Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.  (gelezen 2180 keer)

fragmaster

  • Gast
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Gepost op: 2008/05/05, 12:03:24 »
Goedenmorgen,

Ik heb een Asus P5B moederbord met een onboard geluidskaart, na de installatie van Ubuntu 8.04 is mijn geluidstekentje (rechtsbovenin) gemute. Als ik hierop klik geeft hij aan dat er geen geluidskaart gevonden is.

Heb de nieuwe alsa driver al gecompiled enz, maar nog steeds niks.

Misschien dat een van jullie het weet? als je wat outputs wil zien van commando's zal ik deze ook posten. Heb namelijk geen idee wat jullie willen zien om dit op te lossen.

Het gaat om de

Device information:

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller      (rev 02)

Wat tevoorschijn komt met "lspci".

Alvast bedankt! :)

Bram.

(Ben wel een beetje wegwijs in Linux maar dan wel de basic stuff ;) dus graag niet al te moeilijke breinkrakende oplossingen ;) )

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #1 Gepost op: 2008/05/05, 13:22:49 »
Aan fragmaster
Kun je in de terminal typen: cat /proc/asound/modules    
en de uitkomst naar hier slepen.
Vr.groet, peter

fragmaster

  • Gast
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #2 Gepost op: 2008/05/05, 15:15:16 »
bram@bram-desktop:~$ cat /proc/asound/modules
bram@bram-desktop:~$
bram@bram-desktop:~$ aplay -l
aplay: device_list:207: no soundcards found...
bram@bram-desktop:~$ lspci -v
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82P965/G965 Memory Controller Hub (rev 02)
        Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. P5B
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0
        Capabilities:

00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82P965/G965 PCI Express Root Port (rev 02) (prog-if 00 [Normal decode])
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0
        Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=0
        I/O behind bridge: 00008000-00008fff
        Memory behind bridge: f8700000-fe7fffff
        Prefetchable memory behind bridge: 00000000bfe00000-00000000dfdfffff
        Capabilities:

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)
        Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. P5B
        Flags: fast devsel, IRQ 22
        Memory at febfc000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
        Capabilities:
alstublieft, niet veel aan te zien geloof ik ;)

Ik zie ook trouwens dat deze van de 'ICH8 Family' is, en deze staat nog niet in de supported lijst van ALSA. (geloof ik)

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #3 Gepost op: 2008/05/05, 15:47:17 »
Aan fragmaster
Veel zie ik er ook niet aan. Ik verwachtte eigenlijk 2 kaarten met de verkeerde volgorde. Je zou i.p.v. de alsa mixer de volgende in rij: alsamixergui kunnen proberen. Voor de rest heb ik er weinig idee in. Misschien anderen enig idee?
Vr.groet, peter

fragmaster

  • Gast
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #4 Gepost op: 2008/05/05, 16:27:02 »
Iig bedankt :)

fragmaster

  • Gast
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #5 Gepost op: 2008/05/13, 13:33:52 »
Niemand nog een andere oplossing?

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #6 Gepost op: 2008/05/13, 23:40:17 »
Aan fragmaster
Weinig. Wil je de file alsa-base posten? Dan kan ik die vergelijken met de mijne.
Voor de volledigheid:
gksudo gedit  /etc/modprobe.d/alsa-base
Niet geschoten, altijd mis, en ik vind het ook vervelend dat je de indruk krijgt, dat er niemand over het probleem nadenkt.   :)
Vr.groet, peter

Offline JvH

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #7 Gepost op: 2008/05/14, 12:19:59 »
Vreemd, ik gebruik ook een P5B moederbord en krijg out of the box geluid, net als jij met de onboard geluidskaart.
Heb je misschien de 64 bits versie van 8.04? In dat geval zou ik denken dat er geen (behoorlijke) 64 bits driver is voor de onboard geluidskaart van het P5B mobo...

fragmaster

  • Gast
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #8 Gepost op: 2008/05/14, 19:22:57 »
# autoloader aliases
install sound-slot-0 /sbin/modprobe snd-card-0
install sound-slot-1 /sbin/modprobe snd-card-1
install sound-slot-2 /sbin/modprobe snd-card-2
install sound-slot-3 /sbin/modprobe snd-card-3
install sound-slot-4 /sbin/modprobe snd-card-4
install sound-slot-5 /sbin/modprobe snd-card-5
install sound-slot-6 /sbin/modprobe snd-card-6
install sound-slot-7 /sbin/modprobe snd-card-7

