Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Installatie start niet  (gelezen 939 keer)

Offline mdbbe

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie start niet
« Gepost op: 2008/06/17, 19:02:00 »
Hallo,

Na het booten van de CD van Hardy Heron, krijg ik eerst het menu (taal, install, try, ...).

Als ik install kies, krijg ik eerst het ubuntu logo met een oranje loader onderaan en dan crasht het geheel naar Busy Box

De melding is iets als dit:
         BusyBox v1.1.3 (Debian ... ) Built-in shell (ash)
         Enter 'help' for a list of built-in commands.

Ik dacht eerst dat het de cd was en heb meermaals nieuwe gemaakt, dat lukt niet, dus heb ik een officiële cd aangevraagd. Ook deze geeft ditzelfde probleem.

Weet iemand raad?

Bedankt

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
Installatie start niet
« Reactie #1 Gepost op: 2008/06/17, 19:13:15 »
en als ge nu eens "uitproberen" (ken de exacte optie niet) kiest? start hij dan wel door?


ahja, geef ook eens wat info over uw pc. cpu, ram, grafische kaart.

Offline mdbbe

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie start niet
« Reactie #2 Gepost op: 2008/06/17, 19:37:24 »
Werkt ook niet.

Vroeger heb ik de 7.10 nog probleemloos geïnstalleerd op deze pc.

PC:
- PentiumD 820 (S) DC 2,8 GHz
- 4Gb RAM
- nvidia 8800 320Mb

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie start niet
« Reactie #3 Gepost op: 2008/06/17, 19:47:31 »
probeer het eens met de Alternate-CD
http://nl.releases.ubuntu.com/8.04/
pc ziet er goed uit moet werken

Offline mdbbe

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie start niet
« Reactie #4 Gepost op: 2008/06/17, 23:25:51 »
alternate werkt ook niet

hier krijg ik wel meer informatie:
ata3.01 revalidation failed (errno=-5)

Offline mdbbe

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie start niet
« Reactie #5 Gepost op: 2008/06/19, 10:23:51 »
blijkbaar geen ubuntu voor mij :(

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
Installatie start niet
« Reactie #6 Gepost op: 2008/06/19, 10:27:27 »
hebt ge uw foutcode al eens in google ingegeven? blijkbaar is het iets met de harde schijf (ata3.01). wat precies weet ik niet.

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie start niet
« Reactie #7 Gepost op: 2008/06/19, 12:11:05 »
Je zegt dat 7.10 feilloos gewerkt heeft ??

Dan moet Hardy ook goed werken.

Simpelste oplossing is dan 7.10 installeren, alle update's binnenhalen en op de upgrade knop drukken waarna hij vanzelf hardy word.

Je probleem ligt in ieder geval in het feit dat je HD niet herkent word.
Meestal is dit SATA gerelateerd, en dit is geen nieuw probleem, het was er ook al in Feisty en in andere Linux distro's.

Enige info en oplossingen:
http://www.thinkwiki.org/wiki/Problems_with_SATA_and_Linux#DVD_drive_not_recognized

Citaat
"The ata_piix SATA driver grabs ownership over the IDE ports when it is loaded, but (by default) does not support PATA ATAPI devices such as the Ultrabay optical drives. Thus, if the ide driver is compiled as a module and loaded after ata_piix, the DVD drive will not be recognized by either driver."
Long shot....
Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn tijdens het booten dit in te geven.
echo options libata atapi_enabled=1>/etc/modprobe.d/atapienable && update-initramfs -uWat je ook nog kan proberen is het stekkertje wat van de HD naar het mobo gaat op een andere ingang te zetten.
Dus stekkertje verplaatssen op het mobo.
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie start niet
« Reactie #8 Gepost op: 2008/06/22, 08:10:59 »
Zoals Gandyman hierboven zegt, zoek eens op je moederbord, in de bios kun je instellingen doen tav sata-ide en iets met native, kan misschien aan deze instellingen liggen.