Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Echte newbie  (gelezen 3395 keer)

dropdeath

  • Gast
Echte newbie
« Gepost op: 2008/09/20, 14:40:45 »
Ik heb even een korte vraag want ik kan het niet vinden met de zoek functie.
Maar kan ik ubuntu ook installeren zonder cd of moet ik altijd een cd branden.

Offline commandoline

  • LoCo-contact
    • marten-de-vries
    • Marten-de-Vries.nl
  • Steunpunt: Nee
Echte newbie
« Reactie #1 Gepost op: 2008/09/20, 14:48:25 »
Ja, als je een echte installatie wilt starten moet dat. Eerst mounten met Daemon tools en dan wubi installeren kan, maar dat is een systeem zonder eigen partitie, en heeft een aantal nadelen.

dropdeath

  • Gast
Echte newbie
« Reactie #2 Gepost op: 2008/09/20, 14:53:54 »
Het is gewoon een test pc dus ik wil kijken hoe het werkt maar dan zullen we maar even een cd branden.

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Echte newbie
« Reactie #3 Gepost op: 2008/09/20, 14:59:14 »
Gebruik gewoon een cd-rw deze kosten op dit moment echt niet meer veel.

dropdeath

  • Gast
Echte newbie
« Reactie #4 Gepost op: 2008/09/20, 15:04:10 »
Nee dat weet ik heb er ook genoeg liggen maar ik moet er ook weer een brandprogamma er op zetten er zit niet veel op de pc en was dus gemakkelijker geweest als ik het gewoon zonder cd kan doen en moet nu ook een brander aan gaan sluiten.
Dus het is iets meer werk.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Echte newbie
« Reactie #5 Gepost op: 2008/09/20, 15:18:58 »
Je hoeft jezelf geen brandprogramma aan te schaffen. Google maar eens op ISORecorder. Dat is een gratis brandprogramma voor Windows.

Als je Ubuntu hebt geïnstalleerd, beschik je ook over een brandprogramma. Ubuntu heeft er namelijk zelfs 2 aan boord: één in de vorm van een speciale map, waarin je bestanden kunt zetten die je op een CD wilt branden, en een apart Nero-achtig programma.

dropdeath

  • Gast
Echte newbie
« Reactie #6 Gepost op: 2008/09/20, 15:31:37 »
Arie bedankt voor je aanbod maar heb al een brander aangesloten en software gedownload.
Dus we gaan het zo gewoon proberen hopen dat we niet op al teveel problemen stuiten ervaring leert dat veel mensen dan afhaken.
Ik ken mezelf :)

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Echte newbie
« Reactie #7 Gepost op: 2008/09/20, 15:37:46 »
Of Imageburn, kun je desnoods DVD's mee branden. Heb ik op school op één Windowsmachine staan. En er is een freeware versie van te krijgen die voor jouw doeleinden meer dan functioneel is.
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Echte newbie
« Reactie #8 Gepost op: 2008/09/20, 17:05:35 »
Citaat van: dropdeath
Arie bedankt voor je aanbod maar heb al een brander aangesloten en software gedownload.
Dus we gaan het zo gewoon proberen hopen dat we niet op al teveel problemen stuiten ervaring leert dat veel mensen dan afhaken.
Ik ken mezelf :)
Je kan ook een cd halen in je buurt bij één van de vrijwilligers, zie kaart:

http://map.ubuntu-be.org/index.php

Er bestaaat ook een nederlandse kaart maar die is tijdelijk niet beschikbaar:

http://www.ubuntu-nl.org/getubuntu/steunpunten


http://kaart.ubuntu-nl.org/

dropdeath

  • Gast
Echte newbie
« Reactie #9 Gepost op: 2008/09/20, 17:17:44 »
Alles geinstaleerd ging allemaal goed maar nu wil ik hem opstarten vraagt hij om een paswoord maar ik heb niks ingegeven en weet ook niet wat het kan zijn.
Of is het een standaard paswoord.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Echte newbie
« Reactie #10 Gepost op: 2008/09/20, 17:29:57 »
Citaat van: dropdeath
Alles geinstaleerd ging allemaal goed maar nu wil ik hem opstarten vraagt hij om een paswoord maar ik heb niks ingegeven en weet ook niet wat het kan zijn.
Of is het een standaard paswoord.
Tijdens het installeren heb je je naam en gebruikersnaam toch moeten ingeven en daarna een wachtwoord (2x)...???

