Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ziet schijf niet  (gelezen 649 keer)

Offline Rob van Rooijen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ziet schijf niet
« Gepost op: 2008/06/13, 16:52:10 »
Hallo

Als ik Ubuntu 8.04 wil installeren vanaf de CD, dan stopt dat bij de "partitie bewerker".
Kennelijk ziet 'ie de HD niet want ik zie niets dat daarop duidt.
Er zit wel een HD in mijn  systeem met Ubuntu 7.10 erop, maar ik wil dat met een schone installatie vervangen door 8.04.
Hoe doe ik dat nu als die HD niet "gezien"wordt?
Heb met Gparted vanaf de CD ook gekeken maar dat geeft hetzelfde. Geen HD.
Enig idee?

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ziet schijf niet
« Reactie #1 Gepost op: 2008/06/14, 07:58:32 »
Hoe heb je het dan eerst geinstalleerd 7.04?


Wat voor hardware heb je, dus geef eens wat meer info?

Offline Rob van Rooijen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ziet schijf niet
« Reactie #2 Gepost op: 2008/06/14, 22:26:07 »
7.10 geïnstalleerd via een eerdere CD.
Daar ziet de partitiebewerker  (en Gparted) de HD wél en kan ik alles doen.

Heb een AMD Athlon XP 2800+, RAM 1040MB, 1 HD 160 GB, opgedeeld in 20 GB voor OS en 138  GB als home.
Grafische kaart met 256 MB, vergeten welk merk maar alles doet het.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Ziet schijf niet
« Reactie #3 Gepost op: 2008/06/14, 23:17:06 »
Hobbyrob voor info over je hardware in de terminal
sudo lshw -html > hardware.html (Met dank aan Arvid Van Essche) dit genereert een html file in je /home map.
Bedoel je dat 8.04 stopt tijdens de installatie bij de partitie bewerker?
Heb je de cd gecontroleerd op fouten item op de cd zelf als je opstart en de MD5sum, dit is om te kijken of de gedownloade versie overeenkomt met de versie die op de Ubuntu server staat.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Rob van Rooijen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ziet schijf niet
« Reactie #4 Gepost op: 2008/06/15, 17:05:00 »
Beste Gijs,
Ik heb er speciaal een PS2 toetsenbord en muis voor gekocht omdat ik dacht dat de, aan mijn Belkin switch gekoppelde,  USB TB en muis misschien wel het probleem zouden kunnen zijn. Helaas.
CD er weer in gecontroleerd op fouten, doch niets gevonden.
Opnieuw gestart met de CD erin om te installeren en weer het zelfde: het venster "partities voorbereiden" blijft leeg en als ik dan op "volgende" klik dan krijg ik een melding:
"er is geen basisbestandsysteem gedefinieerd. gelieve dit te herstellen vanuit het schijfindelingsmenu"
Als ik dan via de CD Gparted opstart dan ziet gparted geen schijf.

Als ik gewoon start van de HD dan start 7.10 keurig op.
Ik ben benieuwd of je daarop wat weet, of wie dan ook.