Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: internet via bluetooth en MDA touch, wie heeft een tip?  (gelezen 527 keer)

Offline edgar_knarretje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet via bluetooth en MDA touch, wie heeft een tip?
« Gepost op: 2008/09/21, 20:24:01 »
Ik heb mijn zoon zover dat hij Ubuntu gaat gebruiken :D. Omdat hij van zijn internet afhankelijk is van zijn mobiel heb ik uitgezocht hoe je je mobiel kunt gebruiken als modem, en dan ook nog via bluetooth. Op mijn 6230i van nokia werkt dat prima: je maakt gebruik van de service DUN (dial up networking). Met wat instellingen in /etc/bluetooth, /etc/ppp/peers en /etc/chatscripts had ik dat vrij snel aan de praat.

nu blijkt dat de MDA geen DUN service heeft??? :( Wel een NAP (network access point) service. Heeft iemand een tip? want een MDA is eigenlijk een veel uitgebreider apparaat dan een 6230i... Is het al iemand gelukt om dit te doen?

(overigens werkt zijn MDA ook als modem onder windows :lol:, dus ik vermoed dat het aan de MDA ligt)

dank je alvast,

-- @gar --