Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Tvtime geen video-bron  (gelezen 7467 keer)

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Gepost op: 2008/08/09, 14:26:54 »
Hier weer iemand die probeert zijn Hauppauge WinTv PVR 150 kaart aan de praat te krijgen.

Het programma Tvtime geeft de foutmelding: Geen video-bron. Cannot open capture device/dev/videoO.

Kan iemand mij op weg helpen?

Dick

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Reactie #1 Gepost op: 2008/08/09, 19:58:35 »
Misschien kan ik met onderstaande analyse iemand op een idee brengen.

Uit een ivtv test kwam het volgende:

dick@PCubuntu:~$ mplayer /tmp/test_capture.mpg
MPlayer 1.0rc2-4.2.3 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz (Family: 15, Model: 4, Stepping: 7)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: Connection refused
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing /tmp/test_capture.mpg.
MPEG-PS file format detected.
VIDEO:  MPEG2  720x576  (aspect 2)  25.000 fps  8000.0 kbps (1000.0 kbyte/s)
xscreensaver_disable: Could not find XScreenSaver window.
GNOME screensaver disabled
==========================================================================
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 720 x 576 (preferred colorspace: Mpeg PES)
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
The selected video_out device is incompatible with this codec.
Try appending the scale filter to your filter list,
e.g. -vf spp,scale instead of -vf spp.
VDecoder init failed :(
Opening video decoder: [libmpeg2] MPEG 1/2 Video decoder libmpeg2-v0.4.0b
Selected video codec: [mpeg12] vfm: libmpeg2 (MPEG-1 or 2 (libmpeg2))
==========================================================================
==========================================================================
Forced audio codec: mad
Opening audio decoder: [libmad] libmad mpeg audio decoder
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 224.0 kbit/14.58% (ratio: 28000->192000)
Selected audio codec: [mad] afm: libmad (libMAD MPEG layer 1-2-3)
==========================================================================
AO: [pulse] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 720 x 576 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xv] 720x576 => 768x576 Planar YV12
Cannot sync MAD frame: -0.002 ct: -0.196 123/123 12%  0%  1.4% 0 0
Cannot sync MAD frame
Cannot sync MAD frame: -0.002 ct: -0.197 124/124 12%  0%  1.4% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.002 ct: -0.197 125/125 12%  0%  1.4% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.000 ct: -0.197 126/126 12%  0%  1.4% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.000 ct: -0.197 127/127 12%  0%  1.4% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.001 ct: -0.197 128/128 12%  0%  1.3% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.001 ct: -0.197 129/129 12%  0%  1.3% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.001 ct: -0.197 130/130 12%  0%  1.3% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.002 ct: -0.197 131/131 12%  0%  1.3% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.002 ct: -0.197 132/132 12%  0%  1.3% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.002 ct: -0.198 133/133 12%  0%  1.3% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.002 ct: -0.198 134/134 12%  0%  1.3% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.002 ct: -0.198 135/135 12%  0%  1.3% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.030 ct: -0.201 136/136 12%  0%  1.3% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.070 ct: -0.205 137/137 12%  0%  1.3% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.110 ct: -0.209 138/138 12%  0%  1.2% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.150 ct: -0.213 139/139 12%  0%  1.2% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.190 ct: -0.217 140/140 12%  0%  1.2% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.230 ct: -0.221 141/141 12%  0%  1.2% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.270 ct: -0.225 142/142 12%  0%  1.2% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.310 ct: -0.229 143/143 12%  0%  1.2% 0 0
Cannot sync MAD frame: -0.350 ct: -0.233 144/144 12%  0%  1.2% 0 0
A:   5.7 V:   6.0 A-V: -0.350 ct: -0.237 144/144 12%  0%  1.2% 0 0
GNOME screensaver enabled

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #2 Gepost op: 2008/08/09, 22:02:19 »
Doe eens dmesg | grep ivtv in de terminal. Wat is de output?
Wat geeft lshw in de terminal voor een output? Of in de de terminal sudo lshw -html > hardware.html dit genereert een html file met hardware info in je home/Bantoe map (even als voorbeeld) Met dank aan Arvid Van Essche.
Nog een link http://forum.nedlinux.nl/viewtopic.php?id=27489 misschien heb je er iets aan.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Reactie #3 Gepost op: 2008/08/09, 22:57:46 »
Bedankt voor de reactie!

