kde4/lib/libkdeui.so.5
#17 0xb75fb0b9 in QCoreApplication::notifyInternal ()
   from /usr/lib/libQtCore.so.4
#18 0xb7628c01 in ?? () from /usr/lib/libQtCore.so.4
#19 0xb76264a0 in ?? () from /usr/lib/libQtCore.so.4
#20 0xb5935dd6 in g_main_context_dispatch () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#21 0xb5939193 in ?? () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#22 0xb593974e in g_main_context_iteration () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#23 0xb76269f8 in QEventDispatcherGlib::processEvents ()
   from /usr/lib/libQtCore.so.4
#24 0xb6bf5a25 in ?? () from /usr/lib/libQtGui.so.4
#25 0xb75fa33d in QEventLoop::processEvents () from /usr/lib/libQtCore.so.4
#26 0xb75fa4cd in QEventLoop::exec () from /usr/lib/libQtCore.so.4
#27 0xb68447f7 in KIO::NetAccess::enter_loop ()
   from /usr/lib/kde4/lib/libkio.so.5
#28 0xb6844d47 in KIO::NetAccess::statInternal ()
   from /usr/lib/kde4/lib/libkio.so.5
#29 0xb684535b in KIO::NetAccess::stat () from /usr/lib/kde4/lib/libkio.so.5
#30 0xb6845404 in KIO::NetAccess::mostLocalUrl ()
   from /usr/lib/kde4/lib/libkio.so.5
#31 0xb3d7484e in ?? () from /usr/lib/kde4/lib/kde4/plasma_applet_icon.so
#32 0xb3d7585c in ?? () from /usr/lib/kde4/lib/kde4/plasma_applet_icon.so
#33 0xb7c96e35 in Plasma::Corona::loadLayout ()
   from /usr/lib/kde4/lib/libplasma.so.2
#34 0xb7c96fb1 in Plasma::Corona::initializeLayout ()
   from /usr/lib/kde4/lib/libplasma.so.2
#35 0xb7ef01d2 in ?? () from /usr/lib/kde4/lib/libkdeinit4_plasma.so
#36 0xb7ef1844 in ?? () from /usr/lib/kde4/lib/libkdeinit4_plasma.so
#37 0xb7ef217b in ?? () from /usr/lib/kde4/lib/libkdeinit4_plasma.so
#38 0xb7ee5007 in kdemain () from /usr/lib/kde4/lib/libkdeinit4_plasma.so
#39 0x08048582 in _start ()
#0  0xb7f00410 in __kernel_vsyscall ()

Offline eXtreem

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
plasma fatal error
« Reactie #1 Gepost op: 2008/09/29, 12:52:02 »
Lijkt wat op deze:

http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=159717

Misschien dat hier nog wat nuttigs voor je in staat....

met name dit stukje:

Removed /home/yourname/.kde4/share/config/plasma-appletsrc and restarted with 'Ctrl Alt Backspace' and all seems well. (so far) Thanks MarkusGr. Richard
http://ubuntu.zurf.nl    (password ubuntu)
:wq

Offline Typhoner

  • Lid
    • http://typhoner.blogspot.com/
  • Steunpunt: Nee
plasma fatal error
« Reactie #2 Gepost op: 2008/09/30, 20:22:22 »
probeer eens het commando

rm /home//.kde4/share/config-appletsrc

Als dat niet werkt misschien je kde4-instellingen restten

mv /home//.kde4 /home//.kde4-old

Herinloggen in kde4 en kijken of het werkt

Offline kage

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
plasma fatal error
« Reactie #3 Gepost op: 2008/10/21, 20:10:19 »
Citaat van: Typhoner
probeer eens het commando

rm /home//.kde4/share/config-appletsrc

Als dat niet werkt misschien je kde4-instellingen restten

mv /home//.kde4 /home//.kde4-old

Herinloggen in kde4 en kijken of het werkt
Hoi Typhoner.

Dank voor je reactie. Ik heb 2 dagen na mijn reactie alles opnieuw geinstalleerd en kreeg na 2 weken exact hetzelfde als ik in mijn originele post heb beschreven.

Ik zag je antwoord en probeerde beide door jou genoemde commandoos onder  3.5. Helaas gaven ze beide een foutmelding.
Toch geprobeerd om te herinloggen onder 4.1. Tot mijn stomme verbazing bleek KDE 4.1 weer te werken.

Kortom: dank dank dank!

En nu maar wachten op IBEX.

kage

Offline Typhoner

  • Lid
    • http://typhoner.blogspot.com/
  • Steunpunt: Nee
plasma fatal error
« Reactie #4 Gepost op: 2008/10/21, 21:08:38 »
Citaat van: kage
Ik zag je antwoord en probeerde beide door jou genoemde commandoos onder  3.5. Helaas gaven ze beide een foutmelding.
Toch geprobeerd om te herinloggen onder 4.1. Tot mijn stomme verbazing bleek KDE 4.1 weer te werken.

Kortom: dank dank dank!
Welja, het werkt, da's het belangrijkste!

Offline Typhoner

  • Lid
    • http://typhoner.blogspot.com/
  • Steunpunt: Nee
plasma fatal error
« Reactie #5 Gepost op: 2008/10/21, 21:10:14 »
Citaat van: kage
En nu maar wachten op IBEX.
kage
Ja, maar pas op: http://forum.ubuntu-nl.org/topic/31849