Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Medisch Logboek  (gelezen 14867 keer)

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Gepost op: 2008/06/01, 19:07:58 »
###  GEBRUIKERS PROGRAMMA ###

*** GEESTELIJKE GEZONDSHEIDSZORG***


Probleemstelling:
Nu wordt alle medicatie voorgeschreven op "goed vertrouwen" Er zijn relatief goedkope medicijn "uitzet doosjes" in de markt. Waarop staat ochtend, middag, nacht en dagen van de week. is mooi, maar niet Realtime. Mijn arts heeft mij gevraagd om een Medisch Logboek bij te houden. Meestal gaat dit op blaadjes of in een agenda bijhouden van informatie (ouderwets)

Thuissituatie is anders dan een klinische opname. Bij problemen kunnen hulpverleners bijsturen Omgeving van cliënt waarschuwen, preventieve werking voor opname. Medisch Logboek passend maken in behandelplan en crisissignaleringsplan. Het begrip "mental ilness" is negatief, ik noem het liever "mental process" Een diagnose is stigmatiserend. Je hebt een ziekte maar je bent jezelf.

Doelstelling:
Realtime exacte informatie. JIT-principe
Het terug kunnen vinden hoe je ziekte verloopt of wat de medicatie met je doet. Precies informatie hebben over het verloop van behandeling op medicatie gebied. Beter functioneren cliënt, arts kan bijsturen, bestuderen wat medicatie precies doet.  

Voordeel van de GGZ instelling, ze beschikken over de juiste informatie (realtime) Volgens JIT principe ( de juiste informatie op het juiste moment op de juiste plek!) Komt uit Japan als ik me goed herinner JIT (van Toyota) Voordeel je kunt als cliënt wellicht nog beter functioneren (in de maatschappij) Voordeel arts/ frabikant, deze kan beter inschatten/bestuderen wat medicatie precies doet. Win - win situatie alle partijen.

De bedoeling is niet om Therapie te vervangen, een persoonlijk gesprek is onderdeel om aan jezelf te kunnen werken. Medicatie is een middel om stabiel te blijven. Medisch Logboek geeft feitelijke informatie, over dag nacht ritme stemming en medicatie gebruik e.d.

Zelf wil ik elke dag over mijn (medische) informatie kunnen beschikken. Hoe doe ik het? hoe sta ik ervoor? Welke fase zit ik? Hoe kan ik bepaalde zaken veranderen, als iets niet naar wens verloopt?
Samen met je behandelaar aan jezelf werken over feitelijke gegevens kunnen praten (verhogen/verlagen dosering medicatie) Wat gebeurd als ik dit medicatie eerder inneem, sta ik dan eerder op? Controle middel zijn de weekstaten Medisch Logboek.


Waarom een Medisch Logboek?
Als je telkens de arts of de GGZ instelling moet bellen om informatie te delen (datasharing), krijg je hele hoge telefoonnota's. Gesprekken gaan meestal over andere zaken. Er wordt bijna nooit (in stabiele situatie) gevraagd van hoe laat heb je de laatste keer dat je een gesprek bij de arts hebt gehad,  elke dag je medicatie ingenomen?

Als cliënt weet je niet hoe je de vraag achteraf moet beantwoorden. Welke gegevens heb je zelf, welke gegevens heeft de arts? Hoe worden beslissingen genomen? Hoe kan een arts dan bijsturen? Aan de ene kant zit de cliënt en aan de andere kant de hulpverlener met bijvoorbeeld informatie over "side effects" medicatie. Of komt iets doordat de medicatie verkeerd is gebruikt? (tijdstip van inname?)
Als je een computer inzet als instrument zal een cliënt meer vertrouwen hebben en gemotiveerd zijn om mee te werken aan de behandeling verwacht ik. Je staat er dan niet helemaal alleen voor. Samen met een hulpverlener kun je praten waar het precies met de medicatie misgaat. Het is "echte informatie" die uit de invoer gegevens te halen zijn. Dit kan stimulerend zijn voor een cliënt.

Traject: “Het bijhouden van een Medisch logboek�  kan een onderdeel zijn van je behandeling.
Meewerken aan behandeling. Verplicht een dagbesteding zoeken dus je moet gemotiveerd zijn en meewerken aan je behandeling. Instelling mag voorwaarden stellen aan deelname traject Contract afsluiten tussen instelling, cliënt en fabrikant geneesmiddel.

