Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)  (gelezen 3881 keer)

maxieboy34

  • Gast
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Gepost op: 2008/06/30, 15:34:46 »
Hoi iedereen, m'n eerste post!! :)

Ik heb dus een Zolid Tv kaart (gekocht bij de Aldi :P).
Na wat rondneuzen op het het internet had ik dit topic gevonden: http://forum.ubuntu-nl.org/topic/2795/1 en na wat problemen heb ik de tv-kaart aan de gang gekregen:

sudo rmmod saa7134_alsa
sudo rmmod saa7134
sudo modprobe saa7134 card=63 tuner=56

O ja, ik heb nog "VL4input" op 2 gezet, in ~/.tvtime/tvtime.xml

Toen had ik beeld, maar geen geluid :(.
Ik heb toen tvtime opgestart met dit commando:

tvtime | arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | aplay -

Toen had ik geluid.
In het begin loopt video en audio wel redelijk gelijk, maar na een paar minuten loopt het geluid een paar seconden achter, dus meer dan genoeg om de hele tv ervaring te verpesten :(

Heeft iemand ENIG idee hoe ik het geluid gelijk kan laten lopen met het beeld?? Als het kan met zeer simpele uitleg, ik ben pas 2 weken ofzo bezig met Linux.

Alvast hartelijk bedankt,

Max.

PS: Ik heb Linux Mint 5, maar die is voor 98% gebaseerd op Ubuntu Hardy, dus dat moet geen probleem zijn.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #1 Gepost op: 2008/06/30, 17:18:17 »
http://www.linuxtv.org/v4lwiki/index.php/KWorld_NB-TV_100_CardBus
Heb je er iets aan, als je iets niet begrijpt, schrijf je maar weer.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

maxieboy34

  • Gast
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #2 Gepost op: 2008/06/30, 21:07:32 »
Hoi Gijs,

Tot nu toe bedankt!

Ik heb op die site het volgende commando gevonden:

 sox -c 2 -s -w -r 32000 -t ossdsp /dev/dsp2 -t ossdsp -w -r 32000 /dev/dsp &

Als output krijg ik deze error:
sox soxio: Failed reading `/dev/dsp2': unknown file type `ossdsp'

Ik ben echt een noob op linux gebied, heb nog geen ervaring of niks, dus waarschijnlijk is dit een zeer stomme vraag??

Als je kunt helpen graag,

Max

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #3 Gepost op: 2008/06/30, 23:03:11 »
Ik ben opzoek ik denk dat ossdsp een file/programma/effecten? voor oss is. Zogauw ik iets vind laat ik het je weten. Sox heb je geinstalleerd neem ik aan?

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

maxieboy34

  • Gast
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #4 Gepost op: 2008/07/01, 08:34:37 »
Jep, sox geinstalleerd. Succes met zoeken, ik zal ook wat proberen te vinden!

Max.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #5 Gepost op: 2008/07/01, 21:58:54 »
-t ossdsp    Dit geeft aan dat de invoer van de OSS-geluidsdriver komt. Dit is de geluidsdriver die standaard bij de kernel zit als je geluid meecompileert.
sox -h in de terminal:
SUPPORTED FILE FORMATS: 8svx aif aifc aiff aiffc al alsa ao au auto avi avr caf cdda cdr cvs cvsd dat dvms fap ffmpeg flac fssd gsm hcom ima ircam la lpc lpc10 lu m3u m4a mat mat4 mat5 maud mp2 mp3 mp4 mpg nist nul null ogg oss ossdsp paf pls prc pvf raw s1 s2 s3 s4 sb sd2 sds sf sl smp snd sndfile sndt sou sph sw txw u1 u2 u3 u4 ub ul uw vms voc vorbis vox w64 wav wmv wve xa xi
ossdsp staat er ook bij daarom vindt ik het vreemd dat het niet herkend wordt.
Verder heb ik alle libsox's geinstalleerd, het probleem blijft het zelfde. Ook heb ik de ossdsp vervangen door wav, hierna krijg ik een hulpscherm te zien, hier kom ik ook niet verder. Ik heb ook nog twee files in de map dev aangemaakt, dsp en dsp2 ook dit heeft niet geholpen. Misschien dat een van de andere forum leden nog iets
weet.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

maxieboy34

  • Gast
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #6 Gepost op: 2008/07/01, 23:12:56 »
Raar?? :S

Kan iemand anders me uit de brand helpen??

Max.

maxieboy34

  • Gast
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #7 Gepost op: 2008/07/06, 16:04:24 »
Iemand?? Het zou toch wel zonde zijn van de TV kaart... :(

Offline drik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #8 Gepost op: 2008/07/06, 18:52:50 »
heb sinds 8.04 hetzelfde euvel met m'n tv kaarten, zowel met kaffeine als met me tv
als ik een oplossing heb laat ik het je weten

Offline drik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #9 Gepost op: 2008/07/26, 22:15:48 »
nog steeds geen oplossing
denk dat het ligt aan de combi moederbord, videokaart en 8.04
zijn maar een paar mensen die er last van hebben
je zou kunnen proberen 7.10 te installeren, de synchronisatie is hier wel goed
heb mythbuntu geprobeerd ondanks dat ie ook op 8.04 draait maar deze herkende m'n kaarten niet eens
vervolgens mythdora; werkt perfect qua synchroon, mooi systeem, veel mogelijkheden maar helaas erg veel freezes, denk ook vanwege combi mobo/videokaart
mce kan ik om deze reden helemaal niet aan de praat krijgen
ik ga zelf maar op zoek naar een andere computer....

maxieboy34

  • Gast
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #10 Gepost op: 2008/07/28, 02:06:27 »
Bedankt tot nu toe.
Ik ben nu aan 't overwegen om terug te gaan naar ubuntu 7.10. Is het verschil tussen 8.04 en 7.10 heel erg groot?
Anders wacht ik wel op ubuntu 8.1 of gebruik Vista. Jammer, anders had Vista definitief van mn PC afgekund, nu wine 1.1.2 uit is, waarop Office 2007 perfect werkt...helaas...

EDIT: Ik gebruik nu gewoon Vista voor TV. Ik heb Vista toch nog nodig voor Crysis, heb net een nieuwe 8800GT :)
 Maar een oplossing is nog steeds welkom natuurlijk!

Offline drik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluid loopt niet gelijk met video (Zolid TV kaart)
« Reactie #11 Gepost op: 2008/07/28, 12:09:31 »
heb zelf met 7.10 nogal wat freezes, 8.04 is voor mijn systeem stabieler maar ik hoor ook dat het voor sommige mensen(systemen) net andersom is
het verschil in uiterlijk en mogelijkheden is niet zo groot (hoop dat ik nu niemand voor z'n kop stoot) maar misschien is het wat lastiger om je kaart aan de praat te krijgen, misschien moet je handmatig firmware en of drivers toevoegen