Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Sound Blaster X fi Gamer  (gelezen 707 keer)

hosti

  • Gast
Sound Blaster X fi Gamer
« Gepost op: 2008/05/17, 14:36:29 »
Ik heb op mijn nieuwe computer hier alles geinstalleerd om mijn soundblaster aan het werk te krijgen. Raar genoeg speelt er muziek af in amarok (zonder foutmeldingen te geven, met OSS) maar hoor ik geen geluid.

ossinfo geeft:
hosti@tweety:~$ sudo ossinfo
Version info: OSS 4.0 (b1015/200803240317) (0x00040003)
Platform: Linux/x86_64 2.6.24-17-generic #1 SMP Thu May 1 13:57:17 UTC 2008 (tweety)

Number of audio devices: 2
Number of audio engines: 10
Number of mixer devices: 1


Device objects
 0: osscore0 OSS core services
 1: sbxfi0 Sound Blaster X-Fi (UAA)
    PCI device 1102:0005, subdevice 1102:6002
 2: ossusb0 USB audio core services
 3: vmix0 OSS transparent virtual mixer


Mixer devices
 0: Sound Blaster X-Fi (UAA) (Mixer 0 of device object 1)

Audio devices
Sound Blaster X-Fi (UAA) output   /dev/oss/sbxfi0/pcm0  (device index 0)
Sound Blaster X-Fi (UAA) input    /dev/oss/sbxfi0/pcmin0  (device index 1)
Osstest geeft echter:
hosti@tweety:~$ sudo osstest
Sound subsystem and version: OSS 4.0 (b1015/200803240317) (0x00040003)
Platform: Linux/x86_64 2.6.24-17-generic #1 SMP Thu May 1 13:57:17 UTC 2008

*** Scanning sound adapter #-1 ***
/dev/oss/sbxfi0/pcm0 (audio engine 0): Sound Blaster X-Fi (UAA) output
- Performing audio playback test...
  Device returned error: Input/output error
/dev/oss/sbxfi0/pcmin0 (audio engine 1): Sound Blaster X-Fi (UAA) input
- Skipping input only device

*** Some errors were detected during the tests ***
hosti@tweety:~$
Merk verder op dat de ossxmixer detecteerd welk programma muziek aan het afspelen is, maar dat er geen "gekleurde balkjes" op en neer springen
Iemand die weet hoe ik dat op kan lossen?

Offline Monkwarrior

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Sound Blaster X fi Gamer
« Reactie #1 Gepost op: 2008/05/17, 17:49:14 »
Je hebt helaas een beruchte geluidskaart gekozen.
Bij mijn weten zijn er nauwelijks of geen drivers voor deze kaart onder linux.

Monk.

bernd

  • Gast
Sound Blaster X fi Gamer
« Reactie #2 Gepost op: 2008/09/07, 19:48:11 »
idd er zijn geen drivers voor

Alsa zou er mee bezig zijn. Creative zelf heeft ook een driver gemaakt;

http://connect.creativelabs.com/opensource/Wiki/SoundCard%20Support.aspx

Probeer eens, heb er nog geen review of enige feedback over gevonden, dus laat aub iets weten of deze iets of wat werkt...

hosti

  • Gast
Sound Blaster X fi Gamer
« Reactie #3 Gepost op: 2008/09/09, 09:52:12 »
ja neen, die "driver" (ahum) van creative compileerd zelfs niet en is dan ook nog eens gemaakt voor gcc 3 (!). Er bestaat een verbeterde driver die door iemand op ubuntuforum.org gemaakt is maar die werkt bij mij ook niet, zelfs niet na het manueel aanpassen en compileren v/d kernel.
Kijk maar eens wat de rest heeft: http://connect.creativelabs.com/linux/Lists/Driver%20Issues/AllItems.aspx

Voor Alsa staat er ongeveer het volgende: "card has a completely new architecture, no time to figure this one out" :(

Oh, en OSS (.16) werkt ook niet.