Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Onboard videokaart werkt niet  (gelezen 1254 keer)

esmeeislief

  • Gast
Onboard videokaart werkt niet
« Gepost op: 2008/06/01, 02:23:35 »
Dag mensen,

Zojuist heb ik Ubuntu geinstalleerd maar het beeldscherm werkt niet. Bij andere topics zag ik al wel dat je het een en ander kan aanpassen, maar zoveel weet ik nog niet om dat allemaal toe te kunnen passen.

Vandaar mijn oproep tot hulp. Mijn resolutie zou 1280 x 1024 moeten wezen maar dan verschijnen allerlei flikkerende lijnen in beeld. Een standje lager op 1024 x768 en 60 hertz geeft een beter resultaat, alhoewel de grafische prestaties nog steeds ondermaats zijn.
Ik denk dat de driver van de onboard videokaart niet goed is geinstalleerd. Kunnen jullie mij helpen het probleem te lokaliseren en op te lossen?

Bij voorbaat dank!

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Onboard videokaart werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2008/06/01, 02:37:31 »
Open Terminal venster en typ daarin
glxgears

Nu krijg je tandwielen te zien, en hoe draaien die bij jouw rond ??
En hoeveel fps geven ze ??

BTW is misschien wel handig als je meer gegevens geeft over je hardware ed...
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Onboard videokaart werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2008/06/01, 02:37:49 »
Welke grafische kaart heb je?

esmeeislief

  • Gast
Onboard videokaart werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2008/06/01, 13:29:15 »
Citaat van: Gandyman
Open Terminal venster en typ daarin
glxgears

Nu krijg je tandwielen te zien, en hoe draaien die bij jouw rond ??
En hoeveel fps geven ze ??

BTW is misschien wel handig als je meer gegevens geeft over je hardware ed...
Bedankt voor de snelle reactie :)



Het commando glxgears geeft idd drie draaiende tandwielen in rood groen en blauw.

2038 frames in 5.0 seconds = 405.947 FPS
5040 frames in 5.0 seconds = 1006.364 FPS
5260 frames in 5.0 seconds = 1051.205 FPS
5360 frames in 5.0 seconds = 1070.487 FPS
5380 frames in 5.0 seconds = 1072.350 FPS
5580 frames in 5.0 seconds = 1113.724 FPS
5526 frames in 5.0 seconds = 1101.972 FPS
5520 frames in 5.0 seconds = 1103.566 FPS
5560 frames in 5.0 seconds = 1109.431 FPS
5600 frames in 5.0 seconds = 1116.898 FPS
5480 frames in 5.0 seconds = 1095.969 FPS
5560 frames in 5.0 seconds = 1109.155 FPS
4518 frames in 5.0 seconds = 902.046 FPS
5640 frames in 5.0 seconds = 1125.381 FPS
5640 frames in 5.0 seconds = 1126.057 FPS

Alleen de laatste regel geeft een error:

XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
      after 161364 requests (159766 known processed) with 0 events remaining.

En waar vind ik mijn hardwarespecs? Via beheer > Hardware Drivers zie ik niets staan.

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Onboard videokaart werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2008/06/03, 10:56:04 »
Stoppen de tandwielen met draain na die foutmelding ??

Wat gezien het aantal fps zou de driver voor je vga kaart goed moeten werken.
indien dit niet zo was gaan de tandwielen langzaam en of schoksgewijs en kom je niet boven de 25 fps uit oid.

hardwarespecs opzoeken in Ubuntu is leuk maar kan verkeerde gegevens uitspugen.
Hij heeft nu de drivers gepakt voor de hardware waarvan hij denkt dat je die hebt.

Dit wil dus niet zeggen dat het ook de werkelijke hardware is.

Weet je echt niet wat er in je computer zit ??
Is het een laptop of een desktop ??
Welk model of merk?

In principe kom je ook al veel te weten indien je in de bios kijkt.
Bij het booten van de pc meteen Delete ingedrukt houden zorgt ervoor  dat  je in de bios komt.
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

esmeeislief

  • Gast
Onboard videokaart werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2008/06/03, 19:44:20 »
Gandyman, bedankt voor je snelle reactie.

De tandwielen stoppen niet met draaien.

Mijn moederbord heeft de volgende specs:
761MX;
- 761GX+ 968
- Socket AM2
- HT 2000MT/S
- VGA
- PCIex16
- DDR II 800/ 667/ 533
en nog wat standaard specificaties zoals USB en audio.

Volgens mijn leverancier zit er een onboard Geforce videokaart in, klopt dat dan wel? En het opstartscherm laat geen flikkering zien, zelfs niet met 1024*1080 en 75 Htz.

Ik wacht je reactie af.