Output van grep ivtv is:

dick@PCubuntu:~$ dmesg | grep ivtv
[   32.795264] ivtv:  Start initialization, version 1.1.0
[   33.355916] ivtv0: Initializing card #0
[   33.355979] ivtv0: Autodetected Hauppauge card (cx23416 based)
[   33.423220] ivtv0: Autodetected Hauppauge WinTV PVR-150
[   33.466728] tuner 0-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)
[   33.470009] tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0)
[   33.508029] cx25840 0-0044: cx25843-23 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
[   33.534135] wm8775 0-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #0)
[   33.542541] ivtv0: Registered device video0 for encoder MPG (4096 kB)
[   33.542626] ivtv0: Registered device video32 for encoder YUV (2048 kB)
[   33.542700] ivtv0: Registered device vbi0 for encoder VBI (1024 kB)
[   33.542776] ivtv0: Registered device video24 for encoder PCM (320 kB)
[   33.542851] ivtv0: Registered device radio0 for encoder radio
[   33.542904] ivtv0: Initialized card #0: Hauppauge WinTV PVR-150
[   33.542972] ivtv:  End initialization
[   72.293487] ivtv0: Loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (376836 bytes)
[   72.491702] ivtv0: Encoder revision: 0x02060039

En de output van lshw:

           *-display
                description: VGA compatible controller
                product: G72 [GeForce 7300 LE]
                vendor: nVidia Corporation
                physical id: 0
                bus info: pci@0000:01:00.0
                version: a1
                width: 64 bits
                clock: 33MHz
                capabilities: vga_controller bus_master cap_list
                configuration: driver=nvidia latency=0 module=nvidia
        *-multimedia
             description: Audio device
             product: 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller
             vendor: Intel Corporation
             physical id: 1b
             bus info: pci@0000:00:1b.0
             version: 01
             width: 64 bits
             clock: 33MHz
             capabilities: bus_master cap_list
             configuration: driver=HDA Intel latency=0 module=snd_hda_intel
           *-multimedia
                description: Multimedia video controller
                product: iTVC16 (CX23416) MPEG-2 Encoder
                vendor: Internext Compression Inc
                physical id: 5
                bus info: pci@0000:05:05.0
                version: 01
                width: 32 bits
                clock: 33MHz
                capabilities: bus_master cap_list
                configuration: driver=ivtv latency=64 maxlatency=8 mingnt=128 module=ivtv

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #4 Gepost op: 2008/08/09, 23:57:53 »
Je kan de tekst in een korter stukje kwijt met code tags (code)lapje tekst(/code)
de () vervangen door [] dan krijg je lapje tekstOp een gegeven moment krijg je vanzelf een scroll gedeelte als je je bericht hebt opgeslagen. Zowel in dmesg als in lshw wordt je kaart herkend. In /dev/ staat nog steeds geen video0? En heb je al wat in de link staat geprobeerd? geeft dat nog resultaat?Alleen wat er staat over tvtime, ik zag op een engelse site dat het wel mogelijk moet zijn. Ik ben nog zoekende hoe doe je dat? Nog een paar links om door te nemen:
http://www.hauppauge.com/pages/faq/support_faq_linux.html
http://ivtvdriver.org/index.php/Main_Page
http://justfiveminutes.wordpress.com/category/linux/

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Reactie #5 Gepost op: 2008/08/11, 11:09:53 »
Gijs,

Bedankt voor het meedenken. Ik heb de overbodige lappen tekst in het vorige bericht verwijderd.

Ik heb de verschillende sites die je tipte geraadpleegd, maar nog niet ontdekt waar bij mij het probleem zit. Ik overweeg twee dingen te doen.

1. De tv kaart er uithalen, de computer aan en uit zetten en vervolgens de kaart weer terugzetten.

2. MythTV opnieuw installeren. Die had ik er afgegooid omdat ik ergens de opmerking tegenkwam dat die ook in de weg kan zitten.

Misschien kom ik er deze week aan toe. Het resultaat laat ik hier nog weten.

