Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Xsane multipage project  (gelezen 589 keer)

jan13011965

  • Gast
Xsane multipage project
« Gepost op: 2008/08/08, 17:43:28 »
Ik wil via xsane meerdere documenten inscannen die dan moeten worden samengevoegd tot een enkele file. Wanneer ik kies voor de optie "Multipage" in het beginscherm (rechtsbovenin), dan wordt het "xsane multipage project"-dialoogvenster geopend. Vervolgens scan ik de documenten in en save ik het project.
Wanneer ik echter in de (save)map ga zoeken naar de betreffende PDF-file, dan tref ik die nergens aan! Wel de losse ingescande docs, maar dat was nou juist niet de bedoeling, omdat ik deze in een enkele file wilde hebben. Dan tref ik verder nog een tekstbestand aan dat na opening de namen van de ingescande docs weergeeft, maar niets meer.

Wat doe ik fout? Vergeet ik iets?

Thx!

Jan

Offline asilnevs

  • Lid
    • jef-damen
    • Ubuntu - Video - 2012
  • Steunpunt: Nee
Xsane multipage project
« Reactie #1 Gepost op: 2008/08/08, 20:08:30 »
Allemaal Linux gerelateerde links op mijn website http://home.scarlet.be/jefdamen/Ubuntu.html
Mijn filmpjes met Openshot en Kdenlive gemaakt:http://www.youtube.com/user/asilnevs
https://jefdamen.wordpress.com/
We are spiritual beings having a human experience

Offline Jenske

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Xsane multipage project
« Reactie #2 Gepost op: 2008/08/09, 11:32:59 »
Ook al is het geen rechtstreeks antwoord op je vraag: als je documenten wil samen "gieten" tot 1 pdf, kan je pdf-creator gebruiken. Te vinden op http://www.pdfforge.org/products/pdfcreator en volgens mij errrregg goed progje.
.. thuis volledig Ubuntu sinds 2006
.. xubuntu 14.04
.. HP desktop 1,5 Tbyte harde schijf 7200 rpm, 4 Mhz processor, 6 Gbyte RAM

jan13011965

  • Gast
Xsane multipage project
« Reactie #3 Gepost op: 2008/08/10, 16:42:16 »
PDF Creator is m.i. een Windows app. Windows heb ik een half jaar geleden 'op straat gezet' en ben overgetapt op Ubuntu. En dat was mijn beste pc-move tot dusver!!! Dus aan PDF-Creator heb ik niet zo veel. In elk geval bedankt voor het meedenken.

Asilnevs, ik heb de stappen gevolgd via je link en heb de oplossing gevonden. Eindelijk! Eigenlijk niet bepaald snugger van mezelf, want de multipage-file was wel degelijk gemaakt, maar ik zat in de verkeerde map te zoeken. Erg slimme actie.....

Wanneer je het multipage-project saved dan wordt de betreffende multipage-file standaard geplaatst in de map : /home/username (waarbij je 'username' uiteraard moet vervangen door JOUW username).
In deze map tref je naast de gesave-de multipage-file eventueel nog meerdere mappen en/of files aan met dezelfde naam als die je aan het multipage-project hebt gegeven. Deze kun je deleten. Doe ik tenminste wel. En dat is alles.......

Asilnevs, jij ook bedankt voor je link!