Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Probleem met LID-switch  (gelezen 737 keer)

pjvolders

  • Gast
Probleem met LID-switch
« Gepost op: 2008/08/12, 13:32:00 »
Hoi

een tijdje geleden poste ik dit probleem dat ontstaan is na update naar hardy:
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/25380
Ik hoopte dat het na een fresh install 8.04.1 weg zou zijn, maar helaas is het er nog steeds. Het vervelende is dat ik mijn laptop niet kan toe doen zonder dat ik hem daarna moet herstarten (hij wordt zeer traag en de muis hapert). Bovendien doen soms mijn huis genoten mijn laptop toe als ik er even niet ben...
Kan ik mijn lid switch niet uitschakelen? Gewoon volledig blokkeren (in energiebeheer prullen helpt niets).
Ik heb de intel 915 chipset.

groetjes
PJ

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Probleem met LID-switch
« Reactie #1 Gepost op: 2008/08/12, 14:15:23 »
Wat is het merk en type van je laptop?

pjvolders

  • Gast
Probleem met LID-switch
« Reactie #2 Gepost op: 2008/08/12, 14:16:45 »
Hoi

het is een HP Compaq nc6120

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Probleem met LID-switch
« Reactie #3 Gepost op: 2008/08/12, 14:43:48 »
Zie je toevallig ook allerlei foutmeldingen mbt ACPI als je het commando "dmesg" uitvoert als je computer zo traag is?
Dan kan dat te maken hebben met deze bug: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/206511

pjvolders

  • Gast
Probleem met LID-switch
« Reactie #4 Gepost op: 2008/08/12, 15:21:34 »
Ik heb geen foutmeldingen in de dmesg output maar wel in het Xorg.0.log logboek. Het lijkt er wel op dat het hetzelfde probleem is... In de intrepid kernel is het opgelost volgens de comments, ik ga het dadeijk uitproberen...
groetjes
PJ