Voor wie?
Naar schatting is 1% van de wereldbevolking is Schizofreen (of aanverwante artikelen/ziektes) In Nederland zou dit gaan om 160.000 mensen. Medisch Logboek is niet geschikt voor mensen met een eerste (drugs)psychose, bijvoorbeeld na 150 uur psychotherapie, start traject. Voor beginners, mensen die voor het eerst "ziek" worden lijkt het mij "niet" verstandig om zo een traject te volgen. Voor mensen die inzicht hebben ziektebeeld en psycho educatie hebben gehad,
Cliënt zit in stabiele periode dan is dit een mogelijkheid, om gegevens, met een arts/hulpverlener op de achtergrond te delen.

Voor wie niet?
Er zijn ook mensen met andere of meervoudige problematiek, zoals alcohol verslaving, drugs, justitie. Mensen die ongemotiveerd zijn of een ernstige gradatie hebben. Sommige psychiatrische mensen vinden van; “ Ik ben niet ziek! De wereld is ziek!�

Ethisch vraagstuk Veiligheid:
 "Stel dat deze informatie in verkeerde handen valt?"
Wat moet iemand met een tabel cijfers en wat grafieken? Medicatie kun je een code geven zodat niemand weet om welke medicatie het precies gaat, alleen de arts (hulpverlener) en cliënt.
Dit wordt al gedaan bij het UWV waarin een diagnose tot een "code" wordt vermeld in een dossier. Bijvoorbeeld diagnose P4 Een leek of ongenode gasten weten niks en niet wat de gegevens betekenen. Medisch Logboek is niet hetzelfde als een medisch dagboek!
 

Hoe ontwikkel je een Realtime medisch Logboek?
Ik zou best wel geld willen verdienen, maar niet over de ruggen van chronisch zieke mensen. Dit project is een extra "tool" voor cliënt en hulpverlener. Investering is laag. Valt onder "liefdadigheid"
Het project valt onder "vrijwilligerswerk" geen winstoogmerk.

Vrijwilligerswerk= iets doen voor een ander is leuk en nuttig, zodat je iets kan betekenen voor een ander. Linux Ubuntu is Open Source, ontwikkeling gebruikersprogramma door mensen die Ubuntu filosofie delen. Software voor alle mensen beschikbaar (freeware)

Is er over het probleem al eerder nagedacht? jazeker.
Bij Anoiksis was/is een Excel Macro, waarin stemmingsverloop ziektebeeld wordt aan gegeven. Nadeel eenzijdig (standalone) en niet onder toezicht hulpverlener.

Anoiksis is een Nederlandse Patiëntenvereniging voor chronische psychotische of Schizofrene mensen. Anoiksis heeft slechts 1644 leden omgerekend vertegenwoordigen ze 1,03% van de chronisch zieke en psychotische mensen in Nederland.

1% van Nederland (16.000.000 mensen) heeft een soort Schizofrene Stoornis (Bevolkingsopbouw)

160.000 = 100%
1644 =  1,03%


Anoiksis
Gansstraat 67
3582 EC Utrecht
telefoon: 030-2546113
fax: 030-2546153
www.anoiksis.nl

en
www.reakt.nl

Kosten Medisch Logboek = arbeidskosten + goodwill + draagvlak

arbeidskosten = programmeur, ervaringsdeskundige, hulpverlener/arts  
goodwill = Psychiatrisch ziekenhuis, school (afstudeerstage), patiënten organisatie
Is er voldoende draagvlak? Zou een cliënt een Medisch Logboek Realtime willen bijhouden?

Directe kosten Cliënt:
Kosten, voor cliënt je moet over een PC beschikken en internet.
Voor psychiatrie mensen is dit soms lastig, niet iedereen kan met een PC overweg, dit zal binnen de nieuwe generatie psychose mensen in nabije toekomst als standaard kennis aangenomen worden.

Een PC met internet verbinding gebruik je niet alleen voor het bijhouden van een Medisch Logboek. Dus is het een extra mogelijkheid voor cliënt om eigen investering optimaal te kunnen benutten. PC hoef niet veel geld te kosten, je hoeft niet over de aller nieuwste en snelste High Tech computer te beschikken om mee te kunnen doen!

