Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [g]mplayer  (gelezen 380 keer)

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[g]mplayer
« Gepost op: 2008/05/08, 22:39:39 »
Tot voor eergisteren schat ik, kon ik met [g]mplayer nog zo ongeveer alle videos afdraaien die ik maar kon vinden. avi, mpg, divx, whatever.

Nu krijg ik echter steeds de melding

Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.

Ik heb zonet mplayer (en daarmee mozilla-mplayer en devede)
verwijderd en opnieuw geinstalleerd, maar dat helpt helaas niet.
Ik heb verder de laatste dagen zelf niets aan instellingen ofzo gewijzigd.

Iemand een idee? Ik heb de indruk dat een update van de laatste paar dagen de zaak vernaggeld heeft maar ik zie zogauw niet welke eventueel. Ik kan uit /var/cache/apt/archives niet echt iets tot deze problematiek herleiden.
There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[g]mplayer
« Reactie #1 Gepost op: 2008/05/08, 22:48:54 »
Citaat van: ivo
Tot voor eergisteren schat ik, kon ik met [g]mplayer nog zo ongeveer alle videos afdraaien die ik maar kon vinden. avi, mpg, divx, whatever.

Nu krijg ik echter steeds de melding

Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.

Ik heb zonet mplayer (en daarmee mozilla-mplayer en devede)
verwijderd en opnieuw geinstalleerd, maar dat helpt helaas niet.
Ik heb verder de laatste dagen zelf niets aan instellingen ofzo gewijzigd.

Iemand een idee? Ik heb de indruk dat een update van de laatste paar dagen de zaak vernaggeld heeft maar ik zie zogauw niet welke eventueel. Ik kan uit /var/cache/apt/archives niet echt iets tot deze problematiek herleiden.
Sorry, mplayer doet het nog wel, gmplayer echter niet.
There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline ivo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[g]mplayer
« Reactie #2 Gepost op: 2008/05/08, 22:54:34 »
Aaarrgghh, het werkt al weer.

Om een of andere reden was onder Preferences Video de Matrox G200 geselecteerd. Ik heb dat gewijzigd naar X11 (Ximage/shm) en nu werkt het weer.

Nou ja, altijd nog beter dan "regedit32" moeten opstarten......

Thanks and sorry to bother you........
There are only 10 types of people in the world; those who understand binary and those who don't.

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[g]mplayer
« Reactie #3 Gepost op: 2008/05/08, 23:07:41 »
mooi dat het weer werkt

Gr J905.