Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300  (gelezen 1361 keer)

Dwarrel

  • Gast
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Gepost op: 2008/05/02, 19:14:26 »
Ik heb draadloos internet met een linksys WRT54GC. Als ik download dan gaat mijn snelheid van ongeveer 300 naar 0 en dan weer langzaam omhoog naar 300, tussen het 0 en 300 zit ongeveer 20 secconden.
Ik zit op het platte land en heb dus geen beveiliging nodig (hij doet hetzelfde met beveiliging), verschillende channels maakt geen verschil.
De tv gaat via satelliet zou het mogelijk zijn dat de schotel de wireless connectie stoort?
Ik weet zelf niet goed wat ik er verder mee moet, heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen?

specs Medion Laptop 3ghz
500mb ram
80gig
(meer info nodig, laat me dan even weten hoe ik dat vind.)

Met vriendelijke dank Dwarrel.

edit. Was ik nog vergeten te zeggen, als het internet zakt naar 0 dan verliest hij niet de connectie hij maakt niet overnieuw de connectie.

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #1 Gepost op: 2008/05/02, 19:17:21 »
Met de kabel heb je het probleem niet?

Want dit lijkt me eerder een probleem dat te wijten is aan de provider.

Dwarrel

  • Gast
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #2 Gepost op: 2008/05/02, 19:20:21 »
Met andere pc's is dit probleem er niet. (die hebben kable)

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #3 Gepost op: 2008/05/02, 20:43:42 »
Ik weet niet wat er mis is.
Maar misschien is er wel iets te vinden op uw netwerkkaart. Kan je uitkomst een posten van deze twee commando's in terminal.

toepassingen > hulpmiddelen > terminal venster
lspci
lsusb

Dwarrel

  • Gast
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #4 Gepost op: 2008/05/02, 20:52:05 »
lspci:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82865G/PE/P DRAM Controller/Host-Hub Interface (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82865G/PE/P PCI to AGP Controller (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev c2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) AC'97 Audio Controller (rev 02)
00:1f.6 Modem: Intel Corporation 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) AC'97 Modem Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34GLM [GeForce FX Go 5300] (rev a1)
03:04.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI7420 CardBus Controller
03:04.1 CardBus bridge: Texas Instruments PCI7420 CardBus Controller
03:04.2 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments PCI7x20 1394a-2000 OHCI Two-Port PHY/Link-Layer Controller
03:04.3 Mass storage controller: Texas Instruments PCI7420/7620 Combo CardBus, 1394a-2000 OHCI and SD/MS-Pro Controller
03:05.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
03:06.0 Network controller: Intersil Corporation ISL3890 [Prism GT/Prism Duette]/ISL3886 [Prism Javelin/Prism Xbow] (rev 01)

lsusb:

Bus 005 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 002 Device 003: ID 046d:c506 Logitech, Inc. MX-700 Cordless Mouse Receiver
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000  

En u mag wel je zeggen hoor, ben nog maar 20 wil me nog niet zo oud voelen.

Offline bandit

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #5 Gepost op: 2008/05/02, 21:09:31 »
nu voel ik me oud

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #6 Gepost op: 2008/05/02, 21:16:48 »
Het is duidelijk dat dit je netwerkkaart is.
03:06.0 Network controller: Intersil Corporation ISL3890 [Prism GT/Prism Duette]/ISL3886 [Prism Javelin/Prism Xbow] (rev 01)

Maar ik vind niet direct ergens een vergelijkbaar probleem, misschien kan iemand anders je verder helpen.

Offline bandit

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #7 Gepost op: 2008/05/03, 07:43:35 »
zit je niet tever van je modem af ?,probeer eens dichter bij je modem te gaan zitten.

heb je al eens een andere download geprobeerd van een andere server.

groetjes
bandit

Dwarrel

  • Gast
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #8 Gepost op: 2008/05/03, 13:11:41 »
Heb verschillende nederlandse servers geprobeerd is het probleem niet.
Zelfs als ik de wireless router op me laptop zet doet hij het nog steeds. (dit geeft wel grappige plaatjes trouwens)

Gr Dwarrel

Offline bandit

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #9 Gepost op: 2008/05/03, 18:27:16 »
hoeveel % verbinding heb je, bij mij is het 65% en geeft af en toe problemen,maar als ik een usb dongle erin prik  hebik boven de 80%.

welke provider heb je? ik weet dat alice soms moeilijk doet

Offline bandit

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #10 Gepost op: 2008/05/03, 18:28:56 »
heb je mischien al gezien,maar toch
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/26060

je bent niet alleen

Dwarrel

  • Gast
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #11 Gepost op: 2008/05/03, 18:35:59 »
ligt niet aan provider, want met kabel werkt het wel goed.

Probleem in andere post is dat het internet weg blijft, bij mij is het weg 20secs en is er dan weer voor 20 secs op volle snelheid. Ik heb het probleem ook als ik de router op de laptop zet en een singaal van 95% heb. Dus dat kan het niet zijn.

PS. als iemand antwoord op me andere post heeft : http://forum.ubuntu-nl.org/topic/26139
graag want dan kan ik testen of het aan de router ligt of aan ubuntu of de netwerk kaart van de laptop.

Offline bandit

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Connectie zakt naar 0 en dan terug naar +/- 300
« Reactie #12 Gepost op: 2008/05/03, 18:58:07 »
zie je de dongle welstaan bij netwerk(boven rechts) zo niet ,dan heb je waarschijnlijk een niet ondersteunde dongle.

bij ubuntu krijg je geen popups voor dongle`s,