Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: netwerk bridge maken.  (gelezen 1720 keer)

Nermal

  • Gast
netwerk bridge maken.
« Gepost op: 2008/06/27, 18:33:15 »
Hallo,

ik probeer via een wireless connectie een vaste connectie te maken tussen twee PC's via een netwerk bridge. Het idee is als volgt van een tip van mijn collega:

ik heb een laptop met daarop windows XP. Deze heeft wireless internet. Ik maak een netwerk brigde naar mijn LAN netwerk kaart op deze laptop. Deze verbind ik met een kabel naar mijn andere laptop met ubuntu Hardy Heron. Nu wil daarop ook internet via de kabel. De ubuntu laptop  herkent wel de computer en probeert een verbindingn te maken. Alleen de verbinding komt niet tot stand. Geen idee welke setting ik moet aanpassen opdat ubuntu wel een connectie kan maken. Iemand een idee?