Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Graag uitleg over instructie kernel update/EnvyNG  (gelezen 805 keer)

Bloesum

  • Gast
Graag uitleg over instructie kernel update/EnvyNG
« Gepost op: 2008/07/24, 08:11:23 »
Situatie: Mijn Nvidia 9600 GT videokaart wordt officieel niet ondersteund door EnvyNG. Bij de laatste kernel update van vorige week is er iets gebeurd waardoor mijn x-server niet meer opstart en ik in tty1 terecht komt. Zie ook deze bug report in launchpad: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-restricted-modules-2.6.24/+bug/216636

Vraag: Nou lees ik in de Ubuntu Nvidia manual ( https://help.ubuntu.com/community/NvidiaManual#Kernel%20and%20Mesa%20Updates ) hoe om te gaan met kernel updates, maar de instructies zijn voor mij onduidelijk. Zie kopje Kernel and Mesa Update.

Hoe boot ik in de nieuwe kernel en waar staat de Nvidia installer file als ik EnvyNG gebruikt hebt?

Groet,

Bloesum

Offline charclo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Graag uitleg over instructie kernel update/EnvyNG
« Reactie #1 Gepost op: 2008/07/24, 11:36:31 »
Werd je grafische kaart niet automatisch herkend door Ubuntu? Want dat is nog altijd de beste manier om drivers te installeren.

Je boot automatisch de nieuwste kernel dus hier moet je geen aandacht aan besteden. Wat gebeurt er als je de code uitvoert die op die pagina staat?

sudo sh NVIDIA* -K
HP Pavilion dv6660eb - Intel Core 2 Duo T7250 2 GHz - 2 GB ram - Nvidia GeForce 8400M GS 128 MB --> Dualboot Ubuntu en Windows Vista
P4 2.6 GHz - 1GB ram - NVIDIA GS7600 - 20 inch Benq widescreen --> Dualboot Ubuntu en Windows XP

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Graag uitleg over instructie kernel update/EnvyNG
« Reactie #2 Gepost op: 2008/07/24, 11:48:53 »
Als via een update een nieuwe kernel wordt geinstalleerd wordt deze als eerste in je Grub menu lader gezet, elke nieuwe kernel heeft twee regels, een met vermelding van het kernel nummer en een met de tekst recovery erin. Je kan de oude regels laten staan, dan kan je altijd nog booten daarvan.
Wat Mesa (voor GLX-renderer) betreft: stukje in het Engels This version of Mesa provides GLX and DRI capabilities: it is capable of
both direct and indirect rendering.  For direct rendering, it can use DRI
modules from the libgl1-mesa-dri package to accelerate drawing.
This package does not include the modules themselves: these can be found
in the libgl1-mesa-dri package.
Voor je grafische kaart start op in de Recovery mode, de tweede regel, kies dan in het keuze menu fix X-server en volg de instructie.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Bloesum

  • Gast
Graag uitleg over instructie kernel update/EnvyNG
« Reactie #3 Gepost op: 2008/07/24, 20:05:09 »
Ik via deze link http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=866418&highlight=kernel+update+envyng alle Nvidia-glx* gepurched en gecleaned en daarna EnvyNG gedeinstaleerd en vervolgens opnieuw de 173.14.05 driver opnieuw geinstalleerd. Alles lijkt weer te werken. Ik weet nu ook hoe je vanuit tty1 de x-server aan de praat krijgt: sudo /etc/init.d/gdm start. Bedankt, jongens!

Bloesum