Vriendelijke groet,

Dick

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #6 Gepost op: 2008/08/11, 12:22:48 »
De derde link functioneerde niet bij jou?
1 Dit is het proberen waard, mijn tv kaart doet het ook niet meer onder 8.0.4 ik ben er alleen niet toegekomen om hetzelfde te proberen. Ik heb 8.10 alpha 3 geinstalleerd en daar was het geen probleem, de tv kaart werd direct herkend, behalve het geluid, maar dat kan ik zo oplossen met een script.
2 Myth TV ging bij mij goed tot het script voor de zender benaming, fill Myth database o.i.d., maar er staat genoeg over geschreven op het forum. Dat het bij mij niet lukt zegt nog niet dat het bij jou niet lukt.
In ieder geval succes.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Reactie #7 Gepost op: 2008/08/12, 22:44:35 »
Gijs,

Nee, de derde link werkte niet bij mij. xawtv heb ik geinstalleerd, maar hij kon er niets mee.

Ik heb de kaart er uitgehaald, een cold reboot gegeven en er weer in gezet. Opnieuw zonder resultaat.

Van de wiki site heb ik nu het pakket voor mijn kernel versie (2.6.24) gedownload. Maar ik weet niet goed raad met het uitpakken daarvan. Waar moet alles heen? Het gaat niet automatisch.

Mijn Hauppauge TVR 150 kaart heeft een CX23416 decoder.

Ik kom nu niet verder meer ...

Vriendelijke groet,

Dick

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #8 Gepost op: 2008/08/12, 23:01:40 »
Wat voor een pakketje heb je gedownload?  tar.gz o.i.d.?
De link in mijn handtekening verwijst naar een site waar uitgelegd wordt hoe de verschillende pakketjes geïnstalleerd moeten worden. Als je er niet uitkomt zet dan een link neer waarvan je het pakketje hebt gedownload.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Reactie #9 Gepost op: 2008/08/13, 10:01:30 »
Gijs,

Dankzij jouw laatste link ben ik weer wat wijzer geworden. Ben nu zover dat ik het pakket ivtv-firmware-tar.gz heb uitgepakt. Dat bevat allerlei mappen met firmware bestanden. Daar staat 1 bestand bij dat ik nodig heb voor mijn Hauppauge kaart: v4l-cx234x-enc.fw

De vraag is nu: waar plaats ik dit firmware bestand en hoe doe ik dat?

Dick

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #10 Gepost op: 2008/08/13, 14:44:34 »
Volgens deze link zit de driver al in Ubuntu. Zie http://ivtvdriver.org/index.php/Howto:Ubuntu  en http://packages.ubuntu.com/search?keywords=ivtv&searchon=names&suite=hardy§ion=all
https://help.ubuntu.com/community/Install_IVTV_Troubleshooting heb je dit al geprobeerd? Als je dit gaat uitvoeren gewoon via copy/paste doen, anders mis je bijv. net een spatie De driver staat al in je dmesg 72.293487] ivtv0: Loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (376836 bytes)
Wil je het toch proberen met het gedownloade bestand http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/ivtv-and-slackware-12.1-657329/
Succes

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Reactie #11 Gepost op: 2008/08/20, 21:11:15 »
Helaas, nog steeds niet de kaart aan de praat gekregen.

Ik heb uit dmesg de volgende informatie:

[   32.587912] ACPI: PCI Interrupt 0000:05:05.0[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
[   32.666771] tveeprom 0-0050: The eeprom says no radio is present, but the tuner type
[   32.666839] tveeprom 0-0050: indicates otherwise. I will assume that radio is present.
[   32.666901] tveeprom 0-0050: Hauppauge model 26589, rev C9A5, serial# 9369006
[   32.666953] tveeprom 0-0050: tuner model is TCL MPE05-2 (idx 105, type 38)
[   32.667005] tveeprom 0-0050: TV standards PAL(B/G) PAL(I) SECAM(L/L') PAL(D/D1/K) (eeprom 0x74)
[   32.667068] tveeprom 0-0050: audio processor is CX25843 (idx 37)
[   32.667118] tveeprom 0-0050: decoder processor is CX25843 (idx 30)
[   32.667168] tveeprom 0-0050: has radio, has no IR receiver, has no IR transmitter
[   32.667230] ivtv0: Autodetected Hauppauge WinTV PVR-150
[   32.745107] tuner 0-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)
[   32.745193] tda9887 0-0043: tda988[5/6/7] found @ 0x43 (tuner)
[   32.745248] tuner 0-0043: type set to tda9887
[   32.748376] tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0)
[   32.794357] cx25840 0-0044: cx25843-23 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
[   32.815754] wm8775 0-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #0)
[   32.823651] tuner-simple 0-0061: type set to 38 (Philips PAL/SECAM multi (FM1216ME MK3))
[   32.823715] tuner 0-0061: type set to Philips PAL/SECAM m
[   32.824069] ivtv0: Registered device video0 for encoder MPG (4096 kB)
[   32.824141] ivtv0: Registered device video32 for encoder YUV (2048 kB)
[   32.824210] ivtv0: Registered device vbi0 for encoder VBI (1024 kB)
[   32.824288] ivtv0: Registered device video24 for encoder PCM (320 kB)
[   32.824358] ivtv0: Registered device radio0 for encoder radio
[   32.824408] ivtv0: Initialized card #0: Hauppauge WinTV PVR-150