Directe kosten Ziekenhuis:
1 standalone PC (niet op intern netwerk aangesloten)
internet verbinding
printer

Hoe ziet een Medisch Logboek er uit?
Realtime informatievoorziening (datasharing tussen hulpverlener - cliënt)
De volgende informatie:

Grafiek en tabel : tijdstip slapen
Grafiek en tabel : tijdstip opstaan
Grafiek en tabel : tijdstip inname medicijnen
Grafiek : stemmingswisseling (manisch) Rood – Oranje – Groen – Oranje – Rood (depressief)
Weergave van stemming cliënt, ( stemming kan zijn; angstig, manisch of depressief)
of weergave (hyper) actief - (seductief) passief
Tabel: voorraadbeheer medicijnen, hoeveel op stock? Wanneer nieuwe bestellen?

X- as -> dagen van de week (zondag t/m zaterdag)
Y -as -> uren van de dag 24 uur

Optioneel: medicijnen kunnen gewichtstoename veroorzaken. Overgewicht?
Ideaal gewicht  = L x L / gewicht ~ 25, is dit > 25 in de gaten houden.

Nieuw idee -> medische planning - agenda (hulpverleners) inzage GGZ instelling.
Doel: niet teveel afspraken in 1 week of per dag. Time Management (keyword)


correlatie van gegevens, statistiek? Niet teveel parameters invullen.Team
1 Programmeur “taal�  voor alle platforms
1 Netwerk (internet) specialist communicatie tussen PC en ziekenhuis
1 Ervaringsdeskundige
1 Arts of  Apotheek welke soorten medicatie (psychiatrie) zijn er?
1 psycholoog of arts, welke schalen hanteren voor stemming?
1 Teamleider
1 Persoon welke de gebruikershandleiding schrijft
1 Persoon welke presentatie kan geven, artikel schrijven voor blad. (Promotie)

Uitvoerbaarheid:
Technologisch is het plan haalbaar en uitvoerbaar. Technologie bestaat allang.
Login codes bedenken versleutelen van stofnaam of merknaam medicijnen.
Goede beveiligde poorten tussen GGZ instelling en PC cliënt
Bij de GGZ instelling 1 standalone PC aan het internet, los van intern netwerk, met printer


------------------------------------------------------------------------------
Wat speelt er nog meer?
Een crisiskaart is in ontwikkeling met patiënten informatie, maar deze is nog niet landelijk ingevoerd (normalisatie) Wereldwijd informatie kunnen delen met de arts in Nederland voor alle (zieke) mensen.


Draagvlak:
In Vlaanderen (België ) , de Open Geest en Anoikis onder de aandacht brengen bij Universitair Psychiatrisch Ziekenhuis. Zodat mensen in Vlaanderen, de Open Geest kunnen lezen en dat er wellicht ook een patiëntenvereniging in België kan ontstaan. De Open Geest is een kwartaalblad van Anoiksis, maar kan verkocht worden aan mensen in Vlaanderen = volkomen legaal!
Hoe meer mensen je vertegenwoordigd, hoe sterker je staat.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Casestudie Praktijkvoorbeeld:
Stel je gaat op vakantie naar Venezuela en er je hebt hulp nodig onderweg, zou het fijn als een arts in Nederland weet wat er aan de hand is. Vroeger nam je een medisch paspoort mee voor de geneesmiddelen. Een Medisch Logboek is wellicht een goede aanvulling. In kunnen loggen op de site van de instelling zodat je informatie kan toevoegenDat de arts je wereldwijd kan volgen. Communicatie in de 21ste eeuw draait om Informatie (data sharing) Dit is nog niet goed uitgewerkt! Iemand nog goede ideeën?

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #1 Gepost op: 2008/06/01, 20:53:09 »
Ik wilde nog toevoegen. Stel je gaat op vakantie naar Venezuela en er je hebt hulp nodig onderweg, zou het fijn als een arts in Nederland weet wat er aan de hand is. Vroeger nam je een medisch paspoort mee voor de geneesmiddelen. Een Medisch Logboek is wellicht een goede aanvulling. Dat de arts je wereldwijd kan volgen. Communicatie in de 21ste eeuw draait om Informatie (data sharing)