dropdeath

  • Gast
Echte newbie
« Reactie #11 Gepost op: 2008/09/20, 17:34:06 »
Niet dat ik nog weet stom maar volgense mij niet.
En als ik dat wel had gedaan dan heb ik altijd hetzelfde wachtwoord en gebruikers naam.
Ik ga nog maar eens kijken of dat ik dan niks fout doe zal wel weer :)

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Echte newbie
« Reactie #12 Gepost op: 2008/09/20, 17:42:07 »
Citaat van: dropdeath
Niet dat ik nog weet stom maar volgense mij niet.
En als ik dat wel had gedaan dan heb ik altijd hetzelfde wachtwoord en gebruikers naam.
Ik ga nog maar eens kijken of dat ik dan niks fout doe zal wel weer :)
De moed niet opgeven. Linux is ietsje anders dan windows maar je leert tenminste iets over computers en dergelijke.
Het zou wel eens kunnen dat je wachtwoord hetzelfde is als je Naam of gebruikersnaam. Vul die eens in en zie dan wat ervan komt. Anders zal je een herinstallatie moeten doen.
Schrijf zoveel mogelijk op als je iets doet. Aan die fout heb ik me ook bezondigd door dit niet te doen.Je kan niet alles onthouden hoor.:-)

dropdeath

  • Gast
Echte newbie
« Reactie #13 Gepost op: 2008/09/20, 17:52:48 »
Ik heb alle mogelijk combinaties geprobeert maar niks kan ik ze ook niet ergens uit het systeem halen.
Anders wordt het gewoon een herinstalattie.
Maar ik ga inderdaad eerst nog eens proberen met dezelfde naam en wachtwoord.

Offline prikkebeen2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Echte newbie
« Reactie #14 Gepost op: 2008/09/20, 19:05:25 »
Heb je hier: http://computertip.googlepages.com/wachtwoordvergeten ook gekeken? Dat is de handige pagina van Pjotr.
Wie de gemakkelijkste weg niet zoekt is een luiaard. :)
Linux User #228066

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Echte newbie
« Reactie #15 Gepost op: 2008/09/20, 19:08:51 »
Thanks prikkebeen2, kan altijd van pas komen. Zo hoeft dropdeath niet te herinstalleren.

dropdeath

  • Gast
Echte newbie
« Reactie #16 Gepost op: 2008/09/21, 13:36:24 »
Herinstallatie nu aan het doen en meteen toen ik het opnieuw installerde zag ik al wat er gisteren mis was gegaan.
De wizzard had mijn computernam al overgenomen en ik had dus alleen een wachtwoord ingegeven en wist zodoende de gebruikers naam niet.

dropdeath

  • Gast
Echte newbie
« Reactie #17 Gepost op: 2008/09/21, 14:47:57 »
Zo alles is nu goed geinstalleerd ben nu alleen aan het kijken hoe alles werkt maar daar komen we ook nog wel uit.
Wat me nu op valt is dat onder windows alles er net wat gelikter uit ziet nu zal het een en ander nog wel aangepast kunnen worden maar het viel me gewoon op.

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Echte newbie
« Reactie #18 Gepost op: 2008/09/21, 14:55:30 »
Citaat van: dropdeath
Zo alles is nu goed geinstalleerd ben nu alleen aan het kijken hoe alles werkt maar daar komen we ook nog wel uit.
Wat me nu op valt is dat onder windows alles er net wat gelikter uit ziet nu zal het een en ander nog wel aangepast kunnen worden maar het viel me gewoon op.
Tip: als je dit lijstje hebt afgewerkt, dan ziet alles er meteen een stuk beter uit:
http://computertip.googlepages.com/directdoen

louchewidlin

  • Gast
Echte newbie
« Reactie #19 Gepost op: 2008/09/25, 12:56:33 »
Ik raad persoonlijk unetbootin aan. Zo kan je makkelijk inplaats van een live-cd een live-usb maken !!!!!

http://unetbootin.sourceforge.net

Je hebt dus geen cd nodig. Dit werkt voor verschillende distributies.
(je hebt er wel een internetverbinding bij nodig)