Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Audigy 2 Platinum: Mono  (gelezen 985 keer)

Offline eendje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Audigy 2 Platinum: Mono
« Gepost op: 2008/04/28, 20:09:40 »
Ik heb op Hardy Heron met mijn Audigy 2 Platinum alleen maar mono (uit linker speaker). Weet iemand hoe ik uit de andere boxen geluid krijg. T/m Gutsy kon dat door in geluidsvoorkeuren een paar schuifjes omhoog te zetten, maar datw erkt niet meer. Van 5.1 naar mono is niet echt een vooruitgang ;), dus als iemand een idee heeft...
Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!
Ik blog dus ik besta!
__________________________________________________________
Een vraag? Heb je al eens gekeken op: http://wiki.ubuntu-nl.org/FAQ?

Offline eendje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Audigy 2 Platinum: Mono
« Reactie #1 Gepost op: 2008/04/28, 21:42:06 »
Ik ben ondertussen iets verder.. Als ik via Systeem > Voorkeuren  > Geluid  de instellingen van Geluiudsacties, Muziek en Films op Multichannel Playback zet heb ik linksvoor, linksachter en op de center speaker geluid. Nu nog linksachter en linksvoor. Ik heb alle schuifjes van de geluidsvoorkeuren al geprobeerd en daar lukte het mij niet mee. Ik houd me aanbevolen voor tips. In DApper werkt het gewoon en in Gutsy ook. Hardware is niet los geweest.
Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!
Ik blog dus ik besta!
__________________________________________________________
Een vraag? Heb je al eens gekeken op: http://wiki.ubuntu-nl.org/FAQ?

Offline eendje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Audigy 2 Platinum: Mono
« Reactie #2 Gepost op: 2008/04/30, 21:00:24 »
Na her opstarten geluid weg :( Alle detectie weer op auto gezet en nu dus weer geluid uit éen boxje. Zijn er nog mensen met ideëen?
Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!
Ik blog dus ik besta!
__________________________________________________________
Een vraag? Heb je al eens gekeken op: http://wiki.ubuntu-nl.org/FAQ?

Offline eendje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Audigy 2 Platinum: Mono
« Reactie #3 Gepost op: 2008/05/01, 18:42:06 »
Niemand met een oplossing?

Om het nog gekker te maken... Als ik MP3 stream luister via Totem heb ik alleen geluid via linksvoor. Als ik dan tegelijkteijd een flimpje op YouTube draai heb geluid linksvoor en op de center box :D Ik snap er niets van...
Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!
Ik blog dus ik besta!
__________________________________________________________
Een vraag? Heb je al eens gekeken op: http://wiki.ubuntu-nl.org/FAQ?

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Audigy 2 Platinum: Mono
« Reactie #4 Gepost op: 2008/05/01, 18:43:14 »
Heb je ook alsamixergui al eens geprobeerd? Dan zie je meer schuifjes dan anders.

Offline eendje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Audigy 2 Platinum: Mono
« Reactie #5 Gepost op: 2008/05/01, 19:17:39 »
Hmm, ik heb met de alsagui evenveel schuifjes, dus dat helpt niet veel. De audio lijkt al mono te zijn op het moment dat het geluid door de geluidsmixer wordt gehaald, want als ik bijvoorbeeld van de master alleen het linker niveau of alleen het rechter niveau dan wijzigd in beide gevallen het geluidsniveau.
Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!
Ik blog dus ik besta!
__________________________________________________________
Een vraag? Heb je al eens gekeken op: http://wiki.ubuntu-nl.org/FAQ?

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Audigy 2 Platinum: Mono
« Reactie #6 Gepost op: 2008/05/01, 20:24:29 »
Eendje, misschien al gezien.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=205449
En nog van de alsa site
http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Vendor-Creative_Labs
Misschien heb je er iets aan.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline eendje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Audigy 2 Platinum: Mono
« Reactie #7 Gepost op: 2008/05/02, 12:33:06 »
Bij mij lijkt het probleem van harwarematige aard te zijn, want in Dapper deden die boxen het ineens ook niet meer. Een paar keer de pluggen er in en uitgedaan en toen deden ze het bijna allemaal weer (Op rechtsachter na). Wel erg toevalig dat het samen viel met de installatie van Hardy :D

Toch bedankt voor de link!

Ik markeer deze als opgelost...
Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!
Ik blog dus ik besta!
__________________________________________________________
Een vraag? Heb je al eens gekeken op: http://wiki.ubuntu-nl.org/FAQ?