Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Nvidia Geforce 8400M GS  (gelezen 1392 keer)

Offline Remuzzz

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Nvidia Geforce 8400M GS
« Gepost op: 2008/09/14, 19:25:54 »
Hoi,

Sinds kort ben ik weer met Ubuntu begonnen. (na weer even kort op Windows overgestapt te zijn: een ramp!)

Het probleem dat ik nu heb is het volgende:

Ubuntu draaide na installatie prima met de proprietary drivers. Totdat mijn grafische kaart crashte (bekend probleem bij die kaarten) en er hij vervangen moest worden. Goed, nieuw moederbord erin en de alles werkte weer. Totdat het systeem weer bleef hangen. Eerst dacht ik aan weer een hardware crash, maar toen ik X-config alles liet resetten werkte alles weer goed.

Conclusie: met de vega grafisch draait alles als een zonnetje, maar zodra ik de proprietary drivers aanvink krijg ik geen beeld meer. Ditzelfde geldt wanneer ik Envy gebruik om de drivers te detecteren.

Heeft iemand een mogelijke oplossing voor me om toch het maximale uit mijn kaart te halen?

Alvast heel erg bedankt!

PS:Ik werk op een Dell XPS M1330 laptop. Met zoals hierboven gezegd een Nvidia Geforce 8400M GS aan boord.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Nvidia Geforce 8400M GS
« Reactie #1 Gepost op: 2008/09/14, 19:43:54 »
doe eens:

gksu gedit /etc/xorg/xorg.conf

Post de inhoud van die file eens?

Offline Remuzzz

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Nvidia Geforce 8400M GS
« Reactie #2 Gepost op: 2008/09/14, 20:02:44 »
Die is leeg. De map xorg bestaat niet. Wel de map X11, daar zit wel een xorg.conf in.

De inhoud daarvan is:

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Synaptics Touchpad"
Driver "synaptics"
Option "SendCoreEvents" "true"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "HorizEdgeScroll" "0"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Synaptics Touchpad"
EndSection
Maar misschien komt dat doordat ik nu alle drivers van mijn systeem heb gehaald?

Offline Remuzzz

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Nvidia Geforce 8400M GS
« Reactie #3 Gepost op: 2008/09/14, 21:55:42 »
Probleem opgelost. Heb nieuwe Ubuntu versie eroverheen geinstalleerd. Alle updates gedraaid en vervolgens de restricted drivers geinstalleerd. En hij werkt weer.

64 bits nu trouwens (waarom niet het maximale uit het systeem halen)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Nvidia Geforce 8400M GS
« Reactie #4 Gepost op: 2008/09/15, 11:39:33 »
Citaat van: Remuzzz
64 bits nu trouwens (waarom niet het maximale uit het systeem halen)
Omdat je dan problemen krijgt met o.a. Adobe Flash?    :-)