Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: "loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop  (gelezen 25156 keer)

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #25 Gepost op: 2008/09/18, 16:54:24 »
Jazeker kan ik hier iets mee. De Sky2-module zit standaard bij Ubuntu, maar was blijkbaar niet geladen. Doe het tweede commando nog eens en probeer dan eens te internetten of verbinding te maken?

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #26 Gepost op: 2008/09/18, 19:31:42 »
Nog een bedenking: kan het te maken hebben met 32 bits of 64 bits versie?  Ik heb namalijk de 64 bit versie gedownload.  Intussen las ik dat dit misschien niet de beste keuze was....

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #27 Gepost op: 2008/09/18, 19:53:42 »
en ik maar geduldig wachten op een nieuwe reactie en pas nu doorhebben dat er een 2de pagina begonnen was!
Maar het mocht niet baten, ik heb het 2de commando opnieuw ingegeven en kreeg zelfde reactie als eerste keer, heb het nog een keer ingegeven en er gebeurde verder niets.  Dan nog een keer geprobeerd, internet kabel erin........
niets.  heropgestart: niets.  Ubuntu zegt: no network connection, no network devices have been found.  Ik kan dan eventueel 'manual configuration' aanklikken, maar wat ik in die tab krijg stemt helemaal niet overeen met de uitleg in de hulpfile van ubuntu.  en daarmee zit ik precies weer waar ik gisteren deze tijd zat toen ik de eerste oproep naar dit forum deed...  zucht.

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #28 Gepost op: 2008/09/18, 20:23:23 »
Jammer genoeg heb ik de rest van de avond weer consultatie, dus de EVENTUELE oplossing zal -hopelijk- voor morgen zijn...
Slaap zacht, beste helpers...

Offline leepesjee

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #29 Gepost op: 2008/09/19, 01:31:06 »
Citaat
ERROR: Module sky2 does not exist in /proc/modules
...
Voila, gedaan met de pret.
Wat doe ik verkeerd?
Je bent goed op weg hoor! Het commando "rmmod sky2" was om zeker te stellen dat de module niet meer geladen is. De melding die jij krijgt, geeft aan dat de module uberhaupt al niet geladen was. Dat is verder geen probleem, je kan gewoon doorgaan.
Overigens heb ik zelf de commandoreeks in een scriptje gezet. Ik heb hem onder m'n webserver gezet, dus je kan hem downloaden:  http://lpeschier.xs4all.nl/MY88E8040T
Ga in een terminal met cd /downloadpath naar de map waar het bestand in is gedownload.
Doe vervolgens:
chmod +x ./MY88E8040T
sudo ./MY88E8040T
Voor de goede orde: dit is niet mijn patch. Ik heb hem ook alleen maar gevonden. De originele poster krijgt alle credits.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #30 Gepost op: 2008/09/19, 08:03:43 »
Oke?? Dit is vreemd. De Sky2 module staat hier gewoon op mijn PC en bij jou niet? Probeer inderdaad eens de Live-CD van de 32-bits versie, indien de patch die hierboven staat niet werkt.

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #31 Gepost op: 2008/09/19, 10:26:48 »
Goeiemorgen heren,
Daar gaat ie weer.  Bestandje downloaden en overzetten is een heel gedoe, ik moet dat dan eerst op een WXP teksverwerker zetten, op USB geheugen zetten en overhalen naar de laptop en ik weet bij god niet waar ik dan in terecht kom.  Eén probleem per keer, dus ik vind het helemaal niet erg om alles lettertje per lettertje in te tikken en te zorgen dat er geen enkel foutje instaat (dit maakt me trouwens meteen 20jaar jonger, want het doet me denken aan de oude DOS tijd met al zijn commando's)
Maar, er is een grote maar.  Wat ik ook intik Ubuntu blijft zeggen dat er geen sky.2 file IS.  (No such file or directory is het antwoord op elk commando) Elke keer dat ik na een zinnetje te tikken een enter geef ga ik terug nar root@ [mijn computernaam]: /home/kurt#
dus ik vrees dat ik toch niet zo goed op weg ben...
Moet ik dan helemaal de 32 bit gaan downloaden en herbeginnen?

