Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Internetverbinding werkt niet meer  (gelezen 2903 keer)

Finrod

  • Gast
Internetverbinding werkt niet meer
« Gepost op: 2008/09/19, 14:58:26 »
Ik gebruik sinds een paar weken Ubuntu 8.0.4 en alles werkt feilloos. Tot gisteren, want de netwerkverbinding is er mee gestopt. Het probleem begon toen het ruim 10 minuten duurde voor de verbinding werkte, maar nu is het zo ver dat hij helemaal geen verbinding meer kan maken. Ik heb al rondgekeken op diverse fora maar ik kan geen oplossing vinden.
In de logs van NetworkManager zie ik een constante opeenvolging van deze regels:

09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) complete.
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) scheduled...
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) started...
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) complete.
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) scheduled...
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) starting...
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) successful.
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) scheduled.
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) started...
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) started...
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Device eth0 activation scheduled...
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     SWITCH: no current connection, found better connection 'eth0'.
09/19/2008 01:59:59 PM   pvhekke   NetworkManager     Will activate connection 'eth0'.
09/19/2008 02:00:01 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Beginning DHCP transaction.
09/19/2008 02:00:01 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) failed.
09/19/2008 02:00:01 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) failure scheduled...
09/19/2008 02:00:01 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) complete.
09/19/2008 02:00:01 PM   pvhekke   NetworkManager     Couldn't send DHCP 'up' message because: name 'com.redhat.dhcp.OperationInProgress', message 'interface eth0 is being released. Please try again later.'.
09/19/2008 02:00:01 PM   pvhekke   NetworkManager     Deactivating device eth0.

Mijn netwerkkaart is een Realtek RTL-8169 Gigabit Ethernet.

Ik heb al geprobeerd de kaart te stoppen en opnieuw te starten met ifdown en ifup, maar dat geeft de melding
interface eth0 not configured

Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen/wat ik verder nog kan proberen?

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #1 Gepost op: 2008/09/19, 15:08:20 »
Probeer gewoon eens te herstarten?

Finrod

  • Gast
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #2 Gepost op: 2008/09/19, 15:10:21 »
Gewoon de pc herstarten heeft geen effect.

Offline perry2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #3 Gepost op: 2008/09/19, 15:58:05 »
Misschien dat je eens kunt proberen of het handmatig invullen van een ipadres wel werkt ?

Kijk hier maar eens
#540211
how do you create a user in linux?
<@Viceroy> you can't, if you use linux you're going to live alone forever

Finrod

  • Gast
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #4 Gepost op: 2008/09/19, 16:55:48 »
Handmatig invullen van een adres heb ik zojuist ook geprobeerd, maar dat werkte ook niet. Op de een of andere manier werkt het nu weer wel, nadat ik de Knetworkmanager een paar keer handmatig op 'automatisch via DHCP een ip-adres verkrijgen' had ingesteld.

Ik heb de systeemlogs er even op nagekeken, en op dat punt staan er de volgende logs:

09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) complete.
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) scheduled...
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) started...
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) complete.
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) scheduled...
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) starting...
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) successful.
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) scheduled.
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) started...
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) started...
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Device eth0 activation scheduled...
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     DHCP daemon state is now 11 (unknown) for interface eth0
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     DHCP daemon state is now 14 (normal exit) for interface eth0
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     SWITCH: no current connection, found better connection 'eth0'.
09/19/2008 04:18:25 PM   pvhekke   NetworkManager     Will activate connection 'eth0'.
09/19/2008 04:18:27 PM   pvhekke   dhclient   There is already a pid file /var/run/dhclient.eth0.pid with pid 0
09/19/2008 04:18:27 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Beginning DHCP transaction.
09/19/2008 04:18:27 PM   pvhekke   NetworkManager     Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) complete.
09/19/2008 04:18:27 PM   pvhekke   NetworkManager     DHCP daemon state is now 12 (successfully started) for interface eth0
09/19/2008 04:18:28 PM   pvhekke   dhclient   DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
09/19/2008 04:18:28 PM   pvhekke   NetworkManager     DHCP daemon state is now 1 (starting) for interface eth0
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   avahi-daemon[5124]   Interface eth0.IPv4 no longer relevant for mDNS.
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   avahi-daemon[5124]   Joining mDNS multicast group on interface eth0.IPv4 with address ************.
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   avahi-daemon[5124]   Joining mDNS multicast group on interface eth0.IPv4 with address ************.
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   avahi-daemon[5124]   Leaving mDNS multicast group on interface eth0.IPv4 with address ***********.
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   avahi-daemon[5124]   New relevant interface eth0.IPv4 for mDNS.
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   avahi-daemon[5124]   New relevant interface eth0.IPv4 for mDNS.
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   avahi-daemon[5124]   Registering new address record for ********** on eth0.IPv4.
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   avahi-daemon[5124]   Registering new address record for *********** on eth0.IPv4.
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   avahi-daemon[5124]   Withdrawing address record for ************* on eth0.
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   dhclient   DHCPACK of ************* from **************
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   dhclient   DHCPOFFER of **************** from *************
09/19/2008 04:18:29 PM   pvhekke   dhclient   DHCPREQUEST of ************ on eth0 to 255.255.255.255 port 67

Het lijkt er dus op dat dhclient nu wel iets gedaan heeft, terwijl hij de vorige keren faalde. Begrijpt iemand er iets van? En belangrijker, hoe kan ik voorkomen dat ik bij een volgende keer mijn pc opstarten niet weer hetzelfde probleem ontstaat?

