Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ftp server users tijdens login  (gelezen 1269 keer)

Offline Geitekont

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ftp server users tijdens login
« Gepost op: 2008/06/07, 10:57:33 »
Hallo

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik draai momenteel Kubuntu (ff testen) heb hier ook een ftp server draaien (Proftpd), en geconfigureerd met GROFTPD. Alles werkt prima users aangemaakt etc.

Wat me verbaasde tijdens het opnieuw opstarten van mijn computer is dat de users die waren aangemaakt nu ook bij mijn inlog scherm stonden van linux. Dit was met gnome niet zo.

Iemand enig idee hoe ik dit kan aanpassen ? Ben al bij systeeminstellingen > gebruikersbeheer geweest. Hier staan wel de aangemaakt ftp users tussen, maar ik kan ze niet verwijderen.

Mvg

Chris

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
Ftp server users tijdens login
« Reactie #1 Gepost op: 2008/06/07, 20:11:40 »
Waarschijnlijk staat proftpd zo ingesteld dat ie gebruik maakt van gebruikers die ook gekend zijn op het systeem om aan te loggen op de ftp server. Wat je ziet is dus, IMHO, volkomen normaal. De gebruikers kan je verbergen door ze in kcontrol onder login manager aan te vinken als "hidden users".

Offline Geitekont

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ftp server users tijdens login
« Reactie #2 Gepost op: 2008/06/09, 07:34:06 »
Ik zal vanavond eens ff kijken :)

Bedankt voor je reactie :)