Offline Pjotr

  • Lid
    • Makkelijke Linuxtips
  • Steunpunt: Nee
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #32 Gepost op: 2008/09/19, 11:10:17 »
32-bits raad ik sowieso aan. Enfin, probeer voor de lol eens alfa 6 van Ubuntu 8.10?
Hier zit-ie:
http://cdimage.ubuntu.com/releases/intrepid/alpha-6/intrepid-desktop-i386.iso

Een proefje met de LiveCD-functie hiervan, kan heel interessant zijn.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #33 Gepost op: 2008/09/19, 11:38:31 »
Tip: Gebruik de Alpha-versie van Ubuntu 8.10 NIET als versie om dagelijks mee te werken. Gebruik, totdat de volledige versie uitkomt op 30 oktober, gewoon de 32-bits versie van 8.04 om mee te werken. De Alpha van 8.10 kun je proberen om te testen, alhoewel ik denk dat dat niet nodig is.

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #34 Gepost op: 2008/09/19, 12:35:48 »
Ok, ik donwload dan eerst de 32 bit....
Tot straks.

Kan

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #35 Gepost op: 2008/09/19, 14:05:06 »
Ik kom met mijn Toshiba satellite Pro 4280 fast ethernetcard van dynalink 10/100 niet op het internet.(LAN)
De driver heb ik ook voor linux ,maar hoe moet ik dat installeren in Kubuntu laatste download?
Dit is mijn eerste ervaring met linux.

Offline Pjotr

  • Lid
    • Makkelijke Linuxtips
  • Steunpunt: Nee
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #36 Gepost op: 2008/09/19, 14:06:25 »
Citaat van: Kan
Ik kom met mijn Toshiba satellite Pro 4280 fast ethernetcard van dynalink 10/100 niet op het internet.
De driver heb ik ook voor linux ,maar hoe moet ik dat installeren in Kubuntu laatste download?
Dit is mijn eerste ervaring met linux.
Maandje wachten:
http://forum.ubuntu-nl.org/message/304950#p304950

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #37 Gepost op: 2008/09/19, 14:18:46 »
Hallo kan, misschien zou je een nieuw draadje kunnen openen voor jouw specifieke probleem.

Kan

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #38 Gepost op: 2008/09/19, 14:23:34 »
Citaat van: pjotr123
Citaat van: Kan
Ik kom met mijn Toshiba satellite Pro 4280 fast ethernetcard van dynalink 10/100 niet op het internet.
De driver heb ik ook voor linux ,maar hoe moet ik dat installeren in Kubuntu laatste download?
Dit is mijn eerste ervaring met linux.
Maandje wachten:
http://forum.ubuntu-nl.org/message/304950#p304950
Dit is wel een oude laptop van 1999 ,is dus al achterhaalt zou ik zeggen.
Bedankt voor de info

Offline Pjotr

  • Lid
    • Makkelijke Linuxtips
  • Steunpunt: Nee
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #39 Gepost op: 2008/09/19, 14:26:14 »
Citaat van: Kan
Citaat van: pjotr123
Citaat van: Kan
Ik kom met mijn Toshiba satellite Pro 4280 fast ethernetcard van dynalink 10/100 niet op het internet.
De driver heb ik ook voor linux ,maar hoe moet ik dat installeren in Kubuntu laatste download?
Dit is mijn eerste ervaring met linux.
Maandje wachten:
http://forum.ubuntu-nl.org/message/304950#p304950
Dit is wel een oude laptop van 1999 ,is dus al achterhaalt zou ik zeggen.
Bedankt voor de info
Inderdaad. Dan is het mogelijk dit:
http://computertip.googlepages.com/geenbedraadinternet

Overigens heb je wel een draad "gekaapt". Zoals AutoStatic al terecht opmerkte, kun je beter een eigen onderwerp beginnen.