Offline Soul-Sing

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Medisch Logboek
« Reactie #2 Gepost op: 2008/06/01, 20:58:47 »
Citaat van: ohdekorte
Ik wilde nog toevoegen. Stel je gaat op vakantie naar Venezuela en er je hebt hulp nodig onderweg, zou het fijn als een arts in Nederland weet wat er aan de hand is. Vroeger nam je een medisch paspoort mee voor de geneesmiddelen. Een Medisch Logboek is wellicht een goede aanvulling. Dat de arts je wereldwijd kan volgen. Communicatie in de 21ste eeuw draait om Informatie (data sharing)
ik neem idd zo´n paspoort mee. (op vakantie) in verschillende/relevante talen.
- apotheek verhaal
- artsverhaaltje
- verhaaltje specialist

Offline maasnet

 • Lid
  • m-vd-hoeven
 • Steunpunt: Ja
Medisch Logboek
« Reactie #3 Gepost op: 2008/06/01, 21:06:23 »
Misschien is dit een idee:

http://www.getdeb.net/app/Incollector
OS: Ubuntu Gnome 20.04/Xubuntu 18.04; Windows 10 (dualboot) RPI: Ubuntu Mate;
***Steunpunt***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Offline Bobbie

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Medisch Logboek
« Reactie #4 Gepost op: 2008/06/01, 21:16:43 »
hier zijn een paar topics over een vervanger van SPSS
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/25776
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/12609
misschien bedoelde je dat niet, maar.....

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #5 Gepost op: 2008/06/01, 21:34:27 »
Het gaat de goede kant op. bedankt voor de reacties. Eindelijk een eigen (echt) project.

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #6 Gepost op: 2008/06/02, 05:11:10 »
Weet iemand welke programmeertaal Linux Ubuntu gebruikt?

Welk boek kan ik aanschaffen hiervoor?

Zodat ik zelf het hele programma kan schrijven.

Offline profoX

 • Lid
  • wesley
  • Lionslink
 • Steunpunt: Nee
Medisch Logboek
« Reactie #7 Gepost op: 2008/06/02, 05:39:36 »
Ik heb wel interesse, maar ik kan je niet full-time helpen, want ik ben al met veel te veel bezig momenteel. Ik zou in ieder geval een stapje verder gaan dan Linux de primeur te geven en een primeur launchen voor elk besturingssysteem tegelijkertijd, met dezelfde code, door gebruik te maken van cross-platform libraries...

Een centraal genetwerkt programma (client-server ofzo) lijkt me wel handig. En een export naar een of ander XML-bestand ook, voor patiënten die geen internet hebben.

Hou ons op de hoogte.

-- edit --

Citaat van: ohdekorte
Weet iemand welke programmeertaal tussen een Linux en Windows machine software universeel kan maken.
Je hebt veel cross-platform programmeertalen.
Sommige van die programmeertalen gebruiken virtual machines: bv. Java, Mono/.NET
Anderen gebruiken interpreters (meestal met eigenlijk ook een virtual machine): bv. Python, Perl...
Weer anderen moet je op elk platform compileren naar code die het systeem native kan lezen. Deze talen zijn het snelst en meest geoptimaliseerd, maar vaak moeilijker om in te prorammeren: bv. C, C++

Ik persoonlijk zou kiezen voor Python voor een programma als dit, omdat dit een moderne, gestructureerde, simpele, maar heel flexibele en krachtige programmeertaal is die perfect geschikt is voor programma's die geen al te zware berekeningen moeten doen.

Voor de grafische interface kan er vanalles gebruikt worden. De twee beste keuzes (voor cross-platform GUIs) zijn volgens mij Qt 4 en wxWidgets.

En ik kan niet genoeg benadrukken dat dit mijn eigen persoonlijke mening is; maar ik vind dat wxWidgets niet kan tippen aan Qt 4. Uiteindelijk wil ik wel dat je beide eens bekijkt en dan zelf eentje kiest die je het beste lijkt. Let wel op! De programmacode die geschreven wordt in Qt 4 moet onder een OPEN SOURCE licentie vrijgegeven worden. Voor commerciële programma's heb je een commerciële licentie nodig. Dat zou geen probleem mogen vormen, maar als het dat wel doet, dan is wxWidgets natuurlijk altijd nog een alternatief.

Citaat van: ohdekorte
Om onderling te kunnen communiceren met verschillende Besturingssystemen via internet om gegevens uit te wisselen?
Qt 4 beschikt over cross-platform klassen om communicatie via internet tussen verschillende besturingssystemen mogelijk te maken. wxWidgets beschikt ook over een aantal klassen, maar ik weet niet in hoeverre deze geschikt zijn (ik heb er geen ervaring mee).