# Cause optional modules to be loaded above generic modules
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe --quiet snd-ioctl32 ; : ; }
install snd-pcm /sbin/modprobe --ignore-install snd-pcm && { /sbin/modprobe --quiet snd-pcm-oss ; : ; }
install snd-mixer /sbin/modprobe --ignore-install snd-mixer && { /sbin/modprobe --quiet snd-mixer-oss ; : ; }
install snd-seq /sbin/modprobe --ignore-install snd-seq && { /sbin/modprobe --quiet snd-seq-midi ; /sbin/modprobe --quiet snd-seq-oss ; : ; }
install snd-rawmidi /sbin/modprobe --ignore-install snd-rawmidi && { /sbin/modprobe --quiet snd-seq-midi ; : ; }
# Cause optional modules to be loaded above sound card driver modules
install snd-emu10k1 /sbin/modprobe --ignore-install snd-emu10k1 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe -Qb snd-emu10k1-synth ; }
install snd-via82xx /sbin/modprobe --ignore-install snd-via82xx $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe -Qb snd-seq ; }

# Load saa7134-alsa instead of saa7134 (which gets dragged in by it anyway)
install saa7134 /sbin/modprobe --ignore-install saa7134 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe -Qb saa7134-alsa ; : ; }

# Load snd-seq for devices that don't have hardware midi;
#   Ubuntu #26283, #43682, #56005; works around Ubuntu #34831 for
#   non-Creative Labs PCI hardware
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe -Qb snd-seq ; }
# Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
options bt87x index=-2
options cx88_alsa index=-2
options saa7134-alsa index=-2
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
options snd-usb-audio index=-2
options snd-usb-usx2y index=-2
options snd-usb-caiaq index=-2
# Ubuntu #62691, enable MPU for snd-cmipci
options snd-cmipci mpu_port=0x330 fm_port=0x388
Alstublieft :)

Gebruik trouwens geen 64 bit, heb het wel overwogen, maar het is toch maar gewoon een x86 installatie geworden.. Welke revisie van de geluidskaart heb jij dan?

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #9 Gepost op: 2008/05/14, 21:48:10 »
Aan fragmaster
In de alsa-base files zit geen punt verschil met de mijne. (2  identieke systemen)
       
lspci  -v geeft:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)
   Subsystem: Hewlett-Packard Company Unknown device 2802
   Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 20
   Memory at f0520000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
   Capabilities:

Ook van de ICH8 family, alleen van Intel; die Interuptpoort 20 of 22 zal geen verschil uitmaken.

Heb je er ook Vista bij? Kun je daarmee niet eerst kijken of ie daarmee wel werkt? Of een XP.
Misschien te proberen. Als je nog iets wilt vergelijken, vraag gerust. Ik weet zo gauw niets verder.
Vr.groet, peter

fragmaster

  • Gast
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #10 Gepost op: 2008/05/14, 22:22:15 »
Ik draai XP met een dualboot Ubuntu, in XP werkt de geluidskaart perfect. De meeste die een rev 02 hebben werkt ie perfect. Denk dat ik hem zo maar eens op cd brand, om vervolgens een live sessie te starten, om dan nog even uit te sluiten dat het niet aan de installatie ligt..

Vandaag het orginele cdtje in de bus gekregen, deze meteen maar even geboot, en ook geen geluid :(

fragmaster

  • Gast
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #11 Gepost op: 2008/10/26, 12:53:03 »
Hopelijk blaas ik zo weer leven in dit topic, het probleem is nog steeds niet opgelost.. :(

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #12 Gepost op: 2008/10/26, 13:12:12 »
Gek hoor.. die P5B doet het meestal wel "out of the Box"
Wat gebeurd er al je boot vanaf een Live CD?

Probeer evt. ook eens 8.10 RC...

fragmaster

  • Gast
Asus P5B Premium Vista Edition, Geen geluid.
« Reactie #13 Gepost op: 2008/10/26, 13:14:18 »
Live cd ook niks.. zal 8.10 livecd eens proberen idd.. Wou hem eerst niet proberen vanwege de Beta, maar zie dat ie over 4 dagen al officieel uit de beta gehaald word :)


Dat werkt dan wel weer, bedankt :)