Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: X start niet meer op  (gelezen 1834 keer)

Gast

  • Gast
X start niet meer op
« Gepost op: 2006/08/23, 21:58:38 »
Ik draai Ubuntu 6.0.6 en heb een Geforce II.  Het systeem werkt al een tijdje prima, maar sinds vandaag wil X niet meer opstarten.  Misschien heeft het iets te maken met een recente update van X die binnengekomen is.  
Heel vreemd, want de videokaart werkt nog (M$Windows start op)

Ik geef hier een uittreksel uit Xorg.0.log:

X Window System Version 7.0.0
Release Date: 21 December 2005
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.0
Build Operating System:Linux 2.6.15.7 i686
Current Operating System: Linux bagheera 2.6.15-26-386 #1 PREEMPT Thu Aug 3
02:52:00 UTC 2006 i686
Build Date: 16 March 2006
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Aug 23 19:33:26 2006
---KNIP---
(II) LoadModule: "wacom"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/wacom_drv.so
(II) Module wacom: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 4.3.99.902, module version = 1.0.0
Module class: X.Org XInput Driver
ABI class: X.Org XInput driver, version 0.5
(II) Wacom driver level: 47-0.7.2 $
(II) NV: driver for NVIDIA chipsets: RIVA 128, RIVA TNT, RIVA TNT2,
Unknown TNT2, Vanta, RIVA TNT2 Ultra, RIVA TNT2 Model 64,
Aladdin TNT2, GeForce 256, GeForce DDR, Quadro, GeForce2 MX/MX 400,
GeForce2 MX 100/200, GeForce2 Go, Quadro2 MXR/EX/Go,
GeForce2 Integrated GPU, GeForce2 GTS, GeForce2 Ti, GeForce2 Ultra,
Quadro2 Pro, GeForce4 MX 460, GeForce4 MX 440, GeForce4 MX 420,
GeForce4 MX 440-SE, GeForce4 440 Go, GeForce4 420 Go,
GeForce4 420 Go 32M, GeForce4 460 Go, Quadro4 550 XGL,
GeForce4 440 Go 64M, Quadro NVS, Quadro4 500 GoGL,
GeForce4 410 Go 16M, GeForce4 MX 440 with AGP8X,
GeForce4 MX 440SE with AGP8X, GeForce4 MX 420 with AGP8X,
GeForce4 MX 4000, GeForce4 448 Go, GeForce4 488 Go, Quadro4 580 XGL,
Quadro4 NVS 280 SD, Quadro4 380 XGL, Quadro NVS 50 PCI,
GeForce4 448 Go, GeForce4 MX Integrated GPU, GeForce3,
GeForce3 Ti 200, GeForce3 Ti 500, Quadro DCC, GeForce4 Ti 4600,
GeForce4 Ti 4400, GeForce4 Ti 4200, Quadro4 900 XGL, Quadro4 750 XGL,
Quadro4 700 XGL, GeForce4 Ti 4800, GeForce4 Ti 4200 with AGP8X,
GeForce4 Ti 4800 SE, GeForce4 4200 Go, Quadro4 700 GoGL,
Quadro4 980 XGL, Quadro4 780 XGL, GeForce FX 5800 Ultra,
GeForce FX 5800, Quadro FX 2000, Quadro FX 1000,
GeForce FX 5600 Ultra, GeForce FX 5600, GeForce FX 5600XT,
GeForce FX Go5600, GeForce FX Go5650, Quadro FX Go700,
GeForce FX 5200, GeForce FX 5200 Ultra, GeForce FX 5200,
GeForce FX 5200LE, GeForce FX Go5200, GeForce FX Go5250,
GeForce FX 5500, GeForce FX 5100, GeForce FX Go5200 32M/64M,
Quadro NVS 55/280 PCI, Quadro FX 500/600 PCI,
GeForce FX Go53xx Series, GeForce FX Go5100, GeForce FX 5900 Ultra,
GeForce FX 5900, GeForce FX 5900XT, GeForce FX 5950 Ultra,
GeForce FX 5900ZT, Quadro FX 3000, Quadro FX 700,
GeForce FX 5700 Ultra, GeForce FX 5700, GeForce FX 5700LE,
GeForce FX 5700VE, GeForce FX Go5700, GeForce FX Go5700,
Quadro FX Go1000, Quadro FX 1100, GeForce 6800 Ultra, GeForce 6800,
GeForce 6800 LE, GeForce 6800 XE, GeForce 6800 GT, GeForce 6800 GT,
GeForce 6800 GS, GeForce 6800 XT, Quadro FX 4000, GeForce 6800 GS,
GeForce 6800, GeForce 6800 LE, GeForce 6800 XT, GeForce Go 6800,
GeForce Go 6800 Ultra, Quadro FX Go1400, Quadro FX 3450/4000 SDI,
Quadro FX 1400, GeForce 6600 GT, GeForce 6600, GeForce 6600 LE,
GeForce 6600 VE, GeForce Go 6600, GeForce 6610 XL,
GeForce Go 6600 TE/6200 TE, GeForce 6700 XL, GeForce Go 6600,
GeForce Go 6600 GT, Quadro FX 540, GeForce 6200, GeForce 6500,
GeForce 6200 TurboCache(TM), GeForce 6200SE TurboCache(TM),
GeForce 6200 LE, GeForce Go 6200, Quadro NVS 285, GeForce Go 6400,
GeForce Go 6200, GeForce Go 6400, GeForce 6250, GeForce 6800,
GeForce 6800 LE, GeForce 6800 GT, GeForce 6800 XT, GeForce 6200,
GeForce 7800 GTX, GeForce 7800 GTX, GeForce 7800 GT, GeForce 7800 GS,
GeForce 7800 SLI, GeForce Go 7800, GeForce Go 7800 GTX,
Quadro FX 4500, GeForce 7300 LE, GeForce Go 7200, GeForce Go 7300,
GeForce Go 7400, Quadro NVS 110M, Quadro NVS 120M, Quadro FX 350M,
Quadro FX 350, GeForce 7300 GS, GeForce Go 7600, GeForce Go 7600 GT,
Quadro NVS 300M, Quadro FX 550M, GeForce Go 7900 GS,
GeForce Go 7900 GTX, Quadro FX 2500M, Quadro FX 1500M, GeForce 6150,
GeForce 6150 LE, GeForce 6100, GeForce Go 6150, GeForce Go 6100
(EE) No devices detected.
Fatal server error:
no screens found