Als je Python gebruikt heb je een aantal modules tot je beschikking die niet afhankelijk zijn van Qt of wxWidgets. Ik weet wel niet of die modules non-blocking werken (nodig als je het in combinatie met een GUI gebruikt), want ik heb deze alleen nog maar in blocking mode weten te gebruiken (maar ik ben dan ook geen expert met pure Python).

Citaat van: ohdekorte
Welke boek is goed te gebruiken zodat ik zelf het hele programma kan schrijven.
Dat ligt eraan wat je uiteindelijk beslist te gebruiken voor je programma natuurlijk :)
Human Knowledge Belongs To The World -- Antitrust (2001)
Nederlandstalige Ubuntu documentatie van Ubuntu-NL (wiki)

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #8 Gepost op: 2008/06/03, 00:47:50 »
de taal wordt C++

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #9 Gepost op: 2008/06/03, 00:49:19 »
Weet iemand hoe je een linkje kan maken naar het Medisch Logboek?

Een andere zoekterm die naar mijn Medisch Logboek verwijst.

Ik zat te denken aan:  afstudeerproject ICT MBO

wat vinden jullie hiervan?

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #10 Gepost op: 2008/06/03, 02:15:27 »
Vannacht heb ik contact gemaakt gezocht via email met de ROC Leiden MBO ICT en Elektrotechniek

Zelf heb ik daar Elektrotechniek gestudeerd richting Energietechniek.
Ik had nog oud een contact persoon gevonden die er nog steeds zit. Ik heb hem toen geholpen met ontwikkeling van lesmateriaal, nu mag hij mij helpen. Hopelijk kunnen ze mensen leveren, die op de hoogte zijn van het gebruiken van databases en het maken van grafieken met verschillende variabelen.

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #11 Gepost op: 2008/06/03, 03:10:32 »
Weet iemand hoe je patenten of octrooi moet regelen om "idee" onder te brengen onder Linux Ubuntu?
Hoe duur, ik hoef er zelf niets aan te verdienen, maar wil het beschermen voor Linux Ubuntu

Offline profoX

 • Lid
  • wesley
  • Lionslink
 • Steunpunt: Nee
Medisch Logboek
« Reactie #12 Gepost op: 2008/06/03, 08:25:57 »
Citaat van: ohdekorte
Weet iemand hoe je een linkje kan maken naar het Medisch Logboek?

Een andere zoekterm die naar mijn Medisch Logboek verwijst.

Ik zat te denken aan:  afstudeerproject ICT MBO

wat vinden jullie hiervan?
Ik begrijp niet wat je bedoelt...

Citaat van: ohdekorte
Weet iemand hoe je patenten of octrooi moet regelen om "idee" onder te brengen onder Linux Ubuntu?
Hoe duur, ik hoef er zelf niets aan te verdienen, maar wil het beschermen voor Linux Ubuntu
Ik vind patenten grotendeels onzin. Daarbij verwijs ik naar de quote in mijn signature: "Human Knowledge Belongs to the World". Wel is het zo dat je de implementatie van je programma onder een of andere licentie uitbrengt en die licentie beslist wat er al dan niet mag gedaan worden met je programma. Bij Ubuntu is de GPL-licentie populair. Lees hier meer over de GPL: http://nl.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License Met deze licentie mag de code van het programma niet zomaar verwerkt worden in commerciële programma's of systemen, maar geef je anderen wel het recht om je code uit te breiden of te verbeteren.
Human Knowledge Belongs To The World -- Antitrust (2001)
Nederlandstalige Ubuntu documentatie van Ubuntu-NL (wiki)

Offline maasnet

 • Lid
  • m-vd-hoeven
 • Steunpunt: Ja
OS: Ubuntu Gnome 20.04/Xubuntu 18.04; Windows 10 (dualboot) RPI: Ubuntu Mate;
***Steunpunt***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Offline profoX

 • Lid
  • wesley
  • Lionslink
 • Steunpunt: Nee
Medisch Logboek
« Reactie #14 Gepost op: 2008/06/08, 13:04:59 »
Citaat van: maasnet
http://www.nrc.nl/media/article1095112.ece/Medisch_dossier_online_op_Google_Health
Google vergaart nu wel een heleboel gevoelige informatie.....
Ik mag er niet aan denken wat er kan gebeuren moest dat in 'de verkeerde handen' vallen.....
Human Knowledge Belongs To The World -- Antitrust (2001)
Nederlandstalige Ubuntu documentatie van Ubuntu-NL (wiki)

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #15 Gepost op: 2008/06/21, 05:39:46 »
in juli kom er op terug, ik ben ook bezig met een telecombedrijf uit Scandinavie

gr.