Iemand enig idee wat er nog ontbreekt?

Dick

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #12 Gepost op: 2008/08/20, 22:09:53 »
Het ziet er goed uit je kaart wordt geregistreerd [   32.824408] ivtv0: Initialized card #0: Hauppauge WinTV PVR-150 Staat er een video0 en/of video1 in de map /dev/ ? Belangrijk dat deze er is/zijn!
Om te proberen van deze site http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?p=2226527#post2226527
rmmod ivtv
modprobe ivtv tuner=50
ivtv-tune -tus-cable -c10 -d /dev/video0
substitue 10 with the channel you wish to watch.
Ik lees wel of het resultaat heeft of niet.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #13 Gepost op: 2008/08/20, 22:18:23 »
Afgelopen dinsdag heb ik via deze link http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=758845 deze kaart bij een kennis aan de praat gekregen.

Hij gebruikt hiervoor VLC.

Alleen het "MonkeyRemote" gedeelte is mij nog niet gelukt.
Je ziet wel wat een ander heeft, maar je ziet niet wat hij mist.

OS: Ubuntu 16.04/Xubuntu 16.04/Ubuntu 17.10; RPI: Raspbian Jessie; Asus 1005PE: Q4OS; Linux Lite 3.4; W10
***Steunpunt Ede***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Reactie #14 Gepost op: 2008/08/20, 23:01:35 »
Gijs,

Ik krijg dan uiteindelijk als regel in de terminal te zien:

/dev/video0: 193.250 MHz

Als ik in /dev kijk dan is er geen map video0 of video1. Wel een bestand video0. De afwezigheid van die map(pen) lijkt mij ook de ontbrekende schakel.

Dick

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #15 Gepost op: 2008/08/20, 23:17:21 »
Het is geen map maar een bestand video0 wat in de map /dev/ staat dus dat is wel goed, ook dat er een frequentie bij staat is goed.
Probeer nu eens of deze link werkt http://justfiveminutes.wordpress.com/category/linux/
Zo niet kijk eens of wat Maasnet heeft geschreven werkt.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Reactie #16 Gepost op: 2008/08/20, 23:38:17 »
De tip van Maasnet heeft iets in gang gezet, lijkt het. Ik zag nu op een paar frequenties vage beelden, zonder geluid.

We komen in de buurt heb ik het gevoel. Alleen de map Video0 ontbreekt nog in /dev

Dick

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Reactie #17 Gepost op: 2008/08/20, 23:58:19 »
Gijs,

Met de tips om met xawtv en Kaffeine te werken, krijg ik geen beeld.

Het gaat dus niet om een map in /dev . De bestanden staan er wel.

Zo dichtbij en dan werkt het nog net niet. Bedankt voor alle hulp tot dusver!

Dick

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #18 Gepost op: 2008/08/21, 00:39:58 »
Het is geen map Dick maar een bestand, ik weet alleen niet of het een bestand is wat gegenereerd wordt tijdens het opstarten van de PC of bij het opstarten van een programma, ik denk zelf het eerste.
Wat de frequenties betreft moet je even informeren bij je kabel exploitant of misschien heb je een kaart met tabellen. Als de frequentie goed is moet het geluid ook goed zijn. Zo niet heb je een audio kabeltje tussen tv kaart en geluids kaart?
Staat je schuifje van de Line-in open?

Met vriendelijke groet,

Giijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #19 Gepost op: 2008/08/21, 15:54:37 »
Citaat van: Bantoe
Gijs,

Met de tips om met xawtv en Kaffeine te werken, krijg ik geen beeld.

Het gaat dus niet om een map in /dev . De bestanden staan er wel.

Zo dichtbij en dan werkt het nog net niet. Bedankt voor alle hulp tot dusver!