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #40 Gepost op: 2008/09/19, 16:39:55 »
zucht, zucht zucht.
Ergens denk ik toch dat ik iets verkeerd doe.  De 32 bits zit erop.  Netjes de commando's ingetikt: precies hetzelfde verhaal.
Dan met de USB-sleutel het bestandje overgebracht.  Met cd/downloadpath geprobeerd en..... wat krijg ik?
No such file or directory.  Dit lijkt mij onwaarschijnlijk.  Ik vrees echt dat jullie mijn kennis over Ubuntu en/of linux overschatten, volgens mij bega ik constant syntaxis fouten.  Kunnen jullie mij even behandelen als een oen?  En zoals ik in het begin reeds aangaf: begin misschien net na 'zet de computer aan door op de startknop te drukken'....
kijk, in Dos kende ik dat nog een beetje, maar nu weet ik niet eens wanneer ik moet een enter geven of niet, ik heb ook geen idee wat de commando's inhouden, ken niets van de directory structuur, etc...
Dus je hebt echt met een dummie te maken.  Eénmaal ik opdrijf raak met Ubuntu zal dat ongetwijfeld snel veranderen, maar nu wil ik gewoon eerst het systeem aan de praat krijgen mét internet.
tnx voor jullie geduld... Kurt de Oen

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #41 Gepost op: 2008/09/19, 16:47:31 »
Op deze link raak ik trouwens niet binnen...
http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/gebruik/terminal/

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #42 Gepost op: 2008/09/19, 16:50:46 »
- Open een terminal (Applications - System Tools - Terminal)
- typ wget http://lpeschier.xs4all.nl/MY88E8040T
- typ chmod 755 MY88E8040T
- typ sudo ./MY88E8040T

Dat zou 'm moeten zijn

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #43 Gepost op: 2008/09/19, 17:01:03 »
wget http: etc. verwijst naar een internet pagina?  Maar ik raak niet op internet! dat is het hele probleem.  
heb toch even geprobeerd, en ik neem aan dat ik na elke lijn een enter moet geven?
antwoord: Resolving lpes.... failed: Name or service not known.
Ik heb het bestandje wel op de Usb sleutel zitten . Het is een .txt bestand en zo wordt het ook door Ubuntu gelezen.
hoe kan ik dat bestandje nu vanuit een terminal bereiken? ik zie geen schijfletter voor de USB sleutel. (vb F:/...)

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #44 Gepost op: 2008/09/19, 17:02:13 »
oeps die smiley wan niet de bedoeling, hoewel hij wel toepasselijk is
Ik wou gewoon F dubbel punt backslash doen...

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #45 Gepost op: 2008/09/19, 17:07:14 »
Ik heb mij gewaagd om het bestand aan te klikken met 'run in terminal'. Iets heeft even geflikkerd op het scherm.  Maar ik neem aan dat ook dit niet de juiste manier van werken is

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #46 Gepost op: 2008/09/19, 17:08:32 »
oja, bollocks, ik vergeet iedere keer de helft :(
Als je je USB stick in de PC met Ubuntu steekt en even wacht zou deze automatisch zichtbaar moeten worden op je bureaublad. Vervolgens open je je USB stick, sleept het MY88E8040T bestandje naar je bureaublad en opent dan een terminal. En dan hier verder:

- typ cd Desktop
- typ chmod 755 MY88E8040T
- typ sudo ./MY88E8040T

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #47 Gepost op: 2008/09/19, 17:14:09 »
Weet je wat?  Ik ga aan de drank.  Dat lost het internetprobleem niet op, maar wel de frustratie.  Indien ik jullie kon bereiken zou ik zeggen: hier, drink er ééntje mee voor de moeite.  Een lekker glaasje witte wijn, zelf meegebracht uit Frankrijk deze zomer (nou ja, het leek meer een herfst dan een zomer, maar dat zou je aan de hand van dat wijntje niet denken) Op jullie gezondheid dus! :cool:

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #48 Gepost op: 2008/09/19, 17:16:54 »
bestandje op bureaublad, terminal geopend.  ik typ cd Desktop.  Antwoord: bash: cd: Desktop: No such file or directory.    .....................

kurtbe

  • Gast
"loop" probleem met Toshiba M300-P18 laptop
« Reactie #49 Gepost op: 2008/09/19, 17:22:27 »
Als ik nu voor elke poging die ik onderneem en die NIET werkt,telkens 1 glaasje wijn bijdrink....  Zijn de gevolgen dan straks nog wel te overzien? ;)
Ik begin op de duur zelfs plezier te vinden in al mijn 'miserie'.  Best dat jhet vrijdagavond is...