Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: fout tijdens opstart  (gelezen 1681 keer)

Offline brian

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
fout tijdens opstart
« Gepost op: 2008/07/05, 18:06:40 »
tijdens de opstart krijg ik een aantal keer de fout: usb5-8.1: device descriptor read/64, error -110. hierdoor start de pc enorm traag op dus is het redelijk storend. zou iemand weten wat deze fout is en hoe ik ze eventueel kan wegkrijgen want via google en het forum vind ik niet echt een oplossing.

alvast dank

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
fout tijdens opstart
« Reactie #1 Gepost op: 2008/07/05, 19:39:16 »
Lijkt erop of ie moeite heeft met een USB-device.
Wat zit er op je USB-poorten aangesloten?

Offline brian

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
fout tijdens opstart
« Reactie #2 Gepost op: 2008/07/05, 20:11:37 »
er zitten enkele card readers op aangesloten maar vroeger (gutsy en feisty) had ubuntu daar geen last van. deze card readers zitten in mijn pc verwerkt dus zijn niet af te koppelen.

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
fout tijdens opstart
« Reactie #3 Gepost op: 2008/07/05, 20:18:10 »
zit niet toevallig een kaartje in?
ook geen usb-keyboard?

Offline brian

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
fout tijdens opstart
« Reactie #4 Gepost op: 2008/07/05, 22:20:30 »
er is nog een usb keyboard en muis aangesloten ook maar dat is ook niet anders dan vroeger. aan de aangesloten hardware is er dus niets veranderd dus veronderstel ik dat het probleem softwarematig is.

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
fout tijdens opstart
« Reactie #5 Gepost op: 2008/07/06, 00:17:22 »
ik vermoed dat het je USB keyboard is.
Kun je een ander keyboard proberen?

Of een andere USB-poort..

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
fout tijdens opstart
« Reactie #6 Gepost op: 2008/07/06, 00:25:14 »
Als je zoekt op device descriptor read/64 op www.google.nl/linux krijg je veel hits met diverse foutmeldingen. Hier een klein stukje van een van de sites in dit geval een bluetooth adapter:
I try:
sudo /etc/init.d/dbus restart
sudo /etc/init.d/bluetooth restart
bluetooth-applet
Now, it works for me.
Kan je in var/log/messages zien welk usb apparaat het gaat? bijv met de zoekfunctie zoeken op failed of usb of o.i.d. en dan een restart doen,bijv
sudo /etc/init.d/dbus restart
sudo /etc/init.d/usbx restart

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline brian

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
fout tijdens opstart
« Reactie #7 Gepost op: 2008/07/06, 13:32:30 »
[   49.559761] usb 5-8.1: device descriptor read/64, error -110
[   64.688693] usb 5-8.1: device descriptor read/64, error -110
[   64.864155] usb 5-8.1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 6
[   79.893390] usb 5-8.1: device descriptor read/64, error -110
[   95.022321] usb 5-8.1: device descriptor read/64, error -110
[   95.201773] usb 5-8.1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 7
[  100.205949] usb 5-8.1: device descriptor read/8, error -110
[  105.310071] usb 5-8.1: device descriptor read/8, error -110
[  105.485786] usb 5-8.1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 8
[  110.489961] usb 5-8.1: device descriptor read/8, error -110
[  115.594086] usb 5-8.1: device descriptor read/8, error -110
[  115.897410] usb 5-8.2: new full speed USB device using ehci_hcd and address 9
[  115.991132] usb 5-8.2: configuration #1 chosen from 1 choice

Dit is de specifieke fout die ik krijg. sudo /etc/init.d/usbx restart blijkt niet te werken voor mij. ik ben nog op enkele sites aan het verder lezen maar heb nog niets gevonden om het probleem op te lossen.

bedankt voor jullie hulp

Offline brian

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
fout tijdens opstart
« Reactie #8 Gepost op: 2008/07/06, 13:39:00 »
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 003 Device 002: ID 046d:c00e Logitech, Inc. M-BJ69 Optical Wheel Mouse
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 002 Device 003: ID 04f2:0200 Chicony Electronics Co., Ltd
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 005 Device 012: ID 07ab:fcf6 Freecom Technologies
Bus 005 Device 011: ID 0db0:4023 Micro Star International
Bus 005 Device 010: ID 0bc7:0006 X10 Wireless Technology, Inc.
Bus 005 Device 009: ID 0db0:6855 Micro Star International
Bus 005 Device 004: ID 05e3:0605 Genesys Logic, Inc. USB 2.0 Hub [ednet]
Bus 005 Device 001: ID 0000:0000  

dit is de output van de aangesloten devices. zo te zien staan address 6,7 en 8 hier niet tussen

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
fout tijdens opstart
« Reactie #9 Gepost op: 2008/07/06, 15:24:49 »
Heb je al geprobeerd met zo weinig mogelijk USB-devices op te starten?
En dan 1 voor 1 bij prikken...

Offline brian

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
fout tijdens opstart
« Reactie #10 Gepost op: 2008/07/06, 18:36:27 »
het probleem is dat die card readers niet af te schakelen zijn want ze zijn op het MB aangesloten. ik had wel een work around gevonden door dit "options usbcore autosuspend=-1" toe te voegen in de usb-core-options file die zich in /etc/modprobe.d zou moeten bevinden maar dit bestand staat helaas niet in deze map. door deze regel toe te voegen zou de pc de fout gewoon moeten overslaan en zouden de apparaten alsnog werken. weet iemand waar ik dit zou kunnen toevoegen?