Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: opstart probleem na laatste update nieuwe kernel  (gelezen 594 keer)

Offline Wierd Kooistra

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
opstart probleem na laatste update nieuwe kernel
« Gepost op: 2008/06/07, 15:13:58 »
Na de update van de laatste kernel 2.18 heb ik al een paar keer gehad dat linux Ubuntu niet op wil starten.
Het splash scherm met Ubuntu komt te voorschijn en daarna verschijnt het welbekende rondje dat hij bezig is.
Maar dit duurt wel heel erg lang.
Als ik de computer dan weer uitzet start hij wel gelijk door.
Al meerder mensen hier ervaring mee?????

Offline BMF

  • Lid
    • The Rock Temple
  • Steunpunt: Nee
opstart probleem na laatste update nieuwe kernel
« Reactie #1 Gepost op: 2008/06/07, 16:09:44 »
Nee, zelf geen problemen mee.
Als het goed is heb je verschillende mogelijkheden als je ESC drukt bij het opstarten, althans, als hij bij GRUB is aangekomen.
Start eens de een na laatste, 17 kernell op en deinstalleer de nieuwe eens, via synaptic --> linux-image.
Wederom herstarten en kijken of het probleem blijft bestaan. Zo niet, weet je idd dat het aan de nieuwe kernell ligt.
Even opnieuw installeren lijkt mij de beste optie.
Ubuntu user#: 24352

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
opstart probleem na laatste update nieuwe kernel
« Reactie #2 Gepost op: 2008/06/07, 16:32:54 »
Anders de kreet "splash" verwijderen van de opstart regel, dan zie je waar het fout gaat .............
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline Wierd Kooistra

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
opstart probleem na laatste update nieuwe kernel
« Reactie #3 Gepost op: 2008/06/08, 17:16:31 »
Ik heb maar een compleet nieuwe installatie gedaan en daarbij gaat het tot nu goed met het opstarten.
Bij de andere installatie heb ik ook de Kubuntu desktop installeerd.
De laatste installatie gebruik ik alleen Ubuntu. Ik heb dit ook nog niet één keer meegemaakt met Ubuntu.
Zocht het probleem in de laatste update maar ik ben er nog niet achter wat het feitelijke probleem is.
Probleem is echter opgelost met nieuwe installatie.