Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu verwijderen zonder cd/diskette  (gelezen 851 keer)

MichielArndts

  • Gast
Ubuntu verwijderen zonder cd/diskette
« Gepost op: 2008/05/09, 16:30:27 »
Is het mogelijk om een HD te formatteren zonder cd of diskette... Heb een comp met Ubuntu erop maar wil die als server gaan gebruiken met Windows server 2003. Dit voor een vlekkeloze werking tussen Ubuntu laptop, Mac OSX, Printer, Router en modem.
Maar als ik nu een cd of diskette erin doe moet ik opstarten vanaf cd. Druk op een toets om op te starten van CD maar het probleem is dat mijn 2!! toetsenborden daar niet op reageren...Ik kan wel in de bios komen. Iemand een idee?

Offline rja

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ubuntu verwijderen zonder cd/diskette
« Reactie #1 Gepost op: 2008/05/09, 19:12:56 »
Citaat van: MichielArndts
Druk op een toets om op te starten van CD maar het probleem is dat mijn 2!! toetsenborden daar niet op reageren...Ik kan wel in de bios komen. Iemand een idee?
Hoe oud is die computer ?

Bij computers bij meer als 5 jaar oud, werken usb toetsenborden  niet in de bios, wel als het operatingsysteem opgestart is.

Heb je nog ergens een ps2 toetsenbord ?

MichielArndts

  • Gast
Ubuntu verwijderen zonder cd/diskette
« Reactie #2 Gepost op: 2008/05/09, 19:21:07 »
Hijs denk wel 5 jaar oud .. Zou dat nog ff kunnen proberen ergens op te snorren. Heb namelijke een USB toetsenbord en een draadloos usb bordje.