Dick
Je kan het beste VLC gebruiken en dan deze 2 stappen niet vergeten:

6. Open VLC and select File -> Open Capture Device
open PVR tab and change Frequency from -1 to "whatever" (in my case 855250 - has to be in kHz)
7. Select Advanced Options and change Channel from -1 to 0 (tuner)

Je moet natuurlijk wel minimaal 1 frequentie weten van jou kabelexploitant om goed te kunnen testen.

Vervolgens heb ik starters op het buroblad gezet voor bijv. NED1, NED2 en NED3.

Hierbij een voorbeeld van NED1 voor de regio Nijmegen (UPC).

De opdrachtregel ziet er dan zo  uit: vlc pvr:// :pvr-device="/dev/video0" :pvr-radio-device="/dev/radio0" :pvr-norm=0 :pvr-frequency=216000 :pvr-bitrate=-1 :pvr-caching=300 :pvr-width=-1 :pvr-height=-1 :pvr-framerate=-1 :pvr-keyint=-1 :pvr-bframes=-1 :pvr-bitrate-peak=-1 :pvr-bitrate-mode=0 :pvr-audio-bitmask=-1 :pvr-audio-volume=-1 :pvr-channel=0
Je ziet wel wat een ander heeft, maar je ziet niet wat hij mist.

OS: Ubuntu 16.04/Xubuntu 16.04/Ubuntu 17.10; RPI: Raspbian Jessie; Asus 1005PE: Q4OS; Linux Lite 3.4; W10
***Steunpunt Ede***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #20 Gepost op: 2008/08/21, 16:07:20 »
Wel een beetje omslachtig Maasnet, werkt een programma als kdetv toch simpler.
Maar als dit de enigste weg is om tv te kijken, is het niet anders. Bantoe heeft in ieder geval beeld voor de rest zal hij de juiste frequenties in moeten stellen dan zal het beeld en geluid wel beter zijn.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #21 Gepost op: 2008/08/21, 16:16:44 »
Klopt, maar op dit moment heb ik nog niets anders gevonden en nogmaals dit heb ik bij een kennis gedaan die al maanden aan het tobben is met Hauppauge WinTV PVR-150.
En ik moet zeggen met die starters valt het best mee en het beeld + geluid is prima.

Beter iets dan niets denk ik maar.

Maar je hebt gelijk TVtime of iets dergelijks gaat makkelijker maar ja dat werkt dus niet met de PVR-150.
Je ziet wel wat een ander heeft, maar je ziet niet wat hij mist.

OS: Ubuntu 16.04/Xubuntu 16.04/Ubuntu 17.10; RPI: Raspbian Jessie; Asus 1005PE: Q4OS; Linux Lite 3.4; W10
***Steunpunt Ede***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Bantoe

  • Gast
Tvtime geen video-bron
« Reactie #22 Gepost op: 2008/08/22, 13:21:28 »
Mede via de tips van Maasnet heb ik in VLC Mediaplayer nu beeld, na invoer van een frequentie.

Alleen, het geluid ontbreekt nog.

Ik overweeg Mythbuntu te installeren met Mythtv. Heb dat inmiddels als ISO op een schijf staan. Het lukt alleen niet om het te installeren. Daarover zal ik een ander topic beginnen.

Bedankt tot dusver voor jullie adviezen!

Dick

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
Tvtime geen video-bron
« Reactie #23 Gepost op: 2008/08/22, 14:07:08 »
Citaat van: Bantoe
Mede via de tips van Maasnet heb ik in VLC Mediaplayer nu beeld, na invoer van een frequentie.

Alleen, het geluid ontbreekt nog.

Ik overweeg Mythbuntu te installeren met Mythtv. Heb dat inmiddels als ISO op een schijf staan. Het lukt alleen niet om het te installeren. Daarover zal ik een ander topic beginnen.

Bedankt tot dusver voor jullie adviezen!

Dick
Wellicht kan je voor het geluid dit nog eens uitproberen http://forum.ubuntu-nl.org/topic/27613 post #3
Je ziet wel wat een ander heeft, maar je ziet niet wat hij mist.

OS: Ubuntu 16.04/Xubuntu 16.04/Ubuntu 17.10; RPI: Raspbian Jessie; Asus 1005PE: Q4OS; Linux Lite 3.4; W10
***Steunpunt Ede***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/