Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Probleem met Pulse audio  (gelezen 727 keer)

Offline ubby

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Probleem met Pulse audio
« Gepost op: 2008/05/06, 13:24:45 »
Ik heb een probleem om het geluid werkend te krijgen en dacht eerst dat de geluidskaart (driver) de oorzaak was.
Dus ik had ook een post bij Hardware en drivers geplaats (http://forum.ubuntu-nl.org/topic/26124) met mijn probleem.
Maar nu ik nog steeds op zoek ben naar een oplossing ben ik erachter gekomen dat Pulse audio het probleem is.

Het geluid werkte allemaal perfect onder Ubuntu 7.10 en toen zat volgens mij Pulse audio er nog niet in.
Nu heb ik het volgende gedaan:
checked running processes there were something called pulseaudio I killed it and every thing worked again
En ik krijg weer beeld bij een video die ik afspeel (werkte ook niet).
Maar voordat ik nu beeld krijg ik deze melding:


Nu is mijn vraag of iemand bekend is met dit probleem van Pulse audio en een oplossing weet.

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Probleem met Pulse audio
« Reactie #1 Gepost op: 2008/05/06, 13:34:12 »

Offline ubby

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Probleem met Pulse audio
« Reactie #2 Gepost op: 2008/05/06, 13:50:32 »
Ik kan de twee bestanden die in de lijst staan niet verwijderen omdat die er niet zijn.
Ik zou eerlijk gezegd niet weten welke pakketten ik allemaal zou moeten verwijderen.
Het is jammer dat er nog een bug als deze zit in de LTS versie.
Volgens mij is er ergens een botsing met Alsa.

Er staat ook Alsa achter de videokaart terwijl dit Pulse audio zou moeten zijn naar mijn idee:

Offline ubby

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Probleem met Pulse audio
« Reactie #3 Gepost op: 2008/05/06, 19:25:18 »
Weet iemand ook hoe Pulse audio als standaard is te gebruiken in plaats van Alsa.

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Probleem met Pulse audio
« Reactie #4 Gepost op: 2008/05/06, 19:42:23 »
Systeem>voorkeuren>geluid

Offline ubby

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Probleem met Pulse audio
« Reactie #5 Gepost op: 2008/05/06, 20:07:06 »
Dit zijn mijn instellingen maar de geluidskaart is niet aan te passen, er blijft Alsa achter staan.


En ik krijg deze melding als ik op test druk: