Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Installeren ati driver op ubuntu 8.04  (gelezen 1348 keer)

Varivar

  • Gast
Installeren ati driver op ubuntu 8.04
« Gepost op: 2008/05/07, 20:39:08 »
Hallo,

Ik heb een probleem met het opnieuw installeren van de ati driver op m'n pc. Eerst had ik de ati driver van de ati site geinstalleerd (versie 8.4). Omdat ik niet zo tevreden was over deze driver (screensavers en 3d-spellen liepen vaak vast) (snelheid was verder wel goed), besloot ik de ati binary driver uit de repo te installeren. Dus ik heb eerst de oude ati driver geinstalleerd, waarna ik de binary driver uit de repo heb geinstalleerd. Helaas bleek deze driver na heropstarten niet te werken. Ik had wel normaal beeld (met normale resolutie en kleuren) maar alles draaide gigantisch traag. Dus besloot ik maar weer de ati-driver van de ati-site te installeren (opnieuw versie 8.4). Maar helaas, hierbij had ik precies dezelfde problemen als met de binary drivers: het installeren gaat goed, maar vervolgens is alles (heel) erg traag. Weet er iemand misschien hoe ik de ati driver wel goed kan installeren?

Mijn systeem:
- Ubuntu 8.04 (paar dagen geleden ge├╝pgraded vanaf 7.10)
- Ati Radeon HD2400 (met 128 mb geheugen)

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Offline mcgyver

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installeren ati driver op ubuntu 8.04
« Reactie #1 Gepost op: 2008/05/07, 20:51:40 »
Waarom niet die van Ubuntu zelf? Doet het bij mij prima.

Varivar

  • Gast
Installeren ati driver op ubuntu 8.04
« Reactie #2 Gepost op: 2008/05/07, 20:55:35 »
Citaat van: mcgyver
Waarom niet die van Ubuntu zelf? Doet het bij mij prima.
je bedoeld de binary drivers uit de ubuntu repo? Die heb ik al geprobeerd, maar blijkbaar gaat er ergens iets mis bij het installeren want de snelheid is achteraf heel slecht.

Varivar

  • Gast
Installeren ati driver op ubuntu 8.04
« Reactie #3 Gepost op: 2008/05/07, 21:38:48 »
I heb nogmaals de ati binary drivers uit de repo geprobeerd, maar de snelheid is nog steeds slecht. Als ik kijk bij "screens and graphics" zie ik dat mijn computer de vesa driver gebruikt en dus niet de ati driver. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn computer toch de ati driver gaat gebruiken?

Offline mono

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installeren ati driver op ubuntu 8.04
« Reactie #4 Gepost op: 2008/05/07, 21:52:31 »
https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver <-- dit al gelezen?

Citaat
fglrx is the name of the closed-source, proprietary driver from ATI. It conflicts with the open-source "radeon" driver. If the "fglrx" kernel module is loaded at boot, X will be able to start using the "radeon" driver but "Direct Rendering" (DRI) will be disabled. This results in a severe performance reduction. Use the "Restricted Driver Manager" and make sure "ATI accelerated graphics driver" is not in use.