Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: LightZone for Linux is uit!  (gelezen 730 keer)

pjvolders

  • Gast
LightZone for Linux is uit!
« Gepost op: 2008/05/08, 18:06:04 »
LightZone is een fotobewerkingsprogramma / raw convertor dat zich vooral toespitst op snel en efficiënt veel foto's bewerken. Ok, LightZone is proprietaire software en betalend, maar persoonlijk ben ik redelijk serieux bezig met fotografie en geen van de gratis en open source programma's voldoen voor mij.
Dat er meer en meer professionele programma's voor linux uitkomen is trouwens goed nieuws! Er zijn namelijk veel mensen die Linux willen gebruiken maar niet zonder bepaalde windows programma's kunnen (photoshop bv!).
Er is een speciale actie omdat ze nu voor de eerste keer een linux versie hebben en die is dat het nu "maar" € 100 kost.


groetjes
PJ

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
LightZone for Linux is uit!
« Reactie #1 Gepost op: 2008/05/08, 18:23:04 »
Voor het gemak hier de linkjes: http://www.lightcrafts.com/products/index.html
http://www.lightcrafts.com/linux/index.html

Je kan het 30 dagen testen met alle functies. Daarna moet je betalen. En het is geschreven in Java dus per definitie cross-platform (of met zeer weinig aanpassingen toch). Succes met het testen.

Wie snel en veel foto's wil bewerken raad ik echter aan eerst Phatch te testen, zit in de repo's en is geschreven door Stani (lid hier op het forum). Echt top en gratis. http://photobatch.stani.be/

Moderator edit:Verder hoort dit niet echt thuis in Offtopic omdat het om software gaat dat werkt met Ubuntu. In Offtopic verdwijnt dit topic veel te snel naar pagina 3, in Software blijft het langer in het oog springen. Topic om die reden verplaatst naar Software.
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

pjvolders

  • Gast
LightZone for Linux is uit!
« Reactie #2 Gepost op: 2008/05/08, 18:35:29 »
Ik gebruik het nu al een aantal maanden (eerste waren er 3 beta's die gratis waren maar beperkt in tijd) en moet zeggen dat het heel goed draait. Er zijn wel nog een aantal bugjes maar ik hoop dat deze er dus snel uit worden gehaald...
Phatch gebruikt ik ook! Heel stoer tooltje!

groetjes
PJ