Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: crashes  (gelezen 1180 keer)

Offline Sander50

  • Lid
    • http://www.somp.nl
  • Steunpunt: Nee
crashes
« Gepost op: 2006/08/27, 16:37:10 »
hallo allemaal,

Sinds vandaag heb ik last van willekeurige systeemcrashes. De computer reageert dan niet meer of laat in plaats van icoontjes rode kruisjes zien, en loopt dan vast. Ik heb het gevoel dat het een hardwareprobleem is, maar ik ben niet goed in dat soort dingen.

Soms loopt hij bij het opstarten al vast (meestal bij "Loading hardware drivers"), en ook krijg ik soms errors.
Ik heb een paar regels overgenomen:
/etc/init.d/rc line 37: Input/Output Error
INIT: cannot execute "/sbin/getty" (een heleboel keer)
INIT: no more processes left in this runlevel


Soms lukt het bij het opstarten ook niet het DMA van hdb te laden.

Ook heb ik de volgende meldingen gezien, toen Ubuntu al geladen was, vlak voor de computer vastliep:
keyboard.c: can't emulate rawmode for keycode 2**
keyboard.c: can't emulate rawmode for keycode 2**
keyboard.c: can't emulate rawmode for keycode 2**
keyboard.c: can't emulate rawmode for keycode 2**
keyboard.c: can't emulate rawmode for keycode 2**

Bij de sterretjes stonden nog getallen.

Iemand een idee? Ikzelf niet namelijk...

Sander(50)

budster

  • Gast
crashes
« Reactie #1 Gepost op: 2006/08/27, 17:19:02 »
wat zegt /var/log/dmesg en /var/log/syslog

Offline Sander50

  • Lid
    • http://www.somp.nl
  • Steunpunt: Nee
crashes
« Reactie #2 Gepost op: 2006/08/27, 20:38:32 »
Sorry, ik kan er nu helemaal niet meer inkomen. Hij geeft allemaal errors, slaat helemaal nergens op... :S
ik zal zometeen even proberen om er een ram-kaartje uit te halen, miss ligt het daar wel aan.

budster

  • Gast
crashes
« Reactie #3 Gepost op: 2006/08/27, 20:52:00 »
of een afstervende harddisk,

Offline Sander50

  • Lid
    • http://www.somp.nl
  • Steunpunt: Nee
crashes
« Reactie #4 Gepost op: 2006/08/27, 21:57:00 »
het was toch een ramkaartje. Het draait nu weer perfect (alleen wat langzamer, heb nog maar 256 MB ram). Toch nog bedankt! :)