budster

  • Gast
X start niet meer op
« Reactie #1 Gepost op: 2006/08/23, 21:59:57 »
doe eens

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Zat een bugje in een update, is nu weer gefixt

Offline profoX

  • Lid
    • wesley
    • Lionslink
  • Steunpunt: Nee
X start niet meer op
« Reactie #2 Gepost op: 2006/08/23, 22:04:05 »
en om dan meteen verder te kunnen werken:

sudo /etc/init.d/gdm restart

dan start X weer op zonder opnieuw te moeten opstarten
Human Knowledge Belongs To The World -- Antitrust (2001)
Nederlandstalige Ubuntu documentatie van Ubuntu-NL (wiki)

Gast

  • Gast
X start niet meer op
« Reactie #3 Gepost op: 2006/08/23, 22:59:44 »
inderdaad, het heeft dus te maken met de update  van xserver-org.
Via volgende link kan je het probleem fixen.

http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=240957


Jammer genoeg ben ik te snel geweest, en heb ik mijn ubuntu herinstalleerd ...

budster

  • Gast
X start niet meer op
« Reactie #4 Gepost op: 2006/08/23, 23:05:07 »
Citaat van: Pletse
inderdaad, het heeft dus te maken met de update  van xserver-org.
Via volgende link kan je het probleem fixen.

http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=240957


Jammer genoeg ben ik te snel geweest, en heb ik mijn ubuntu herinstalleerd ...
Je bent niet te snel, je bent te traag ;) inmiddels is het pakket gefixt en nieuwe updates binnen halen en X herstarten is voldoende.

Jerry

  • Gast
X start niet meer op
« Reactie #5 Gepost op: 2006/08/23, 23:32:13 »
Citaat van: budster
Citaat van: Pletse
inderdaad, het heeft dus te maken met de update  van xserver-org.
Via volgende link kan je het probleem fixen.

http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=240957


Jammer genoeg ben ik te snel geweest, en heb ik mijn ubuntu herinstalleerd ...
Je bent niet te snel, je bent te traag ;) inmiddels is het pakket gefixt en nieuwe updates binnen halen en X herstarten is voldoende.
Lol, wel vriendelijk blijven he. Zo jaag je mensen weg :P lol ;)