Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu 8.04 netwerk error + error 15  (gelezen 529 keer)

robin00007

  • Gast
Ubuntu 8.04 netwerk error + error 15
« Gepost op: 2008/05/06, 09:49:39 »
Hallo,

Ben gisteren eens begonnen met het lezen van wat informatie over Ubuntu (en de vele andere versies). Na een .iso gedownload (en gebrand te hebben) kwam ik er niet uit, en al zoekend op internet kwam ik het programma Wubi tegen. Dit downloade nogmaals een ISO en installeerde Ubuntu. Dit gaat opzich prima, je herstart de computer kiest Ubuntu en vervols krijg je installatieprocedure. Als de installatie is voltooid krijg ik 3 fouten (die snel weg gaan) maar een error geven met netwerktool_bus. Vervolgens start de computer zichzelf gewoon opnieuw op, maar zodra ik dan Ubuntu kiest en het systeem zich op wil starten krijg ik error 15: File not foud.

Doe ik iets verkeerd? Of ligt het ergens anders aan? Ik kan er weinig over vinden.

Robin

Skilltone

  • Gast
Ubuntu 8.04 netwerk error + error 15
« Reactie #1 Gepost op: 2008/05/06, 22:41:28 »
Hier staat een lijst van errors; http://forum.ubuntu-nl.org/topic/22135

Error 15: Fout bij het ontleden (parsen) van een getal
Grub had een getal verwacht, maar kreeg de verkeerde data terug. Als deze fout voorkomt voordat je het menu ziet, is Grub herinstalleren een optie. Zie wiki voor meer info. Als deze fout voorkomt na het menu, controleer dan je menu.lst op typfouten.

Grub herinstallatie staat hier http://forum.ubuntu-nl.org/topic/11057