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #5 Gepost op: 2008/09/19, 16:58:12 »
Hallo Finrod, kun je de uitkomst posten van lspci | grep -e Network -e Ethernet?

Finrod

  • Gast
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #6 Gepost op: 2008/09/19, 17:00:23 »
Jawel. De output is

00:0b.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8169 Gigabit Ethernet (rev 10)

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #7 Gepost op: 2008/09/19, 17:03:58 »
Weird... Ik probeer die NetworkManager zoveel mogelijk niet te gebruiken. Als je geen draadloos netwerk hebt of veel vpn gebruikt zou dat een optie zijn.

Finrod

  • Gast
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #8 Gepost op: 2008/09/29, 09:57:51 »
Even een kick, want het probleem is nog steeds niet opgelost.

Ik moet na een reboot nu ongeveer 15 minuten wachten tot de verbinding gemaakt is. In die periode zie ik in de logs een constante opeenvolging van de log die in mijn eerste post hierboven staat. Zo nu en dan verkrijgt hij blijkbaar wel een ip-adres want dan zie ik ook de logs van avahi-daemon en dhclient voorbijkomen (met een ip-adres erin), maar meestal gaat hij dan direct weer opnieuw verbinding maken. Om een of andere reden doet hij het dan op een bepaald moment ineens wel, terwijl er in de logs geen verschil te zien is.

Kan dit probleem met NetworkManager te maken hebben? En zo ja, wat is dan een goede vervanger hiervan?

Offline Peterbeter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #9 Gepost op: 2008/09/29, 10:52:11 »
Heb je al eens geprobeerd de router of je modem te herstarten? Dat lost soms ook dot soort problemen op.
¨ik respecteer u zoals ik ben¨
Herman Brood

Finrod

  • Gast
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #10 Gepost op: 2008/09/29, 11:05:44 »
Ik woon in een flat en ik heb gewoon een ethernet-aansluiting in de muur zitten, dus er valt geen router of modem te herstarten.

Offline Duckie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #11 Gepost op: 2008/09/29, 11:14:05 »
Bij gewoon één vaste aansluiting zou ik networkmanager niet gebruiken.
Dus via synaptic networkmanager opzoeken en verwijderen en daarna de verbinding instellen.
Ik begrijp dat je Kubuntu gebruikt en weet uit mijn hoofd niet waar je de netwerkinstellingen kunt veranderen maar dat moet te vinden ziin.
____________________________________________

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #12 Gepost op: 2008/09/29, 12:09:24 »
Als je de NetworkManager niet wilt gebruiken moet je die eerst deïnstalleren en vervolgens /etc/network/interfaces aanpassen. Dit moet er dan in komen te staan (uit m'n hoofd, zit niet achter een Ubuntu machine):
auto lo
auto eth0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet dhcp
Vervolgens even testen met ifup eth0.

Finrod

  • Gast
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #13 Gepost op: 2008/09/29, 12:18:08 »
Bedankt voor de aanvullingen. Ik heb zojuist op deze site al wat gevonden, en dat komt ongeveer overeen met AutoStatic's bericht. ik heb /etc/network/interfaces als volgt aangepast:
auto lo
iface lo inet loopback
address 127.0.0.1
netmask 255.0.0.0

auto eth0
iface eth0 inet dhcp
Na een sudo /etc/init.d/networking restart lijkt het allemaal perfect en snel te werken, maar ik ga voor de zekerheid nog even een reboot doen.

Finrod

  • Gast
Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #14 Gepost op: 2008/09/29, 12:24:26 »
Het werkt prima nu, dus het probleem is opgelost. Iedereen bedankt voor zijn/haar hulp! :D

Offline Eagle

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #15 Gepost op: 2008/11/19, 20:07:18 »
Hallo iedereen,

Onlangs heb hetzelfde fenomeen meegemaakt.  De internetverbinding werkte altijd prima tot op een dag dat het tergend traag ging.  Ik heb van alles geprobeerd, via DHCP, vast IP-adres, pc resetten, lan kabel vervangen.  Niets voldeed om een vlugge internetverbinding te krijgen terwijl het met een Windows systeem snel en foutloos verliep.  Updates kon ik zelfs niet downloaden om te installeren.  Ik heb het (misschien tijdelijk) opgelost door Suse Linux op een andere harddisk te installeren.  Hiermee had ik wel internet en snel.  Uit nieuwsgierigheid heb ik opnieuw de Ubuntu harddisk aangesloten en alles werkte perfect in zijn originele setup.  Ik heb geen verklaring wat er gebeurd is en hoe het opgelost is.  Reset Ubuntu misschien de netwerkkaart niet ?

Gegroet,

Peter

Offline Eagle

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Internetverbinding werkt niet meer
« Reactie #16 Gepost op: 2009/03/08, 21:44:18 »
Oplossing vorig bericht

Hallo,

Na heel lang zoeken heb ik het probleem gevonden.  Op een bepaald moment vertraagde alle netwerkverkeer eveneens met de OpenSuse versie.  Ik heb direct de netwerkkaart in de pc vervangen en alles was in orde.  Ondertussen is de OpenSuse reeds verwijderd en werkt Ubuntu opnieuw naar behoren.

Wie zoekt zal vinden, al duurt het (soms veel) langer dan normaal (maar wat is dan normaal) ...

Peter