Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: SMCWPCIT-G verbindingsproblemen  (gelezen 1442 keer)

sebas74

  • Gast
SMCWPCIT-G verbindingsproblemen
« Gepost op: 2008/09/01, 22:16:57 »
Hallo,

Sinds kort ben ik aan het overstappen op Linux. Ben dus een totale leek. Ik heb nu Ubuntu geinstalleerd op mijn desktop PC en hij herkent mijn SMCWPCIT-G draadloze LAN kaart.
Maar... De kaart maakt wel verbinding, maar direct met het internet in plaats van een DCHP adres (ingesteld via mijn modem). Nu hebben de buren onbeveiligd internet en heb geprobeerd om daarop te komen. Maar daar kom ik helemaal niet op!
Ik heb Ubuntu ook uitgeprobeerd met mijn laptop (andere WIFI kaart) en daarop kom ik dus heel makkelijk op mijn eigen netwerk en die van de buren is ook geen probleem.
Als ik kijk in het Ubuntu deel van de hardware drivers dan staat er HAL en de andere driver aangevinkt.
Ik heb hier en op andere sites gelezen en men heeft het over de HAL uitschakelen en dan goochelen met andere drivers. Geldt dit ook voor mij? Of zit ik in een andere hoek qua oplossing?

Alvast bedankt!

Ben blij dat ik bijna van Vista af ben... alleen nog mijn WIFI! ;)

Gr. Sebas

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
SMCWPCIT-G verbindingsproblemen
« Reactie #1 Gepost op: 2008/09/01, 22:58:52 »
Hang je computer eens tijdelijk aan de netwerkdraad, bedraad internet dus, en haal alle updates binnen. Mogelijk werkt het dan al.

Zoniet, kijk hier eens:
http://computertip.googlepages.com/geennetwerkverbinding