Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: EmiFreq-applet  (gelezen 515 keer)

Deftoms

  • Gast
EmiFreq-applet
« Gepost op: 2008/05/15, 09:10:52 »
Mijn computer loopt regelmatig vast tijdens het surfen. In Windows had ik hetzelfde probleem en dit bleek te liggen aan het feit dat het overschakelen tussen de verschillende frequenties (cpu is een P4M die op verschillende freqs kan draaien) niet optimaal verloopt. In Windows heb ik dit dan opgelost door een programma te installeren dat toelaat de frequentie manueel in te stellen.

Op internet las ik dat emifreq-applet dit doet voor ubuntu. Ik heb het geinstalleerd en het werkt inderdaad, maar bij het opstarten staat het altijd op automatic, hetgeen ik dus net niet wil. Is er een mogelijkheid om dit standaard op bv. energysaving te zetten? Of zijn er mensen die een andere oplossing weten om mijn probleem op te lossen?

Alvast bedankt!

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
EmiFreq-applet
« Reactie #1 Gepost op: 2008/05/15, 21:31:08 »
Zelf ken ik het fenomeen niet van frequentie-kiezende PCs, maar er is een grote kans dat er in /proc ergens een bestandje staat waar je simpelweg een "0" in kan zetten om het uit te zetten. Dit soort dingen doe ik ook voor een van mijn (oudere) laptops om de schermhelderheid aan te passen.
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl

Deftoms

  • Gast
EmiFreq-applet
« Reactie #2 Gepost op: 2008/05/16, 08:24:08 »
Thx, ga dat vanavond eens bekijken.