Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: X-Server crashed, magisch opgelost...  (gelezen 421 keer)

MatthewD

  • Gast
X-Server crashed, magisch opgelost...
« Gepost op: 2008/07/06, 14:00:36 »
Hallo.

Zoals bijna iedereen het eens heeft meegemaakt, is onlangs mijn X-Server gecrasht. Ik vond op het internet wat tutorials hoe ik dit kon oplossen (XFix in Recovery, Bash in Recovery , / mounten naar writable en dan dpkg-reconfigure... uitvoeren), maar wat ik ook deed, ik kreeg steeds de melding dat ik op een 'read-only file system' zat.

Het probleem heeft zich echter op magische wijze zelf opgelost. Ik werkte op accustroom (bewuste besparing) en tegen dat ik alles had geprobeerd, was de batterij helemaal leeggelopen. Dus ik besluit om op netstroom over te schakelen en reboot nog maar eens...

En ziedaar, Ubuntu!

Het probleem is dus opgelost... maar heeft iemand hier een verklaring voor? Ik weet dat Ubuntu tijdens het starten op stroom een file system check uitvoert. Heeft het hier mee te maken?

Matthew