Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: WEP-wachtwoordzin niet herkend in 8.04  (gelezen 526 keer)

suz

  • Gast
WEP-wachtwoordzin niet herkend in 8.04
« Gepost op: 2008/08/13, 15:55:01 »
Ik heb in Ubuntu Dapper en Gutsy altijd een goede wireless verbinding gehad m.b.v. bcm43xx-fwcutter en networkmanager. Ik heb laatst Hardy Heron geïnstalleerd precies zoals in Gutsy maar op een of andere manier werkt mijn WEP-wachtwoordzin niet meer.
Ik heb zowel bcm43xx-fwcutter als b43-fwcutter uitgeprobeerd maar het resultaat is het zelfde: Mijn netwerk staat netjes in de lijst met beschikbare netwerken, maar als ik wil verbinden "pakt" het wachtwoord niet. Weet iemand wat hiervan de oorzaak kan zijn?

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
WEP-wachtwoordzin niet herkend in 8.04
« Reactie #1 Gepost op: 2008/08/13, 23:14:29 »
Aan suz
Probeer het eerst even zonder beveiliging. Duidelijke oplossingen zijn er niet echt. Soms helpt het verkorten van het wachtwoord. Vermijd even tekens die als HEX geinterpreteerd kunnen worden.
Meestal treden problemen op met WPA, Verder moet je even geduld hebben bij het opstarten voor de eerste keer van de verbinding. Stroomloos maken van je modem/router kan uitkomst bieden.
Soms helpt het installeren van libstdc++5 via synaptics. 8.04 is grotendeels in C++6 geprogrammeerd, en sommige routines grijpen nog terug op C++5. Kan geen kwaad.
Vr,groet, peter