Olaf de Korte

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #16 Gepost op: 2008/06/30, 16:51:11 »
Een reactie aan Profox, Turnhout.


Een diagnose vermelden, NIET dus. Het is geen behandelplan, of crisissignaleringsplan.
Het is een hulpmiddel, of ondersteuning voor cliënt en hulpverlener!
Het is ook geen dagboek met aantekeningen. Puur alleen een voorraadbeheer programma, met hier en daar wat opties.
Angst is eerder voor een programma als Limewire, als je "open staat" en (ongenode gasten) iedereen je prive documenten kan lezen.

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #17 Gepost op: 2008/06/30, 22:28:56 »
Een Medisch Logboek is niet hetzelfde als een medisch dagboek!

Offline markba

 • Lid
  • http://markbaaijens.nl/
 • Steunpunt: Ja
Medisch Logboek
« Reactie #18 Gepost op: 2008/07/01, 12:12:30 »
Moet zeggen dat ik nog niet veel begrijp wat je eigenlijk wilt en hoe dat dan in elkaar moet zitten. Zomaar wat vragen die bij mij komen opborrelen:
- voor wie is de applicatie primair bedoeld: arts, patient, apotheek?
- wie beheert de gegevens?
- wie is eigenaar van de gegevens?
- wie heeft inzage in de gegevens en hoe kan dat geregeld worden, kortom hoe staat het met de privacy?

Maar goed, volgens mij volstaat een soort gecentraliseerd notitieblok, benaderbaar via een browser.

Als je zoiets wilt maken, kijk dan eens naar frameworks als Ruby-on-Rails of Django waarmee je in zeer korte tijd (uren in plaats van dagen) een webbased database-applicatie kunt maken. Voor de hosting daarvan zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van Google Apps. RoR is gebaseerd op Ruby, Django is op basis van Python:  gangbaarder dan Ruby.

"Django is a high-level Python Web framework that encourages rapid development and clean, pragmatic design.": http://www.djangoproject.com/
"Ruby on Rails": http://www.rubyonrails.org/
"Running Django on Google App Engine": http://code.google.com/appengine/articles/django.html

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #19 Gepost op: 2008/07/01, 19:52:23 »
Ik heb toch de indruk het net even iets anders te doen dan Google...

Als eerste een Medisch Logboek heeft geen wetenschappelijke betekenis. Maar wel een klinische betekenis.

Sowieso andere problematiek (antipsychotica als basis medicijn) en ik kijk naar andere informatie niet zozeer hoe medicijnen werken. Maar naar de feitelijke gegevens. De (natuurlijke) observatie als instrument voor behandeling.

Een Medisch Logboek = een hulpmiddel voor jezelf + je behandelaar.

Instellen van medicatie voor problematiek zoals opstaan, slapen, stemming welke erg belangrijk is in de psychiatrie. Een medisch Logboek heeft maar een aantal verschillende parameters (4 soorten invoer gegevens)

Tevens bestudeer ik niet zozeer de werking van medicijnen, wat ze precies doen, maar het het effect van het geneesmiddel. Dat is anders dan beschreven in artikel van NRC handelsblad.

Google is een beursgenoteerd bedrijf en over gedimensioneerd waarschijnlijk willen ze wetenschappelijk onderzoek doen, zodra je aangemeld bent doe je in een keer met een heleboel onderzoeken mee (tegelijkertijd).

Ook zullen ze veel vragen stellen. Dus je zit in een soort molen. Tevens zijn de mensen die meedoen aan zulke onderzoeken niet ervaringsdeskundige zodat ik twijfels heb over de betrouwbaarheid en  causaal verbanden en conclusies welke wetenschappers zullen trekken bij de Google Sceince  Organisation


Bedankt voor uw bijdrage!

Olaf de Korte

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #20 Gepost op: 2008/07/01, 21:14:09 »
Helaas beheers ik geen programmeertaal en heb ik  geen verstand van ICT, dus wat ik nodig heb zijn "Computer Boys"
Ieder zijn vakgebied. Zelf maken is een Utopie! Je kan niet alle kennis in huis hebben. Dus ik heb HULP nodig!

