Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Enstige Installatie Probleem...  (gelezen 975 keer)

tecno

  • Gast
Enstige Installatie Probleem...
« Gepost op: 2008/06/06, 18:41:53 »
Hallo

Ik heb een Dell Latitude Laptop.
Ik heb Ubuntu gebrand op een cd maar niet helemaal volgens de uitleg.
In het programma waarmee je moest branden kon ik geen encorder selecteren. Toen heb ik de cd gerbrand met Nero als opstart cd.

Ik stopte de cd in de laptop en starte de pc. (zoals normaal moet ik op F12 drukken voor het boot menu: Harddisk, CD enzovoort) Ik kies dus voor cd. Hij gaat laden... met een soort msDOS effect en dan is hij klaar met laden. Maar ik krijg geen setup menu. Ik kom in een soort msDOS en als ik bijvoorbeeld "setup" typ (zonder "") dan zegt hij Command or filename not ercognized


Pleas help me

tecno

  • Gast
Enstige Installatie Probleem...
« Reactie #1 Gepost op: 2008/06/06, 18:44:28 »
Sorry voor deze dubbelpost maar ik wou er nog iets bij toevoegen

het is geen msdos maar: Caldera, INC. [DR-DOS]

(Tenminste dat staat in het scherm)

Offline BMF

  • Lid
    • The Rock Temple
  • Steunpunt: Nee
Enstige Installatie Probleem...
« Reactie #2 Gepost op: 2008/06/06, 18:46:01 »
Wat ik vreemd vind, dat je onder windows een encoder moest kiezen.
als je toch gewoon de .iso file download en die met nero opent moet ie je toch geen foutmeldingen geven, althans niet die wat jij geeft, die heb ik nog nooit gehad.
Heb je wel eens een ander brand programma geprobeerd? DVD-decrypter of zo? Alcohol?
Je moet gewoon het .iso bestand branden en niet uitpakken.

Ik zou windows nog eens booten, nieuwe iso downloaden, en dan normaal max 8x fikken (voor zekerheid)
Ubuntu user#: 24352

tecno

  • Gast
Enstige Installatie Probleem...
« Reactie #3 Gepost op: 2008/06/06, 18:49:09 »
Ik heb de ISO niet uitgepakt ik heb um gewoon gebrand als opstart cd (image-cd dus)

Offline Tom

  • Lid
    • Wanda´s Blog Linux Xubuntu.
  • Steunpunt: Nee
Enstige Installatie Probleem...
« Reactie #4 Gepost op: 2008/06/06, 18:54:16 »
Citaat van: tecno
Ik heb de ISO niet uitgepakt ik heb um gewoon gebrand als opstart cd (image-cd dus)
En voor de install ook getest op fouten.
2 x Xuby 14.04.5 Lts 64 bits stand alone. 2 x Xuby 16.04.3 Lts 64 bits stand alone.
https://sites.google.com/site/wandabloglinuxxubuntu/pc-s-installeren-configureren

tecno

  • Gast
Enstige Installatie Probleem...
« Reactie #5 Gepost op: 2008/06/06, 18:54:53 »
Ik installeer um nog niet maar ik start de cd alleen op en ik krijg dit...

tecno

  • Gast
Enstige Installatie Probleem...
« Reactie #6 Gepost op: 2008/06/06, 19:17:45 »

Hier ging het branden van de cd bij mij fout...
Ik kon geen encorder selecteren :|

tecno

  • Gast
Enstige Installatie Probleem...
« Reactie #7 Gepost op: 2008/06/07, 09:41:42 »
Dit Probleem is opgelost

BMF

Je had gelijk ik had de CD verkeert gebrand.

Nu heb ik nog een klein (groot) probleem...
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/28033