Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid van medion (aldi) tv kaart werkt niet  (gelezen 2474 keer)

mbohets

  • Gast
Geluid van medion (aldi) tv kaart werkt niet
« Gepost op: 2008/07/04, 01:04:04 »
Mijn PC is de eerste Aldi versie met een tv kaart.
Ongeveer een jaar geleden ben ik Kubuntu beginnen te gebruiken, maar nooit echt op een normale manier geluid uit de tv kaart gekregen

Hierbij gegevens over de kaart en OS versie:
marc@l1:~$ dmesg | grep saa
[

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid van medion (aldi) tv kaart werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2008/07/05, 10:13:10 »
Aan mbohets
Pas maandag tijd om me hiermee bezig te houden. Verschillende notities over geluidsproblemen.
Tot maandag. Misschien kunnen anderen helpen. Ik denk dat er 2 geluidskaarten meespelen.
Vr.groet, peter

mbohets

  • Gast
Geluid van medion (aldi) tv kaart werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2008/07/05, 12:37:24 »
Ik heb ondertussen terug geluid uit mijn tv kaart gekregen, via een tip van een Ubuntu developper op launchpad.

Dit werkte gisteren prima, en vandaag komt er geen geluid meer uit ????
mischien heeft de installatie van kradio-gnomeradio die ik ondertussen gedaan heb roet in het eten gegooid.

marc@l1:~$ gst-launch-0.10 alsasrc device=hw:1,0 ! audio/x-raw-int,rate=32000 ! volume volume=5 ! autoaudiosink
Setting pipeline to PAUSED ...
Pipeline is live and does not need PREROLL ...
Setting pipeline to PLAYING ...
New clock: GstAudioSrcClock

Meer info hierover op  http://mbohets.googlepages.com/linuxstuff

Het blijft wel een lapmiddel om via een omweg de soundstream van de tv kaart naar de geluidskaart te kopiëren.
Bestaat er geen normale manier om het geluid van de kaart te activeren, de kernel bevat toch een driver voor de saa7134 chipset ?
Beeld en teletext zijn overigens OK

2de vraag:
Ik heb (had) nu wel geuid terwijl ik tv kijk, maar hoe kan ik tv programma's opnemen, met het geluid erbij.  Ik heb vroeger mythtv geprobeerd, maar ook hier zat ik met het probleem dat het geluid niet opgenomen werd (beeld prima, maar geen geluid)

3de vraag:
De tv kaart bevat ook een FM radio tuner.
tot nu toe heb ik daar ook nog geen geluid uitgekregen
Ik heb ondertussen kradio en gnomeradio geinstalleerd om dit nog eens te proberen, maar zonder resultaat (ook geen geluid meer via tvtime sinds vandaag trouwens)

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Geluid van medion (aldi) tv kaart werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2008/07/05, 15:04:49 »
Misschien helpt deze:  v4lctl setattr mute off


Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

mbohets

  • Gast
Geluid van medion (aldi) tv kaart werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2008/07/05, 16:30:10 »
OK, ik heb mijn geluid teruggevonden.
marc@l1:~$ arecord -l
**** List of CAPTURE Hardware Devices ****
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 0: AD198x Analog [AD198x Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: Audio [GN Netcom USB Digital Audio], device 0: USB Audio [USB Audio]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 3: SAA7134 [SAA7134], device 0: SAA7134 PCM [SAA7134 PCM]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
marc@l1:~$ gst-launch-0.10 alsasrc device=hw:3,0 ! audio/x-raw-int,rate=32000 ! volume volume=5 ! autoaudiosink

Gisteren was mijn tv kaart HW 1,0, vandaag is het HW 3,0
iemand een idee waarom dit wijzigt, en hoe dit kan vastgezet worden zodat het altijd dezelfde waarde blijft ?

ik krijg nu ook radioontvangst en geluid uit kradio.
vraag 3 vervalt dus
Het bizarre is echter dat ik zonder het gst-launch comando geen geluid krijg,
maar wel geluid kan opnemen en stockeren in een wav file.
Op een of andere manier gaat de sound recorder van kradio het geluid dus wel rechtstreeks van de tv kaart halen.

Offline henkcbos

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid van medion (aldi) tv kaart werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2008/07/28, 13:13:42 »
Hallo, ik volg dit onderwerp op de voet en heb nu dus ook geluid op radiognome.
Maar inderdaad alleen door het commando´ v4lctl setattr mute off´ in te voeren.
Wat dat dan ook mag betekenen, ik ben een echte beginneling.
Maar hoe zet ik dit vast, weet iemand dat misschien.