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #21 Gepost op: 2008/07/01, 21:17:28 »
Citaat van: profoX
Citaat van: ohdekorte
Weet iemand hoe je een linkje kan maken naar het Medisch Logboek?

Een andere zoekterm die naar mijn Medisch Logboek verwijst.

Ik zat te denken aan:  afstudeerproject ICT MBO

wat vinden jullie hiervan?
Ik begrijp niet wat je bedoelt...

Citaat van: ohdekorte
Weet iemand hoe je patenten of octrooi moet regelen om "idee" onder te brengen onder Linux Ubuntu?
Hoe duur, ik hoef er zelf niets aan te verdienen, maar wil het beschermen voor Linux Ubuntu
Ik vind patenten grotendeels onzin. Daarbij verwijs ik naar de quote in mijn signature: "Human Knowledge Belongs to the World". Wel is het zo dat je de implementatie van je programma onder een of andere licentie uitbrengt en die licentie beslist wat er al dan niet mag gedaan worden met je programma. Bij Ubuntu is de GPL-licentie populair. Lees hier meer over de GPL: http://nl.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License Met deze licentie mag de code van het programma niet zomaar verwerkt worden in commerciële programma's of systemen, maar geef je anderen wel het recht om je code uit te breiden of te verbeteren.

Offline markba

 • Lid
  • http://markbaaijens.nl/
 • Steunpunt: Ja
Medisch Logboek
« Reactie #22 Gepost op: 2008/07/03, 09:10:07 »
Citaat van: nu.nl
"Brussel wil medisch dossier elektronisch vastleggen"

BRUSSEL - Europees Commissaris Viviane Reding (Informatie) wil de veiligheid en de kwaliteit van zorg in het buitenland verbeteren door een elektronisch systeem in te voeren voor de opslag van medische gegevens.

Dat maakte zij woensdag bekend. Patiënten leggen vrijwillig hun gegevens, zoals bloedgroep, allergieën en medicijngebruik in dit elektronisch systeem vast.  

Het systeem Smart Open Services (SOS) geeft buitenlandse artsen informatie over het medicijngebruik van patiënten, zonder taalkundige, administratieve en technische belemmeringen. Apothekers kunnen zo ook recepten uit andere landen elektronisch verwerken.

Aan het SOS-project doen, naast Nederland, elf andere lidstaten mee.
http://www.nu.nl/news/1638836/50/Brussel_wil_medisch_dossier_elektronisch_vastleggen.html
Bij de opmerkingen ongeveer dezelfde vragen die ik zelf ook stelde:

Citaat
who controls the information?
kunnen verzekeraars erbij?
kunnen bedrijven erbij?
kunnen speciale belanghebben erbij?
kunnen hackers erbij?

http://www.nujij.nl//brussel-wil-medisch-dossier-elektronisch.2946539.lynkx

ohdekorte

 • Gast
Medisch Logboek
« Reactie #23 Gepost op: 2008/07/06, 00:09:16 »
Interessant gesprek met locatiehoofd Reakt Zoetermeer. "Ze" zijn bezig om een medisch afspraak agenda te maken. Zodat een hulpverlener kan zien wanneer een cliënt een afspraak heeft met bijvoorbeeld een SPV-er, arts (psychiater), woonbegeleider, thuiszorg, Ergotherapeut, Arboarts, mantelzorger, gemeente, (vrijwilligers) werk, dominee/pastoor.

Wellicht interessant om samen te werken en meerdere ideeën tot een programma te verwerken. Het is vanavond tijdens een vriendenfeest door een Regiocoördinator Regio Zuid - Holland West  van Anoiksis bevestigd.

Offline maasnet

 • Lid
  • m-vd-hoeven
 • Steunpunt: Ja
Medisch Logboek
« Reactie #24 Gepost op: 2008/07/06, 13:27:05 »
Vandaag kwam ik dit tegen https://www.medilog.nl/default.aspx in de Computable van deze week.

Het betreffende artikel wat er bij hoort kan je hier vinden http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/maatschappij/2578909/2429449/medilog-baanbrekend-initiatief-in-medische-wereld.html
OS: Ubuntu Gnome 20.04/Xubuntu 18.04; Windows 10 (dualboot) RPI: Ubuntu Mate;
***Steunpunt***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/